Pcr test po týdnu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
65232
8.11.21 18:08
@Anonymní píše:
@vokishka To samozřejmě vím, ale z doslechu také vím, že pokud se někde ve škole objevil kovid, rodiče byli informováni s informací, že „někdo“ v okruhu je pozitivní a hodně věcí to ulehčilo

vždyt ti dnes dali vědět, je pondělí. Představ si, že i vedení školy si dovolí mít o víkendu volno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14619
8.11.21 18:10
@Havlova píše:
Pleteš jabka s hruškama. Když bude test pozitivní, bude 14 dní v IZOLACI. Když bude negativní, bude 7 dní v karanténě, která končí negativním PCR testem. Vy na test, v případě, že bude pozitivní musíte.

Ano, ale pokud má člověk jen kontakt s pozitivním a nemá příznaky, pak test absolvovat nemusí. Pakliže ho neabsolvuje a příznaky nemá, musí dodržet karantenu 14 dni. Pokud se objeví příznaky, musí jít na test a podle výsledku se pak zařídit, čili v případě pozitivity dodržet dobu izolace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
8.11.21 18:11
@Anonymní píše:
@vokishka To samozřejmě vím, ale z doslechu také vím, že pokud se někde ve škole objevil kovid, rodiče byli informováni s informací, že „někdo“ v okruhu je pozitivní a hodně věcí to ulehčilo

Nevim, co to ulehčí. U nás dítě a rodiče dostali informaci, že byli v kontaktu s pozitivnim spoluzakem s hygiena rozhodla o karantene celé tridy. A bylo fakt úplně jedno, jestli to byl Novák nebo Prochazka. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69005
8.11.21 18:12

Tak jestli byli s učitelkou v kontaktu v pátek, v případě dnešního negativního testu ho budou bohužel chtít opakovat 5-7 dní od toho pátku :-(

Jinak je možné, že supl skočil, protože se učitelka necítila, ale výsledek pozitivního testu měla třeba až dnes. Informaci máte, hygiena vás kontaktovat bude, nic zanedbáno nejspíš nebylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42173
8.11.21 18:15
@Semtex píše:
Ano, ale pokud má člověk jen kontakt s pozitivním a nemá příznaky, pak test absolvovat nemusí. Pakliže ho neabsolvuje a příznaky nemá, musí dodržet karantenu 14 dni. Pokud se objeví příznaky, musí jít na test a podle výsledku se pak zařídit, čili v případě pozitivity dodržet dobu izolace.

Viz portál: Pokud s nakaženým člověkem sdílíte domácnost a není možné nakaženého izolovat, podstupte RT-PCR test 5. až 7. den od prvního pozitivního výsledku nakaženého. Délka vaší karantény se řídí pravidly zmíněnými výše.
Já tedy pochopila, že pozitivní byla i dcera (ve škole).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65232
8.11.21 18:17
@Havlova píše:
Viz portál: Pokud s nakaženým člověkem sdílíte domácnost a není možné nakaženého izolovat, podstupte RT-PCR test 5. až 7. den od prvního pozitivního výsledku nakaženého. Délka vaší karantény se řídí pravidly zmíněnými výše.
Já tedy pochopila, že pozitivní byla i dcera (ve škole).

Já taky. Ale byl to jen antigen, vše se bude odvíjet od toho dnešního PCR. Bud bude pozitivní a bude 14 dní doma, nebo negativní a pak záleží na hygieně, jestli ji vyhodnotí jako kontakt nebo ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.11.21 18:17

@Havlova ano, dcera byla dneska pozitivní ve škole, proto tohle vše řeším, samozřejmě doufám, že antigen byl falešně pozitivní, ale moc šancí tomu nedávám :roll:

• Citovat
  • Upravit
42173
8.11.21 18:19
@vokishka píše:
Já taky. Ale byl to jen antigen, vše se bude odvíjet od toho dnešního PCR. Bud bude pozitivní a bude 14 dní doma, nebo negativní a pak záleží na hygieně, jestli ji vyhodnotí jako kontakt nebo ne.

