Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
Manžel byl pozitivní, tak jsme museli na testy, což jsem považovala za formalitu - nic nám nebylo. Nakonec pozitivní všichni čtyři…
Kdyby jste na ty testy nešly, máte hezčí vánoce, jen jste si je tím zkazili. Vnučka byla taky pozitivní, vůbec jsme to neřešily a nic se nestalo, ty testy jsou velmi nepřesné.
Máme Covidové Vánoce a nemůžu být na Štědrý večer ani s vlastními dětmi a rodiči. A nakazily mě děti ve škole.
Tak si to snad vynahradíme na Silvestra.
Hlavne, at jste zdravy! Ja jsem malem prisla o kamaradku, co ma 11 lety dvojcata doma kvuli covidu.ale nakonec to zvladla.
Jsem v cizine, rodinu jsem nevidela rok a pul a dalsi minimalne 3-4 mesice to nepujde.
Kdyz to vydrzim ja, tak to zvladnete vy.
Zapnete si pohadky a za pribuznyma muzete v lednu❤️️ Preji lehky prubeh Covidu.
@Dalibor7 píše:
Kdyby jste na ty testy nešly, máte hezčí vánoce, jen jste si je tím zkazili. Vnučka byla taky pozitivní, vůbec jsme to neřešily a nic se nestalo, ty testy jsou velmi nepřesné.
A přesně kvůli takovým s to šíří dál a budou ty zákazy platit donekonečna ![]()
@Dalibor7 píše:
Ach jo… Jasně, nic neřešte a klidně si šiřte covid dál, však zdravotníci se postarají… A pak nezapomeňte nadávat na stát, jak to nezvládá
Tak smrtelná nemoc, že kvůli tomu musí člověk na testy ![]()
Všude šílenství a vánoce zkažené ![]()
@Dalibor7 píše:
Tohle je docela hloupy prispevek ![]()
Právě že to mám přímo s první linije, z Olomoucké fakultky, že je to vše blbost a vše se kazí jen tím, že hloupí lidi bez příznaků nemoci chodí na ty testy.
@JiříkMazlík píše:
Tak smrtelná nemoc, že kvůli tomu musí člověk na testy
Všude šílenství a vánoce zkažené
Tady jde i to, že plno lidí je nepřiznakovych, ale můžou nakazit lidí, kteří už to tam dobře neponesou a dokonce je to může zabít.
@Dalibor7 Nepresnost testu nikdo nezpochybnuje. Nepresny vysledek muze byt ten negativni, ktery virus nezachyti. Pozitivni testy by falesne byt nemely ![]()
@Dalibor7 píše:
Právě že to mám přímo s první linije, z Olomoucké fakultky, že je to vše blbost a vše se kazí jen tím, že hloupí lidi bez příznaků nemoci chodí na ty testy.
Tak to by mě fakt zajímalo jakou ten „odbornik“, co to řekl, má tam funkci.
@JiříkMazlík píše:
Tak smrtelná nemoc, že kvůli tomu musí člověk na testy
Všude šílenství a vánoce zkažené
Ano. Kolega (48) kvuli covidu pred par tydny zemrel. Jeho blizci (deti, manzelka, rodice, sourozenci) opravdu ty Vanoce zkazene maji ![]()
Kdyby se to pustilo úplně bez zákazů, tak stejně nastane lockdown. Takhle je řízený shora, takhle by byl neřízený, protože by byla spousta nemocných. Jasně, je spousta lidí, kteří o tom, že mají covid vůbec neví. Ale určitě to není většina. Nehledě na vyšší zatížení zdravotního systému, který by musel zvládnout více pacientů s horším průběhem.
Zlehčovat to, že já nemám v okolí nikoho pozitivního nebo já nemám v okolí nikoho s vážným průběhem, neznamená, že takoví lidé nejsou.
Jinak, sami asi víte, jak to v práci vypadá, když se na vás valí úkoly a pořád není konec. A teď si představte ty zdravotníky, na které se už rok valí lidé s covidem a stále není vidět konec, kdy to skončí. Umíte si představit, že by třeba těch lidí bylo 10× tolik? Já bych fakt ve zdravotnictví pracovat nechtěl.
Na Vánoce jsme se těšili na návštěvu babiček, protože jsme se dlouho neviděli… Samozřejmě jsme je nechtěli ohrozit, tak jsme šli na testy. Dodržujeme distanc, nesdružujeme se, mimo školy a práce jsme doma. Ven maximálně spolu do lesa… Tak jsme to považovali za formalitu.
No, zkrátím to, jedno z dětí bylo včera pozitivní. Psali jsme do školy, ve třídě se jich objevilo víc - takže u nás zdroj víc než jasný.
Přiznávám, jsem z toho špatná, návštěvy samozřejmě jsme zrušili, ale za testy jsme vděční, vzhledem k tomu, že je dítě bezpříznakové, by nás to nenapadlo a mohli bychom nákazu rozšířit po rodině.
Co vy?