Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Svět se potýká s epidemií, vybalancovat volbu opatření proti šíření epidemie tak, aby to neničilo ekonomiku, není jednoduché. Co myslíte, že nás čeká? Co bude dál?
Já bych nechala věci plynout, a nepodporovala bych ani firmy. Přežije jen ten nejsilnější a přežijou jen firmy, kde lidi budou chtít chodit do práce.
Jakmile stát začne podporovat důvody proč nechodit pracovat a brát 80 až 100% platu, tak je to konec všeho : školství, ekonomiky, zdravotnictví a následně spadne celý business.
Dokonce bych ani z úrovně EU nepodporovala vznik žádných koronabondů. Každá země je strůjcem svého štěstí a každá se má vylízat jak umí.
Jediné, co bych nějak finančně řešila na úrovni EU je imigrace - podle mně to Itálie nemůže táhnout ze svého sama, ani Řecko. Dala bych jim dotace na výživu a ubytování těch zvířátek, co nemají v Evropě stejně žádnou šanci, a dala bych energii do změny legislativy na možnost vracet uprchlíky zpět.
@LaPaloma píše:
Já bych nechala věci plynout, a nepodporovala bych ani firmy. Přežije jen ten nejsilnější a přežijou jen firmy, kde lidi budou chtít chodit do práce.
Jakmile stát začne podporovat důvody proč nechodit pracovat a brát 80 až 100% platu, tak je to konec všeho : školství, ekonomiky, zdravotnictví a následně spadne celý business.
Dokonce bych ani z úrovně EU nepodporovala vznik žádných koronabondů. Každá země je strůjcem svého štěstí a každá se má vylízat jak umí.Jediné, co bych nějak finančně řešila na úrovni EU je imigrace - podle mně to Itálie nemůže táhnout ze svého sama, ani Řecko. Dala bych jim dotace na výživu a ubytování těch zvířátek, co nemají v Evropě stejně žádnou šanci, a dala bych energii do změny legislativy na možnost vracet uprchlíky zpět.
@Kipa22 píše:
Svět se potýká s epidemií, vybalancovat volbu opatření proti šíření epidemie tak, aby to neničilo ekonomiku, není jednoduché. Co myslíte, že nás čeká? Co bude dál?
zvládneme to. Někdo hůř, jiný líp, ale život pofrčí dál. Možná se i u toho něco naučíme.
@LaPaloma píše:Jediné, co bych nějak finančně řešila na úrovni EU je imigrace - podle mně to Itálie nemůže táhnout ze svého sama, ani Řecko. Dala bych jim dotace na výživu a ubytování těch zvířátek, co nemají v Evropě stejně žádnou šanci, a dala bych energii do změny legislativy na možnost vracet uprchlíky zpět.
no, zvířátka to nejsou, jsou to lidi jako my, bez ohledu na barvu kůže. Ale jinak souhlasím, není čas ani podmínky hrát si v Evropě na spasitele…Kdyby tak člověk znal recept, jak motivovat Afriku k soběstačnosti a jak zamezit terorismu a válkám na Blízkém východě.
Aby tam jeho obyvatelé mohli v klidu žít.
@Kipa22 píše:
Zatim nevidim valkou zdevastovanou Evropu, takze zivot bude plynout dal ![]()
Docela se bojím, zatím se držíme, ale zuby nehty. Děsí mě státní rozpočet, to bude prouser jak mraky. Uprchlíci je téma z jiného soudku a vadí mi to taky. Vnímám to jako problém, hrne se jich do Evropy hromada. V Lampeduse utekli z tábora. Co s nima…asi jsem krutá, ale nemám pro ně ani ždíbek pochopení.
Já nemohu říct, že se bojím, ale obavy mám. Přišlo to ze dne na den a nikdo s tím nemá zkušenosti.
@pe-terka píše:
no, zvířátka to nejsou, jsou to lidi jako my, bez ohledu na barvu kůže. Ale jinak souhlasím, není čas ani podmínky hrát si v Evropě na spasitele…Kdyby tak člověk znal recept, jak motivovat Afriku k soběstačnosti a jak zamezit terorismu a válkám na Blízkém východě.
Aby tam jeho obyvatelé mohli v klidu žít.
Jejich barva kůže není to, co mi vadí. Mně se dokonce celkem líbí barva kůže světlejších černochů nebo třeba lidí z oblasti Irák, Irán. Jsou to vesměs fyzicky hezcí lidé, kluci i holky.
Ale chování - a to dokonce i u vzdělanějších - není to, co bych chtěla denodenně vidět. Jsou jiní a nejsou přizpůsobiví. Bílá rasa se obvykle snaží sžít s prostředím, když někam přijde. O nich se to říci nedá.
