Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
Když bude pozitivní. Tak pak záleží jestli další lidi jsou očkování nebo ne.
Pokud bude ten její pozitivní, je doma automaticky 14 dní a pokud pak bude bez příznaků, izolace jí skončí nezávisle na všem kolem, žádný další test se nekoná.
V takovém případě by i zbytek rodiny nastoupil do karantény a 5.-7. den od dceřina pozitivního testu by absolvoval test.
Pokud byste vy ostatní byli negativní, po 7 dnech od dceřina pozitivního testu ukončujete karanténu a tím to pro vás hasne.
Pokud byste vy byli pozitivní, platí pro vás totéž, co pro dceru - 14 dnů od pozitivního testu izolace a nebudouli pak příznaky, její ukončení bez dalšího testu.
Pokud bude dcera negativní, vás to neuóvlivní vůbec nijak a její karanténa bude trvat 7 dní od posledního kontaktu s pozitivním. A bacha - pokud by vyšel pozitivní nějaký spolužák, se kterým dnes byla ve větším kontaktu, tak se za ten den kontaktu považuje dnešek a navzdory dnešnímu negativnímu testu musí 5.-7. den absolvovat celé kolečko znovu.
Jednoduché a srozumitelné, že ![]()
Nebo můžete v klidu počkat na telefonát z hygieny a nechat si to všecko říct včetně konkrétních dat.
Jo a v případě její pozitivity záleží na očkování ostatních členů rodiny. Pokud jsou očkovaní a nemají příznaky, do karantény ani na test nemusí.
@ugluk Jde mi hlavně o to, jestli když nebudeme mít žádný příznaky, musíme automaticky jít na pcr test a muset být třeba dejme tomu od pátku doma 14 dní.. další věc, na netu jsem četla, že kdyby šla po týdnu na pcr znovu a ten už byl negativní, tak by se mohla karanténa ukončit, ale někde píšou že to jde, někde že ne 😏
@Anonymní píše:
@Cenarius nejsme očkovani nikdo z rodiny
Tak to si užijte karanténu a případně placené PCR testy.
@Anonymní píše:
@ugluk Jde mi hlavně o to, jestli když nebudeme mít žádný příznaky, musíme automaticky jít na pcr test a muset být třeba dejme tomu od pátku doma 14 dní.. další věc, na netu jsem četla, že kdyby šla po týdnu na pcr znovu a ten už byl negativní, tak by se mohla karanténa ukončit, ale někde píšou že to jde, někde že ne 😏
Nemusíš na test, pokud nemáš příznaky, stačí karantena 14 dni.
Když nemáš příznaky a mas po sedmi dnech negativní test, karantena konci. Tak je to na tom oficiálním portálu covid.gov, nedávno jsem to tam počítala
@Anonymní píše:
@Semtex Děkuji, konečně někdo pochopil, jak jsem to myslela
Asi jsme se zamyslely nad stejným problémem ![]()
@Anonymní píše:
Je to tak mi jsme měli covid pokud dcera byla v kontaktu s pozitivním tak ona musí na test pokud je ona negativní tak může po 7 dnech pokud je tedy test po 7 dnech negativní tak může skončit karanténa pokud by ona byla pozitivní tak musí být v izolaci 14 dní
No, fakt nepočítej s tím, že by byl PCR po týdnu negativní, to je mnohem pravděpodobnější, že bude pozitivní ještě měsíc poté
Ale jinak prostě od pozitivního testu doma 14 dní.
Já myslím (ta pravidla se mění), že kdybyste z nějakého závažného důvodu ten test do 14 dnů nezvládli, tak se vám po 14 dnech ta karanténa ukončuje, ale dle mého je výhodnější na něj jít. V případě negativity ukončíte karanténu o týden dřív. A v případě pozitivit dostanete štempl, že jste na půl roku z obliga ode všeho testování a pruzení kvůli návštěvám bazénu, kina, hospody a kdovíčeho ještě, co nás ještě čeká. Co by spousta lidí dneska dala za pozitivní test (zvlášť teda bez příznaků nemoci). Prostě za to šťournutí to stojí, ať test dopadne jakkoliv.
Ano, po 7 dnech se ukončuje karanténa tomu, kdo měl negativní test. Ale ve chvíli, kdy je test pozitivní, tak prostě 14 dní izolace, která se předčasně neukončuje.
Dcera dnes měla ve škole pozitivní test, protože jejich třídní je pozitivní, ale nikdo to tam neřeší.. teď za 3 hodiny jedeme na test.. chci se tedy zeptat, co bude následovat potom? Když bude pozitivní, musím i se synem na testy? Nebo to můžu odmítnout s tím, že bych zůstala doma v karanténě? A jak je to s tím pcr testem po týdnu? Když bude za týden negativní, může karanténa automaticky skončit? A když bude znovu pozitivní, budeme doma už jen ten týden nebo budeme muset být další 2? Poprvé, co tohle řeším a jsem z toho dost nervní. Děkuji za odpověď