Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
Nedavno ma CT jeden laborant rikal, ze i slaba carka by se mela brat jako pozitivní a mel by byt proveden PCR test. Ale zkusenost s tim nemam, nehlede na to, že tech antigenu je na trhu dost, takze těžko rict, jak se ktery chová. ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj chtěla bych se zeptat dneska s manželem jsme si dělaly test Covid-19 a oboum vyšel duch dost viditelní ( dělaly jsme ten jak musíte dát tu vatičku do nosu)
Tak by jsem se chtěla zeptat zda to máme brát jako pozitivní nebo dělá falešné duchy?
Děkuji
Tak pokud je dost viditelny, tak zítra každý zavolejte své obvodní a nechte se poslat na PCR test.
@Anonymní píše:
Ahoj chtěla bych se zeptat dneska s manželem jsme si dělaly test Covid-19 a oboum vyšel duch dost viditelní ( dělaly jsme ten jak musíte dát tu vatičku do nosu)
Tak by jsem se chtěla zeptat zda to máme brát jako pozitivní nebo dělá falešné duchy?
Děkuji
No, máte pozitivní antigenní test.
Měli byste jít na PCR. ![]()
Ale právě žádné příznaky nejsou nic volala jsem do práce a ředitelka mi řekla že tohle nemusím řešit že tyhle testy dělají skoro pořád falešné čárky.
Zkusím udělat další jestli dělá falešní čárky tak teď by to mohla být jen jedna uvidíme
Urcite bych pro jistotu sla na pcr, můžete být bez příznaků, ale covid přenášet. Prip. skočte alespoň s respiratorem do lékárny a kupte jiné antigenni, treba vám vyjdou v pohode. Ze mate oba ducha je dost blba náhoda…
Tak test teď zase vyšel negativně úplně čisté bílí jen jedna čárka tak vůbec to nechápu
![]()
@Anonymní píše:
Děkuji
i slabá čárka se bere jako pozitivní, takže by měl následovat PCR. Ale falešné pozitivity také existují. Bez PCR se to nezjistí.
@Lucka1111 teď jsem si dělala další pro kontrolu a byl úplně čistý takže tomu vůbec nerozumím
@Sovička 00 píše:
Zkusím udělat další jestli dělá falešní čárky tak teď by to mohla být jen jedna uvidíme
zapomněla ses odkliknout. Vzhledem k tomu, že jinde divně diskutuješ, až tak úplně ti nevěřím ![]()
Manžel měl regulérní 2 čárky, nic mu nebylo, musel na PCR a ten byl negativní
a to si dělal antigen 2× za sebou, protože mu to přišlo divný, oba pozitivní
@Anonymní píše:
@Lucka1111 teď jsem si dělala další pro kontrolu a byl úplně čistý takže tomu vůbec nerozumím
Věřila bych těm negativním…falešná pozitivita bývá u antigenu často, falešná negativita není asi tak častá. Ten první zkrátka dělá duchy, může prosvítat ta čárka pod tím, nebo snímá i zanedbatelné množství viru, které v podstatě není ani možno nijak šířit… Pozitivní bych brala jen pokud je jasně viditelná čárka, ne duch.
Děkuji