Já tohle myslela spíš na dotaz matky, zda ona musí na PCR v případě pozitivity dcery.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.11.21 18:20

Ještě mě napadá.. jak případně probíhá trasování? To se sami ozvou a budou chtít vědět s kým vším dejme tomu během víkendu přišla malá do styku? Stačí jim nahlásit jen jména a kde ty lidi bydlí nebo i něco víc? Omlouvám se za asi úplně stupidní dotazy, ale fakt tohle řeším poprvé a z toho, co jsem četla na netu, tak jsem úplně tumpach

• Citovat
  • Upravit
69005
8.11.21 18:28

Budeš moct vyplnit trasovací formulář a do něj, co budeš vědět. Popřípadě ti zavolají a ty jim ty informace nadiktuješ. Jako ideálně telefon, aby jim mohli zavolat, ale co nevíš, tak nepovíš (popř. co nebudeš chtít povědět, že) :mrgreen: Jinak mi celé trasování připadalo jako ve snu (tak jo, chtěla jsem napsat u blbečků na dvorečku), na to, že je to systém, na kterém pracují rok a půl, tak teda dost zoufalé. A otázka, kdy se ozvou, protože loni už s těmahle číslama zoufal nestíhali. V každém případě se není čeho bát, prostě si pokecáš s někým z hygieny a stíhaná za nějaké nepřesné informace nebo opomenutí rozhodně nebudeš ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.11.21 18:54
@Anonymní píše:
Ještě mě napadá.. jak případně probíhá trasování? To se sami ozvou a budou chtít vědět s kým vším dejme tomu během víkendu přišla malá do styku? Stačí jim nahlásit jen jména a kde ty lidi bydlí nebo i něco víc? Omlouvám se za asi úplně stupidní dotazy, ale fakt tohle řeším poprvé a z toho, co jsem četla na netu, tak jsem úplně tumpach

Taky zalezi odkud jsi. Jsem od minulyho tydne pozitivni, z JmK. Sebetrasovaci dotaznik prisel druhy den rano, ale hygiena nevolala a volat nebude, prisla mi o vikendu od nich jen informacni smska, nestihaji :roll:
Spis pocitej, ze pcr dceri vyjde pozitivni, kdyz maji pozitivni ucitelku. Ale v klidu, zas tak slozity to neni. Dcera bude mit „izolaci“ 14 dni a vy „karantenu“. Jak psaly uz holky, na test si urcite ten 5. Den zajdete, protoze kdyz bude negat., muzete 7.den karantenu ukoncit (dcera ale ne).
A kdyz dceri vyjde dnes pcr pozitivni, tak bych obvolala vsechny, se kterymi byla v kontaktu o cikendu a kazdej si to muze resit uz se svoji doktorkou (zadanku na test atd.) Na hygienu bych ted necekala.

• Citovat
  • Upravit
10136
8.11.21 19:32
@Cenarius píše:
Tak to si užijte karanténu a případně placené PCR testy.

V případě hygieny má testy zdarma ;)
Jo, kdyby byla naočkována, karanténu mít nebude, ale může to vesele roznášet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14619
8.11.21 19:54
@Anonymní píše:
@Havlova ano, dcera byla dneska pozitivní ve škole, proto tohle vše řeším, samozřejmě doufám, že antigen byl falešně pozitivní, ale moc šancí tomu nedávám :roll:

To se ale klidně muže stát. Jeden kolega měl antigen pozitivní dvakrát a pak PCR dvakrát negativní. Furt měl příznaky, třetí antigen negativní a PCR pozitivní :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69005
8.11.21 19:54

@xsaleen možná myšleno tak, že si odkroutí karanténu a pak kamkoliv by následný půlrok chtěla jít, potřebovala by k tomu PCR test a ten by si jako neočkovaná platila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69005
8.11.21 19:58
@Semtex píše:
To se ale klidně muže stát. Jeden kolega měl antigen pozitivní dvakrát a pak PCR dvakrát negativní. Furt měl příznaky, třetí antigen negativní a PCR pozitivní :P

Se taky sakra snažil to dostat, co? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+