Covid 19 a čich

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
26.12.20 08:23
@stinga píše:
jo, mamka říkala, že si myslela, že ta cibule je nějaká divná, když jí neslzí oči - až druhý den otec otevřel zelí a necítila nic, tak jí došlo, že je to covid
a říkala, že velice slabě cítila chemické vůně - na wc - výtvor nic, vlhčený toaletní papír slabě cítila
  • já jsem necítila nic 4 dny, ale test negativní :nevim:

To mě nenapadlo, že u cibule neslzi oči. Hned dneska to vyzkouším. Oči mám hodně citlivé - podle mě mi budou slzet, i když nic necítím. Ztrátu čichu mám už 5 týdnů. Nos mám volný, ale mám takový pocit, jak když mam dutiny trochu napuchle. Kdyz jsem ztratila čich, tak mě dutiny pálily. Teď jsem měla zase rýmu - máme ji cela rodina - a zase jen dva dny. To mám takhle od října, že mám rýmu jeden nebo dva dny a pak mě to přejde a zase - pořád dokola. Akorát teď byla ta rýma fakt silná a hodně ucpaný nos. Nechápu to, vždy jsem mívala rýmu delší.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.12.20 08:25
@Popeladym píše:
Tak ony tyhle respirační virozy mají podobné původce, a hlavně to nikdy nikdo neřešil tak, jako teď toto. Takže když měl člověk virozu dřív, tak se ani případná ztráta čichu u pacienta nikde neevidovala, nevedly se statistiky a doktoři se na to ani neptali. :)

Já nikdy čich neztratila. Naopak jsem ho měla velmi dobrý. Cítila jsem kouř z cigaret i na delší vzdálenost, poznala jsem otevření krbu. Teď necítím vůbec nic už 5 týdnů. Když cichnu k cigaretě, tak necítím nic, ale za chvilku se rozkaslu.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.12.20 08:38
@mroe píše:
Druhy za jak dlouho?

Necelé tři měsíce :roll: ale musím uznat, že ten první měl rozhodně lehčí průběh…

• Citovat
  • Upravit
15332
26.12.20 08:42

Necítim ani savo a domestos.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
26.12.20 09:03
@Popeladym píše:
Tak ony tyhle respirační virozy mají podobné původce, a hlavně to nikdy nikdo neřešil tak, jako teď toto. Takže když měl člověk virozu dřív, tak se ani případná ztráta čichu u pacienta nikde neevidovala, nevedly se statistiky a doktoři se na to ani neptali. :)

ne, není tomu tak

ztráta čichu a chuti je věc neobvyklá a ani u viroz, chřipek jí úplnou lidé nemívali

lidi spontánně letos již v září, říjnu, kdy to ještě nebylo všobecně známo hlásili úplnou ztrátu čichu nebo chuti nebo obojího a sami hlásili " toto jsem v životě nezažil"

je to skutečne jiné a i sami lidi si všimli že to je „nějaký jiný“

onehdá pobavil pán, horečky a. t.d. nebylo mu dobře, test negativní ptž se tam nahnal i přes mé doporučení brzy, a když se mu ulevilo, už měl „jen“ horší dech, až fakt po cca 8 dnech ještě přišel na kontrolu, spokojen že „nemá covid“ a při odchodu mi nahlásil, no, akurát sem ztratil čich a chut, to je divný, to sem nikdy nezažil, ale hlavně že nemám covid

samozejmě že ho měl, a dalo docela práci jej přesvědčit, že má a měl a že pozor

ten virus dělá mikroangiopatii v oblasti fila olfactoria, poškodí tam cévy a lidi ztratí čich…a to i při neucpaném nosu, opravdu je to jiné, a sami lidi si i všímají a to od začátku epidemie, že to je jiné než znali

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
26.12.20 09:10
@stinga píše:
@Popeladym já zas znám víc lidí, co všeobecně celý život mají nějaký slabý čich, takže ti by covid asi také nepoznali
ale jinak se mi zas nikdy nestalo, že bych o čich přišla, až letos :nevim:

ano, ve skutečnosti se to fakt nestává…ne běžně a ne takto zvláštně
lidi často hlásí že nevědí co jí, vše chutná stejně, takováto ztráta chuti opravdu běžná u viros nebejvala, vůbec ne

na jaře toto nikdo neměl, naopak už v září jak se otevřely školy, se zde u nás přímo bleskově rozšířila tato varianta, a v říjnu to jelo jako když to rozstřelí

skoro až bych řekla " varianta příznivější", co tak pozoruju, když mají toto, tak nemívají potom ty katastrofické průběhy s koncem na kyslíku nebo horším,
jako když se virus zachytí na sliznicích a v čichovém ústrojí, to sice odrovná, ale imunita dostane řádnou šanci se s ním poprat…naopak když lidi začali horečkama, průjmama, celkově zle, bolesti břicha, často se z toho vyvinula ta zlá varianta

no fuj, už at je to co nejdříve pryč a zmizí a už to nechceme ani vidět, sfini čínskou
:cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
26.12.20 09:15
@Anonymní píše:
Ahoj, minuly tyden ve čtvrtek jsem dostala angínu-teploty, silena bolest v krku. V patek jsem byla na orl napsany antibiotika. Ale ted v utery jsem zahadne prisla úplně o čich. Muze to znacit covid?? Na testy jsem objednaná v pondělí.

