Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
Já myslím, že si zakladatelka plete karantenu a izolaci. Po pozitivním testu následuje izolace na 14 dní, která se podle mě dříve ukončit nedá.
@Anonymní píše:
@ugluk Jde mi hlavně o to, jestli když nebudeme mít žádný příznaky, musíme automaticky jít na pcr test a muset být třeba dejme tomu od pátku doma 14 dní.. další věc, na netu jsem četla, že kdyby šla po týdnu na pcr znovu a ten už byl negativní, tak by se mohla karanténa ukončit, ale někde píšou že to jde, někde že ne 😏
Pleteš jabka s hruškama. Když bude test pozitivní, bude 14 dní v IZOLACI. Když bude negativní, bude 7 dní v karanténě, která končí negativním PCR testem. Vy na test, v případě, že bude pozitivní musíte.
Já tochápu, ale tak těch 14 dní budete tak jako tak a máš možnost to ukončit už po sedmi, s negativním testem. Já (i jako očkovaná) se děsím toho, že dneska jsou to kina a hospody, ale kdo ví, co ti mameluci nahoře ještě vymyslí, už padly i návrhy na to, že by neočkovaným bez testu neumožnili vstup do práce, třeba někoho napadne zákaz vycházení o víkendech nebo podobná ptákovina ![]()
Jak píše Hibou, pokud bude mít dcera pozitivní test, bude mít izolaci, tu nemůže ukončit dřív, musí být doma těch 14 dní. Po týdnu se ukoncuje negativním testem karanténa - tedy po kontaktu s nakaženým. Jinak ale nechápu tu souvislost s učitelkou. Ta byla pozitivní dnes? To by pak dcera i v případě dnešního negativního testu byla v karanténě těch sedm dní a pak by musela znovu na test.
@vokishka učitelka už musela být pozitivní o víkendu, včera nám skočilo na aplikaci suplování, dnes ráno mi ze školy volali, že je malá pozitivní a učitelka psala zprávu, že bude 14 dní doma, protože je pozitivní.. no moc se mi postup školy nelíbí
Ta karanténa jde ukončit po týdnu negativním testem pouze v případě, že je dítě bezpříznakové tzn. nemá rýmu nebo kašel atd. Jinak trvá 14 dní. Šla jsem z dcerou na test, dopadl negativní a stejně jsme musely být doma ještě týden.
@Anonymní píše:
@vokishka učitelka už musela být pozitivní o víkendu, včera nám skočilo na aplikaci suplování, dnes ráno mi ze školy volali, že je malá pozitivní a učitelka psala zprávu, že bude 14 dní doma, protože je pozitivní.. no moc se mi postup školy nelíbí
a jak jinak si představuješ, že bude škola postupovat?
@vokishka Měli aspoň do té školní aplikace upozornit, že je učitelka nemocná, nebo to nějak dát vědět, ne že nikdo nic
@Anonymní píše:
@vokishka Měli aspoň do té školní aplikace upozornit, že je učitelka nemocná, nebo to nějak dát vědět, ne že nikdo nic
jenomže škola nesmí zveřejnovat zdravotní stav zaměstnance a ta učitelka vám to napsala, ne? Tady musí konat hygiena, ta má obvolat kontakty, ne škola.
@vokishka To samozřejmě vím, ale z doslechu také vím, že pokud se někde ve škole objevil kovid, rodiče byli informováni s informací, že „někdo“ v okruhu je pozitivní a hodně věcí to ulehčilo
@Anonymní píše:
@vokishka To samozřejmě vím, ale z doslechu také vím, že pokud se někde ve škole objevil kovid, rodiče byli informováni s informací, že „někdo“ v okruhu je pozitivní a hodně věcí to ulehčilo
Ale vždyť vás informovali.
Co potřebuješ vědět víc?
@Anonymní píše:
Nám taky volali ze školky, že ve třídě „se vyskytl“ covid. Kdo to byl (učitelka) prokecli sami až ve třetí větě ![]()
@ugluk Já právě ani tak nepotřebuju ten štempl, za celou dobu tady toho bordel* sem musela na test jen jednou, jinak nikam nechodíme, ale teď máme prvního kovida, tak jsem z toho fakt na mrtvici, protože se 2 dětma bejt 14 dní jen doma, když sme zvyklí od jara do zimy být venku až do tmy někde na procházkách za každého počasí, je v našem případě dost svažující a děsím se toho, že budeme fakt jen 14 dní v bytě