Bohužel máme takové humánní zákony, které přizpůsobení nevyžadují. A na to dojedeme.
Nemyslím si, že mají nárok na vystěhování z vlasti, ani z důvodu války. Ani válku, kterou vedou oni sami mezi sebou nepovažuji za důvod k vystěhování, hlavně ne k útěku mladých kluků z jejich vlasti a ponechání žen a dětí tam bez zdrojů výdělku - což byl díky zřízení ten muž, co se válí v Evropě. Tihle lidi se chovají nelidsky k vlastní ženě a dětem - pro mně jsou zvěř. Arabka bez chlapa s dětmi na krku v zemi, kde ženy nepracují, je ztracená. Vracela bych je všechny.
A to je problém pro Evropu mnohem větší než coronavirus.
@LaPaloma píše:
Jejich barva kůže není to, co mi vadí. Mně se dokonce celkem líbí barva kůže světlejších černochů nebo třeba lidí z oblasti Irák, Irán. Jsou to vesměs fyzicky hezcí lidé, kluci i holky.
Ale chování - a to dokonce i u vzdělanějších - není to, co bych chtěla denodenně vidět. Jsou jiní a nejsou přizpůsobiví. Bílá rasa se obvykle snaží sžít s prostředím, když někam přijde. O nich se to říci nedá.
Bohužel máme takové humánní zákony, které přizpůsobení nevyžadují. A na to dojedeme.
Nemyslím si, že mají nárok na vystěhování z vlasti, ani z důvodu války. Ani válku, kterou vedou oni sami mezi sebou nepovažuji za důvod k vystěhování, hlavně ne k útěku mladých kluků z jejich vlasti a ponechání žen a dětí tam bez zdrojů výdělku - což byl díky zřízení ten muž, co se válí v Evropě. Tihle lidi se chovají nelidsky k vlastní ženě a dětem - pro mně jsou zvěř. Arabka bez chlapa s dětmi na krku v zemi, kde ženy nepracují, je ztracená. Vracela bych je všechny.
A to je problém pro Evropu mnohem větší než coronavirus.
já to v zásadě nezpochybnuju, i když bych si nedovolila takto globalizovat, že se to týká všech a všichni jsou stejní. I mezi cikány se najdou tací, co se opravdu snaží. A to nejsem žádná delegátka za práva menšin a naprosto souhlasím, že jako celek jsou problematičtí! Jen prostě obecně nemám ráda škatulkování.
Ad. válečné konflikty na Blízkém východě. Jsou velmi spletité se složitými historickými kořeny, sama se v jejich pozadí nevyznám. Ale je známý fakt, že na jejich přiživování mají podíl i bohaté země, ptž na nich jednoduše vydělávají. Drancování Afriky totéž. Takže opět nechci paušalizovat a házet všechny do jednoho pytle. Stěhovat si je do Evropy nechci, ale bylo by potřeba rozseknout to pozadí a motivace vyšších kruhů bohatých zemí…
Jestli bude vláda dal rozhazovat peníze které nemá na nesmyslná opatření jako např. válečka doma půl roku za 80%platu atd tak nám nepomůže ani svecena voda. A to pravděpodobně od září opět prudce stoupne nezaměstnanost, protože firmy, které zatím berou virové dotace a nesmí propouštět propouštět začnou.
@Kipa22 nezavrou.to se neboj. Stat určitě nemá na to platit další koronavirove prázdniny.
@karkarka píše:
@Kipa22 nezavrou.to se neboj. Stat určitě nemá na to platit další koronavirove prázdniny.
taky si myslím…Prostě roušky budou v budoucnu běžnou součástí výbavy v kabelkách a batůžcích, a při pohybu uvnitř je budeme nasazovat. Možná se budou různě měnit pravidla kde a jak…Já jen pevně doufám, že po venku už je nezavedou, to nadělá víc škody než užitku.
@pe-terka píše:
taky si myslím…Prostě roušky budou v budoucnu běžnou součástí výbavy v kabelkách a batůžcích, a při pohybu uvnitř je budeme nasazovat. Možná se budou různě měnit pravidla kde a jak…Já jen pevně doufám, že po venku už je nezavedou, to nadělá víc škody než užitku.
Bojím se, aby nemuseli mít děti roušky ve školách. Mé dítě by přestalo úplně pít. Bálo by se sundat roušku, když se musí nosit. Myslím, že u malých dětí by to nadělalo víc škody než užitku - je to bariéra sociální interakce.