Couvnete před nemravnou cenou? :-)

rokris
10.7.18 12:34

Couvnete před nemravnou cenou? :-)

Co si nekoupíte, i když na to máte, protože je cena přehnaná? Nemyslím věci nezbytné. Spíš to, co chcete, ale nepotřebujete. Nebo potřebujete, ale není to akutní. Zajímá mě, jestli už jsme si pěkně zvykli. :lol: Hezký den všem. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3662
10.7.18 12:36
@rokris píše:
Co si nekoupíte, i když na to máte, protože je cena přehnaná? Nemyslím věci nezbytné. Spíš to, co chcete, ale nepotřebujete. Nebo potřebujete, ale není to akutní. Zajímá mě, jestli už jsme si pěkně zvykli. :lol: Hezký den všem. :kytka:

Vajíčka :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rokris
10.7.18 12:38
@Dojcanis píše:
Vajíčka :mrgreen: :mrgreen:
:mrgreen: :palec:
  • Citovat
  • Upravit
3767

Pokud se mi cena zdá přehnaná, tak si danou věc nekoupím, i když bych třeba mohla. Nedávno jsem tak vycouvala od stánku s meruňkami, kde stálo kilo 250,– Kč. Peníze za ně by mi sice nechyběly, ale prostě jsem nekoupila z principu. Jsem ochotná přimhouřit oko v cizině, kde jsou ty ceny většinou obecně vyšší, ale zase nekupuju kraviny, jenom abych si „něco“ přivezla.

Příspěvek upraven 10.07.18 v 12:39

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Colu co není ve slevě. To samý s mlíkem, máslem, vejci, kuřaty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1709
10.7.18 12:40

Já bych chtěla pravého koženého křivaka. Peníze na něho mám ,ale zdá se mi to strašně moc. Už nad ním přemýšlím dva roky a porad nevim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30628
10.7.18 12:41

Kafe, jiné než v akci nekupuju. Jo, a máslo, nehodlám to podporovat.
Si radši vyškvařím sádlo a jako bonus mám i škvarky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22775
10.7.18 12:41

Stává se mi často, zejména u oblečení (pro mě) a hraček (pro dcerku). Ta moje hranice je cca 1500-2000 (podle toho, o co jde, ale třeba letní šaty, běžný boty, větší hračky…). Zato jsem se nějak rozmlsala, co se týče jídla - nedávno jsme si s mužem koupili malou Lindt bonboniéru (žádná závratná částka, ale poměr cena/množství… fakt „nemravné“), čistě ze zvědavosti (dala jsem jí předtím rodičům a moc jim chutnala, tak s emi nechtělo dýl čekat, jestli se nám taky nepoštěstí dostat ji darem :lol: ), a museli jsme se hodně krotit, aby nezařvala během pěti minut, ale vydržela aspoň čtvrt hodiny :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3224
10.7.18 12:42

@rokris tak za mě všechna auta - jezdím ojetým focusem protože pro mě cena auta nad 300tis je nesmysl který já nevyužiju. Auto během par let obouchám ze všech stran :-D
další věc kterou si ze stejneho duvodu nekupuju je notebook..mam taktež starší za 4tis…telefon taky . mám starou nokii…pro me toto je spotřebni zboží ktere užiju, využiju a vyhodim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rokris
@Adrasteia píše:
Pokud se mi cena zdá přehnaná, tak si danou věc nekoupím, i když bych třeba mohla. Nedávno jsem tak vycouvala od stánku s meruňkami, kde stálo kilo 250,– Kč. Peníze za ně by mi sice nechyběly, ale prostě jsem nekoupila z principu. Jsem ochotná přimhouřit oko v cizině, kde jsou ty ceny většinou obecně vyšší, ale zase nekupuju kraviny, jenom abych si „něco“ přivezla.Příspěvek upraven 10.07.18 v 12:39

Díky, přesně tak to myslím. Než se tu do mě někdo pustí ve stylu „kupuju na co mám.“ :D

• Citovat
  • Upravit
13837

Bohemku. Když jí mají v Bille za 180 Kč, tak si jí prostě nekoupím, za ty prachy by mi ani nechutnala :lol: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3767
10.7.18 12:44
@krtek93 píše:
Stává se mi často, zejména u oblečení (pro mě) a hraček (pro dcerku). Ta moje hranice je cca 1500-2000 (podle toho, o co jde, ale třeba letní šaty, běžný boty, větší hračky…). Zato jsem se nějak rozmlsala, co se týče jídla - nedávno jsme si s mužem koupili malou Lindt bonboniéru(žádná závratná částka, ale poměr cena/množství… fakt „nemravné“), čistě ze zvědavosti (dala jsem jí předtím rodičům a moc jim chutnala, tak s emi nechtělo dýl čekat, jestli se nám taky nepoštěstí dostat ji darem :lol: ), a museli jsme se hodně krotit, aby nezařvala během pěti minut, ale vydržela aspoň čtvrt hodiny :oops:

Tak zrovna za kvalitní čokoládu jsem čas od času ochotná utratit „nemravnou“ cenu. Rozdíl v chuti a kvalitě je totiž obrovský. Zrovna před pár dny jsem za tři stovky koupila svojí mamince malinkou krabičku kvalitních čok. bonbonů, měla strašou radost. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rokris
@Hadumi píše:
Bohemku. Když jí mají v Bille za 180 Kč, tak si jí prostě nekoupím, za ty prachy by mi ani nechutnala :lol: .

No, ledacos jednomu za ty ceny zhořkne. :D

• Citovat
  • Upravit
20513

Výše zmíněné jídlo,hračky,plínky,kde se platí jen za značku(jako já bych měla peníze na pampersky,ale proč :nevim: a tak je to se vším,co se týče placení za značky),oblečení a boty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Doe_Jane
10.7.18 12:45

dělám to docela často že to z principu nekoupím za tu cenu třeba 250 Kč za Marlenku, když v dalším obchodě stojí 189 Kč… sice mě to stojí další čas a třeba projezdím benzín ale z principu si tu drahou nekoupím, sakra fix

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová