Covid a neschopenka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
101710
13.11.21 19:05
@DanielaD píše:
pokud jsi pozitivní, všechno řeší hygiena, která nic nestíhá, taky čekám

No, normální pracujici člověk fakt nemuze cekat, jestli se hygiena uraci mu za tyden zavolat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26864
13.11.21 19:09
@DanielaD píše:
pokud jsi pozitivní, všechno řeší hygiena, která nic nestíhá, taky čekám

Pokud je pozitivni (pcr), tak je nemocna a neschopenku ji vystavi praktik.
Hygiena vystavuje neschopenky jen u karanteny (vytrasovany kontakt).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65223
13.11.21 20:13
@cecetka píše:
Pokud je pozitivni (pcr), tak je nemocna a neschopenku ji vystavi praktik.
Hygiena vystavuje neschopenky jen u karanteny (vytrasovany kontakt).

Jenomze pokud je tvuj kolega pozitivní, taky nemuzes jen tak zustat doma, pokud nemas neschopenku. A pokud zvladnou kontaktovat třetinu pozitivnich, kolik zvladnou jejich kontaktu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26864
13.11.21 20:31
@vokishka píše:
Jenomze pokud je tvuj kolega pozitivní, taky nemuzes jen tak zustat doma, pokud nemas neschopenku. A pokud zvladnou kontaktovat třetinu pozitivnich, kolik zvladnou jejich kontaktu.

A delat chces co? Obvodak ti na karantenu neschopenku nevystavi. To je ted nove. Jen na izolaci, a to musis mit pozitivni pcr test. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65223
13.11.21 20:58
@cecetka píše:
A delat chces co? Obvodak ti na karantenu neschopenku nevystavi. To je ted nove. Jen na izolaci, a to musis mit pozitivni pcr test. :nevim:

Nemuzes delat nic, musis chodit do prace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101710
13.11.21 21:16
@vokishka píše:
Nemuzes delat nic, musis chodit do prace.

Tak rozumny obvodak si neco vymysli a napise ti neschopenku treba na virozu s podezřením na covid. Sice jsem proti podvadeni s neschopenkami, ale v tomto případě je to pro me ok a konec koncu, zas az tolik nelže, to podezření tam je a viroza je to taky. Ono jde stejne o cca 3 dny do vysledku testu. Případně te te rozumny zamestnavatel necha na ho ci prekazkach.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65223
13.11.21 21:17
@j.a.n.i1 píše:
Tak rozumny obvodak si neco vymysli a napise ti neschopenku treba na virozu s podezřením na covid. Sice jsem proti podvadeni s neschopenkami, ale v tomto případě je to pro me ok a konec koncu, zas az tolik nelže, to podezření tam je a viroza je to taky. Ono jde stejne o cca 3 dny do vysledku testu. Případně te te rozumny zamestnavatel necha na ho ci prekazkach.

Nejde o tri dny, kontakt jde na test az sedmy den, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101710
13.11.21 21:28
@vokishka píše:
Nejde o tri dny, kontakt jde na test az sedmy den, ne?

Kontakt muze jit na test 5-7 den a když vezmeme ze jeden den se s dotycnym potka, ten jde druhy den na test, takze treti den teprve zjisti, ze je pozitivni. Tak to na ty 3 dny akorat vychází.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.12.21 13:51

Prosím o informaci

Dobrý den maminky, zkusím se zeptat i tu, třeba už to některá take řešila.
Mam osetrovne od 6.12.na dve deti, mají covid.Jsme stale v karantene a ted jej mam pozotivni i ja.
V patek 17.12 mi bylo sděleno sestřičkou obvodního ze mam narok na covid neschopenku. Rikam ji, mam osetrovne na deti do konce karantény což je do 22.12.
Ona, no ted jsou změny nevim co se Vam vyplatí financne vic, jeste jsem nemnela cas se podívat. Tak si to zjistěte a zavolejte.
Volám hygiena to nebere, OSSZ pres sousedky známou co tam dělá pry neschopenku a vcera me konecne trasování hygiena takze po tel. mi na můj dotaz zněla odpoved no asi určitě osetrovne.
Tak Vam tedy doted nevim co se mi financne vyplatí lepe, byt na osetrovnem nebo ihned na me covid neschopence.
Uz jste to prosim ted v poslední době někdo resil a vyřešil?
Předem děkuji za jakoukoliv informaci.
Preji poklidne vánoční časy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
108
19.12.21 15:02

Řeším něco podobného, každý říká něco jiného, ale v podstatě prý pořádně neví..Ale od jednoho zdoje jsem zjistila, že tvym pozitivním testem zaniká nárok na OČR a musíš mít neschopenku..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101710
19.12.21 16:51

@beruskapolni Tvoje neschopenka ma ze zakpna prednost pred osetrovnym, ale jak moc to nekdo hlida a resi, netusim. Spis bych rekla, ze moc ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.12.21 21:54

Diky

Moc děkuji za odpovědi.
Krásné Vánoce všem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
108
20.12.21 09:18

@beruskapolni A ja zas poprosím az budete mit nejake info.co budete a kam dokládat, ze maji vaše děti od toho 6.12.covid (aby bylo proplacených těch 80%..Ja mam zatím OČR z důvodu karantény a 27.12. mam jít k lekarce pro nove OČR z důvodu izolace..tak to mi asi zase zaškrtněte nemoc. Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101710
20.12.21 09:28

@astra12 jezis, 80% plati pro všechny ocr…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24695
20.12.21 09:34
@j.a.n.i1 píše:
@astra12 jezis, 80% plati pro všechny ocr…

Já si tím pořád nejsem jistá. Tady píšou něco jiného: :nevim:

https://www.penize.cz/…-osetrovneho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí