Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den,
Máte někdo zkušenosti s touto kombinací u dítěte?
Náš syn má rok a půl a v sobotu jsme byli na pohotovosti kde nám řekni že má laryngitidu a do toho má i covid. V pátek měl večer horečku, v sobotu to bylo lepší, ale od té doby má vždy v noci vysokou horečku. Jednu noc jsme sráželi co tři hodiny, teď už poslední dvě noci stačil jeden čípek a pak už se horečka nevrátila.
Do toho má kašel, už ne ten štěkavý, ale pořád asi ten suchý dusivý a mě by zajímalo jak dlouho ten kašel může mít? Myslela jsem že se má po pár dnech změnit na vlhký a zatím to vypadá pořád na ten suchý. Jak dlouho tedy může ten kašel mít?
K tomu má rýmu a i když smrkat tak nějak umí, tak teď smrkat úplně odmítá 🤦 o kolik jednodušší by bylo kdyby se trochu vysmrkal. Teď musíme odsávat a to se v tom nose stejně hned nahromadí. Nemáte nějaký tip jak dítě přesvědčit aby se vysmrkalo? Nepomáhá totiž nic 😓
Prosím tedy o zkušenosti, jak dlouho to celé může trvat, a jak to měli vaše děti s kaslem a horečkami? moc děkuju.
Ahoj, asi tě nepotěším, ale u nás to teď trvalo skoro 3 týdny. Syn se dopoval kapkami na suchý kašel, v noci fenistil kapky… bylo to nekonečný.. a taky nezačal pořádně odklašlávat.
no a se smrkáním, hodně mořské vody a odsávat a odsávat…
Ja mam takovy pocit ze jsme tenkrat nasli nejake video na youtube jak holcicka hezky smrka, radil to asi nekdo tady. Dite to pak delalo taky. Sterimar nebo physiomer mas? To smrkani usnadni. Na Kalobu uz je mozna pozde, ale mozna bych ji zkusila. A homeopatikum Drosetux u nas zabira zazracne
Ahoj, maly mel take laryngitidu.
Dr doporučila hodně větrat, čerstvý vzduch a dostali jsme domu i nějaké čípky pro případ nouze, kdyby se začal dusit. Štěkavý kašel ustal behem 2-3dnu, ale následný kasel přetrvával dalsich jeste asi 10 dni.
Teď máme úplně to samý, (taky máme covid) trvalo to 2-3 dny to kokrhání a štěkání. Když to přešlo tak se nám to teď po 2 dnech zase vrátilo 38 teploty zase v noci, chrci, kokrha a štěká. Do toho nám rostou první zuby dole a už jsem z toho nešťastná. Projde mi že to má spojené všechno do kupy. Každopádně poradím to co mi poradila kamarádka. Zavolejte své DR. Ať vám napíše na předpis inhalátor Omron a inhalujte s dětma. Je to dobré na rýmu, kašel a celkově podporu horních dýchacích cest. Pojišťovna to zcela hradí.