Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
Česnek, to by člověk nevěřil, že štiplavost a vůně česneku nebude vůbec žádná…
Mě „angínou“ Covid začal. Strašná bolest v krku, vysoké teploty. O tři dny později jsem ztratila čich a částečně i chuť.
Já teď akorát jedu už druhý covid…původně jsem myslela, že mám taky angínu, ale včera jsem přišla o čich a to doslova. Necítím nic, citronyparfem nic…mám pocit, že si vyrvu plíce z těla…ten první průběh byl tedy o dost slabší…ach jo…
@K92 píše:
A jak moc nemáš čich? Když strčíš nos do kořenky, nebo do eukaliptového oleje, cítíš něco? Ja necitila nic. Mně doktorka řekla, že při ztrátě čichu je to Covid na 90 % spíš 99 %. Poznáš to i podle toho, že nemáš čich, ale přitom můžeš volně dýchat (nos jsem neměla ucpaný jako při běžném nachlazení).
Hlasim ze uplne to tak neni, mam koronu a pocit ucpanehp nosu, huhnam jako pri ryme..a hlava bolela jako pri dutinach, ted boli spise svaly, zada a silene nohy, nikdy jsem to nezazila..cuch v loji, coz neni neni ani pri nejvetsi ryme, behem tri dnu..kdyz strcim nos primo do silene pachnouci desifekcetak jen slaby oder. jinsk nic, chut slane, sladke trochu lepsi.
@Anonymní píše:
@K92 ty jo, ale ja od toho čtvrtku nikde nebyla lezela doma s anginou. Tak kde bych k tomu prisla mi hlava nebere prave. Clovek by neveril jak je ztráta cichu hrozna. Ma to jen jedinou vyhodu jak jdu utrit syna na zachod tak aspon nic necitim
No, mozna jsi zadnou anginu nemela. A navic ma Covid inkubacni dobu klidne ten tyden. Treba jsi to chytila na ORL.
@Anonymní píše:
Já teď akorát jedu už druhý covid…původně jsem myslela, že mám taky angínu, ale včera jsem přišla o čich a to doslova. Necítím nic, citronyparfem nic…mám pocit, že si vyrvu plíce z těla…ten první průběh byl tedy o dost slabší…ach jo…
Druhy za jak dlouho?
Bude to covid, na 99,9 %. Asi 3.den od příznaků silnějšího nachlazení jsem měla úplnou ztrátu cichu, trvala tři dny, nic jiného to nemohlo být.
Holky mam potvrzeny covid od utery. Úplná ztráta čichu včera a celkem je to neprijemny. Jak dlouho to trva? ![]()
@Marlenka91 píše:
Holky mam potvrzeny covid od utery. Úplná ztráta čichu včera a celkem je to neprijemny. Jak dlouho to trva?
Kazdemu jinak, mne se vratil cich s odeznenim ucpaneho nosu.
@Anonymní píše:
Ahoj, minuly tyden ve čtvrtek jsem dostala angínu-teploty, silena bolest v krku. V patek jsem byla na orl napsany antibiotika. Ale ted v utery jsem zahadne prisla úplně o čich. Muze to znacit covid?? Na testy jsem objednaná v pondělí.
Zkus cibuli. Čichat, krájet. Jestli máš covida, ani to s Tebou nehne.
@Popeladym píše:
Zkus cibuli. Čichat, krájet. Jestli máš covida, ani to s Tebou nehne.
jo, mamka říkala, že si myslela, že ta cibule je nějaká divná, když jí neslzí oči - až druhý den otec otevřel zelí a necítila nic, tak jí došlo, že je to covid
a říkala, že velice slabě cítila chemické vůně - na wc - výtvor nic, vlhčený toaletní papír slabě cítila
@stinga píše:
jo, mamka říkala, že si myslela, že ta cibule je nějaká divná, když jí neslzí oči - až druhý den otec otevřel zelí a necítila nic, tak jí došlo, že je to covid
a říkala, že velice slabě cítila chemické vůně - na wc - výtvor nic, vlhčený toaletní papír slabě cítila
- já jsem necítila nic 4 dny, ale test negativní
Jj, ani to slzeni od cibule. Nic.
A někdo, jak píšeš o mamince, slabě nějakou tu chemii registruje. Já teda, když jsem kdy chytla takovouhle virozu, tak jsem vždy pár dní taky nic necítila. To i když nebylo vidu ní slechu po covidu.
Takže pro mě je to divný, že je to tak specifický covidový příznak. ![]()
@Popeladym já zas znám víc lidí, co všeobecně celý život mají nějaký slabý čich, takže ti by covid asi také nepoznali
ale jinak se mi zas nikdy nestalo, že bych o čich přišla, až letos ![]()
@stinga píše:
@Popeladym já zas znám víc lidí, co všeobecně celý život mají nějaký slabý čich, takže ti by covid asi také nepoznali
ale jinak se mi zas nikdy nestalo, že bych o čich přišla, až letos
Tak ony tyhle respirační virozy mají podobné původce, a hlavně to nikdy nikdo neřešil tak, jako teď toto. Takže když měl člověk virozu dřív, tak se ani případná ztráta čichu u pacienta nikde neevidovala, nevedly se statistiky a doktoři se na to ani neptali. ![]()
@Anonymní píše:
Po jak dlouhé době to máš podruhé? Já to měla poprvé tak, že jsem se s tím setkala na 15 minut a chytla jsem to. Tak si říkám, že teda nemám moc dobrou imunitu. Měla jsem roušku, odstup a ti dva, neměli žádné příznaky. Příznaky jsem dokonce já měla první. Nebylo to tak strašne - ten průběh, ale… Objevily se mi ještě pak další potíže v době, kdy uz jsem to nečekala. A táhnou se i teď. Je to přes měsíc.