Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Molusky, jsou infekční. Na kožní ambulanci se chodí seškrabávat.
Nevím jak pro ostatní, ale mně web fotky slušně rozmazal, tak asi nic. Omlouvám se.
Jestli mělo dítě před osypáním teploty/horečky, tak bych to typla na šestou nemoc. Syn se mi ve třech letech podobně osypal, jen ty pupínky pak víc vystouply a zčervenaly a to byla sedmá nemoc (ruce, pusa, noha), i když puchýře na dlaních ani ploskách nohou neměl.
Kvalita fotek je hodně špatná, ale připadá mi to jako alergická reakce (na cokoli) ![]()
@mado, jako molusky mi to tedy nepřipadá ani omylem - ty jsou spíše puchýřky, výrůstky, kolikrát se dají splést s malými bradavičkami… fotky jsou sice špatné, ale toto vypadá jinak.
@JanaDaR panbůh si vybral vaší rodinu, aby děcka vybrala všechny zdravotní problémy za celý okres.
@BohunkaP u mě jsou právě OK, takže netuším, co se to pokakalo.
Nakonec je to fuk. Pobavila mě jen dnešní debata s doktorem.
@JanaDaR píše:
@BohunkaP u mě jsou právě OK, takže netuším, co se to pokakalo.Nakonec je to fuk. Pobavila mě jen dnešní debata s doktorem.
No a co tedy doktor řekl, že to je?
Přijde mi to jako alergická vyrážka, možno i nějaká z těch dětských nemocí (šestá?), pokud předcházela zvýšená teplota.
Taky mě hned napadla šestá nemoc. I ta alergická reakce by to mohla bejt. Moluska teda fakt ne.
Ale jsem zvědavá, co pověděl ten doktor ![]()
Viz foto. Je to v podstatě anketa, vím, že se tu vyskytují i nějací lékaři. U PLDD jsme byli, debata byla zábavná. Nuže, copak vidíte? Berte s humorem.