zakladatelko, ano je to covid

v podstatě je jedno co vyjde na testu, testy nejsou stoprocentní, a když jsou provedeny technicky zcela perfektně, mají cca 80 procentní záchytnost, je to virologie ze sliznic a ta je velmi háklivá ne techniku provedení, transport, manipulaci…

když nejsou provedeny technicky perfektně, tak ta záchytnost leze rychle dolů

je to covid, chovejte se podle toho, držte se
:kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
26.12.20 09:20
@Anonymní píše:
To mě nenapadlo, že u cibule neslzi oči. Hned dneska to vyzkouším. Oči mám hodně citlivé - podle mě mi budou slzet, i když nic necítím. Ztrátu čichu mám už 5 týdnů. Nos mám volný, ale mám takový pocit, jak když mam dutiny trochu napuchle.

oči slzet mohou, to je reakce na látky v cibuli, to zase tolik nesouvisí, mohou slzet i při úplné ztrátě čichu, která je pro covid typická / vzniká poškozením cév v dané oblasti /

naštěstí se to docela lidem vrací, sice poooooomalu a postupně, dost z nich není ještě za měsíc na svém plném čichu, tak snad se to zotaví, ale řekla bych že většině se ten čich zotaví, vyjma tedy úplně starých lidí, tam je to horší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.12.20 10:06

Já bych se chtěla zeptat, já mám teď covid po druhé. Ta první byla celkem v pohodě, teď jsem lehla absolutně, hlava, oci, čich, chuť a neskutecbe mě bolí plíce, každý nádech…kdy je fáze, že je dobré volat sanitku? Jsem rizikový pacient, momentálně v léčbě

• Citovat
  • Upravit
35330
26.12.20 10:42
@Anonymní píše:
Necelé tři měsíce :roll: ale musím uznat, že ten první měl rozhodně lehčí průběh…

Oboji potvrzene PCR? Mne se to moc nezda, pokud nemas poruchu imunity, je to nepravdepodobne. Ale zato muzes byt PCR pozitivni dlouji, nekolik tydnu( ale porad je to jeden stejny Covid).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.12.20 10:43

Setkal jsem se s nakaženým, po 4 dnech jsem dostal rýmu, 1 den zvýšená teplota. Teď mi nic není, jen rýma, ztráta čichu, chuť poznám slané, sladké… Je mi jasné, že jde o covid. Chci ušetřit rodinné příslušníky od testů, zůstaneme všichni v karanténě alespoň 20 dní bez testů. Řešil jste to takhle někdo, že jste na test nešel?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.12.20 10:45

Trasování

Jak probíhá prosím trasování? Kolik dnů zpětně chce vědět hygiena s kým jsem byla v kontaktu? (Mám příznaky). Děkuji za zkušenosti.

• Citovat
  • Upravit
15332
26.12.20 10:47
@Borrealis píše:
ne, není tomu tak

ztráta čichu a chuti je věc neobvyklá a ani u viroz, chřipek jí úplnou lidé nemívali

lidi spontánně letos již v září, říjnu, kdy to ještě nebylo všobecně známo hlásili úplnou ztrátu čichu nebo chuti nebo obojího a sami hlásili " toto jsem v životě nezažil"

je to skutečne jiné a i sami lidi si všimli že to je „nějaký jiný“

onehdá pobavil pán, horečky a. t.d. nebylo mu dobře, test negativní ptž se tam nahnal i přes mé doporučení brzy, a když se mu ulevilo, už měl „jen“ horší dech, až fakt po cca 8 dnech ještě přišel na kontrolu, spokojen že „nemá covid“ a při odchodu mi nahlásil, no, akurát sem ztratil čich a chut, to je divný, to sem nikdy nezažil, ale hlavně že nemám covid

samozejmě že ho měl, a dalo docela práci jej přesvědčit, že má a měl a že pozor

ten virus dělá mikroangiopatii v oblasti fila olfactoria, poškodí tam cévy a lidi ztratí čich…a to i při neucpaném nosu, opravdu je to jiné, a sami lidi si i všímají a to od začátku epidemie, že to je jiné než znali

Je to jiný! Je to takový chemický. Obyčejna viroza u mě probíhá jinak. Tohle je strašnej hnus. Už 7 dní mi je stejně na nic. Ale pořad si vejskam oproti jinym určitě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35330
26.12.20 10:49
@Anonymní píše:
Setkal jsem se s nakaženým, po 4 dnech jsem dostal rýmu, 1 den zvýšená teplota. Teď mi nic není, jen rýma, ztráta čichu, chuť poznám slané, sladké… Je mi jasné, že jde o covid. Chci ušetřit rodinné příslušníky od testů, zůstaneme všichni v karanténě alespoň 20 dní bez testů. Řešil jste to takhle někdo, že jste na test nešel?

A to proc? Ostatni nikam nechodi, nemaji zadne kontakty? Nechodi do prace?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15332
26.12.20 10:50
@Anonymní píše:
Jak probíhá prosím trasování? Kolik dnů zpětně chce vědět hygiena s kým jsem byla v kontaktu? (Mám příznaky). Děkuji za zkušenosti.

Neprobíhá a v ČR je to jen aby se neřeklo. Je to jen o tom kdo koho nahlásí, nikdo tady nikoho hlasit nechce z toho vyplývá, že je to blbost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí