Covid 19 a čich

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9166
25.12.20 22:01

Česnek, to by člověk nevěřil, že štiplavost a vůně česneku nebude vůbec žádná…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.12.20 22:03

Mě „angínou“ Covid začal. Strašná bolest v krku, vysoké teploty. O tři dny později jsem ztratila čich a částečně i chuť.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.12.20 22:08

Já teď akorát jedu už druhý covid…původně jsem myslela, že mám taky angínu, ale včera jsem přišla o čich a to doslova. Necítím nic, citronyparfem nic…mám pocit, že si vyrvu plíce z těla…ten první průběh byl tedy o dost slabší…ach jo…

• Citovat
  • Upravit
12616
25.12.20 22:16
@K92 píše:
A jak moc nemáš čich? Když strčíš nos do kořenky, nebo do eukaliptového oleje, cítíš něco? Ja necitila nic. Mně doktorka řekla, že při ztrátě čichu je to Covid na 90 % spíš 99 %. Poznáš to i podle toho, že nemáš čich, ale přitom můžeš volně dýchat (nos jsem neměla ucpaný jako při běžném nachlazení).

Hlasim ze uplne to tak neni, mam koronu a pocit ucpanehp nosu, huhnam jako pri ryme..a hlava bolela jako pri dutinach, ted boli spise svaly, zada a silene nohy, nikdy jsem to nezazila..cuch v loji, coz neni neni ani pri nejvetsi ryme, behem tri dnu..kdyz strcim nos primo do silene pachnouci desifekcetak jen slaby oder. jinsk nic, chut slane, sladke trochu lepsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35330
25.12.20 23:30
@Anonymní píše:
@K92 ty jo, ale ja od toho čtvrtku nikde nebyla lezela doma s anginou. Tak kde bych k tomu prisla mi hlava nebere prave. Clovek by neveril jak je ztráta cichu hrozna. Ma to jen jedinou vyhodu jak jdu utrit syna na zachod tak aspon nic necitim :D

No, mozna jsi zadnou anginu nemela. A navic ma Covid inkubacni dobu klidne ten tyden. Treba jsi to chytila na ORL.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35330
25.12.20 23:31
@Anonymní píše:
Já teď akorát jedu už druhý covid…původně jsem myslela, že mám taky angínu, ale včera jsem přišla o čich a to doslova. Necítím nic, citronyparfem nic…mám pocit, že si vyrvu plíce z těla…ten první průběh byl tedy o dost slabší…ach jo…

Druhy za jak dlouho?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8288
25.12.20 23:43

Bude to covid, na 99,9 %. Asi 3.den od příznaků silnějšího nachlazení jsem měla úplnou ztrátu cichu, trvala tři dny, nic jiného to nemohlo být.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
423
25.12.20 23:46

Holky mam potvrzeny covid od utery. Úplná ztráta čichu včera a celkem je to neprijemny. Jak dlouho to trva? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35330
26.12.20 00:01
@Marlenka91 píše:
Holky mam potvrzeny covid od utery. Úplná ztráta čichu včera a celkem je to neprijemny. Jak dlouho to trva? :lol:

Kazdemu jinak, mne se vratil cich s odeznenim ucpaneho nosu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5653
26.12.20 00:16
@Anonymní píše:
Ahoj, minuly tyden ve čtvrtek jsem dostala angínu-teploty, silena bolest v krku. V patek jsem byla na orl napsany antibiotika. Ale ted v utery jsem zahadne prisla úplně o čich. Muze to znacit covid?? Na testy jsem objednaná v pondělí.

Zkus cibuli. Čichat, krájet. Jestli máš covida, ani to s Tebou nehne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76754
26.12.20 00:30
@Popeladym píše:
Zkus cibuli. Čichat, krájet. Jestli máš covida, ani to s Tebou nehne.

jo, mamka říkala, že si myslela, že ta cibule je nějaká divná, když jí neslzí oči - až druhý den otec otevřel zelí a necítila nic, tak jí došlo, že je to covid
a říkala, že velice slabě cítila chemické vůně - na wc - výtvor nic, vlhčený toaletní papír slabě cítila

• já jsem necítila nic 4 dny, ale test negativní :nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5653
26.12.20 00:47
@stinga píše:
jo, mamka říkala, že si myslela, že ta cibule je nějaká divná, když jí neslzí oči - až druhý den otec otevřel zelí a necítila nic, tak jí došlo, že je to covid
a říkala, že velice slabě cítila chemické vůně - na wc - výtvor nic, vlhčený toaletní papír slabě cítila
  • já jsem necítila nic 4 dny, ale test negativní :nevim:

Jj, ani to slzeni od cibule. Nic. :roll: A někdo, jak píšeš o mamince, slabě nějakou tu chemii registruje. Já teda, když jsem kdy chytla takovouhle virozu, tak jsem vždy pár dní taky nic necítila. To i když nebylo vidu ní slechu po covidu. :D Takže pro mě je to divný, že je to tak specifický covidový příznak. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76754
26.12.20 00:50

@Popeladym já zas znám víc lidí, co všeobecně celý život mají nějaký slabý čich, takže ti by covid asi také nepoznali
ale jinak se mi zas nikdy nestalo, že bych o čich přišla, až letos :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5653
26.12.20 01:00
@stinga píše:
@Popeladym já zas znám víc lidí, co všeobecně celý život mají nějaký slabý čich, takže ti by covid asi také nepoznali
ale jinak se mi zas nikdy nestalo, že bych o čich přišla, až letos :nevim:

Tak ony tyhle respirační virozy mají podobné původce, a hlavně to nikdy nikdo neřešil tak, jako teď toto. Takže když měl člověk virozu dřív, tak se ani případná ztráta čichu u pacienta nikde neevidovala, nevedly se statistiky a doktoři se na to ani neptali. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.12.20 08:17
@Anonymní píše:
Já teď akorát jedu už druhý covid…původně jsem myslela, že mám taky angínu, ale včera jsem přišla o čich a to doslova. Necítím nic, citronyparfem nic…mám pocit, že si vyrvu plíce z těla…ten první průběh byl tedy o dost slabší…ach jo…

Po jak dlouhé době to máš podruhé? Já to měla poprvé tak, že jsem se s tím setkala na 15 minut a chytla jsem to. Tak si říkám, že teda nemám moc dobrou imunitu. Měla jsem roušku, odstup a ti dva, neměli žádné příznaky. Příznaky jsem dokonce já měla první. Nebylo to tak strašne - ten průběh, ale… Objevily se mi ještě pak další potíže v době, kdy uz jsem to nečekala. A táhnou se i teď. Je to přes měsíc.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA