Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
@Anonymní píše:
@vokishka To samozřejmě vím, ale z doslechu také vím, že pokud se někde ve škole objevil kovid, rodiče byli informováni s informací, že „někdo“ v okruhu je pozitivní a hodně věcí to ulehčilo
vždyt ti dnes dali vědět, je pondělí. Představ si, že i vedení školy si dovolí mít o víkendu volno.
@Havlova píše:
Pleteš jabka s hruškama. Když bude test pozitivní, bude 14 dní v IZOLACI. Když bude negativní, bude 7 dní v karanténě, která končí negativním PCR testem. Vy na test, v případě, že bude pozitivní musíte.
Ano, ale pokud má člověk jen kontakt s pozitivním a nemá příznaky, pak test absolvovat nemusí. Pakliže ho neabsolvuje a příznaky nemá, musí dodržet karantenu 14 dni. Pokud se objeví příznaky, musí jít na test a podle výsledku se pak zařídit, čili v případě pozitivity dodržet dobu izolace.
@Anonymní píše:
@vokishka To samozřejmě vím, ale z doslechu také vím, že pokud se někde ve škole objevil kovid, rodiče byli informováni s informací, že „někdo“ v okruhu je pozitivní a hodně věcí to ulehčilo
Nevim, co to ulehčí. U nás dítě a rodiče dostali informaci, že byli v kontaktu s pozitivnim spoluzakem s hygiena rozhodla o karantene celé tridy. A bylo fakt úplně jedno, jestli to byl Novák nebo Prochazka. ![]()
Tak jestli byli s učitelkou v kontaktu v pátek, v případě dnešního negativního testu ho budou bohužel chtít opakovat 5-7 dní od toho pátku ![]()
Jinak je možné, že supl skočil, protože se učitelka necítila, ale výsledek pozitivního testu měla třeba až dnes. Informaci máte, hygiena vás kontaktovat bude, nic zanedbáno nejspíš nebylo.
@Semtex píše:
Ano, ale pokud má člověk jen kontakt s pozitivním a nemá příznaky, pak test absolvovat nemusí. Pakliže ho neabsolvuje a příznaky nemá, musí dodržet karantenu 14 dni. Pokud se objeví příznaky, musí jít na test a podle výsledku se pak zařídit, čili v případě pozitivity dodržet dobu izolace.
Viz portál: Pokud s nakaženým člověkem sdílíte domácnost a není možné nakaženého izolovat, podstupte RT-PCR test 5. až 7. den od prvního pozitivního výsledku nakaženého. Délka vaší karantény se řídí pravidly zmíněnými výše.
Já tedy pochopila, že pozitivní byla i dcera (ve škole).
@Havlova píše:
Viz portál: Pokud s nakaženým člověkem sdílíte domácnost a není možné nakaženého izolovat, podstupte RT-PCR test 5. až 7. den od prvního pozitivního výsledku nakaženého. Délka vaší karantény se řídí pravidly zmíněnými výše.
Já tedy pochopila, že pozitivní byla i dcera (ve škole).
Já taky. Ale byl to jen antigen, vše se bude odvíjet od toho dnešního PCR. Bud bude pozitivní a bude 14 dní doma, nebo negativní a pak záleží na hygieně, jestli ji vyhodnotí jako kontakt nebo ne.
@Havlova ano, dcera byla dneska pozitivní ve škole, proto tohle vše řeším, samozřejmě doufám, že antigen byl falešně pozitivní, ale moc šancí tomu nedávám ![]()
@vokishka píše:
Já taky. Ale byl to jen antigen, vše se bude odvíjet od toho dnešního PCR. Bud bude pozitivní a bude 14 dní doma, nebo negativní a pak záleží na hygieně, jestli ji vyhodnotí jako kontakt nebo ne.
Já tohle myslela spíš na dotaz matky, zda ona musí na PCR v případě pozitivity dcery.
Ještě mě napadá.. jak případně probíhá trasování? To se sami ozvou a budou chtít vědět s kým vším dejme tomu během víkendu přišla malá do styku? Stačí jim nahlásit jen jména a kde ty lidi bydlí nebo i něco víc? Omlouvám se za asi úplně stupidní dotazy, ale fakt tohle řeším poprvé a z toho, co jsem četla na netu, tak jsem úplně tumpach
Budeš moct vyplnit trasovací formulář a do něj, co budeš vědět. Popřípadě ti zavolají a ty jim ty informace nadiktuješ. Jako ideálně telefon, aby jim mohli zavolat, ale co nevíš, tak nepovíš (popř. co nebudeš chtít povědět, že)
Jinak mi celé trasování připadalo jako ve snu (tak jo, chtěla jsem napsat u blbečků na dvorečku), na to, že je to systém, na kterém pracují rok a půl, tak teda dost zoufalé. A otázka, kdy se ozvou, protože loni už s těmahle číslama zoufal nestíhali. V každém případě se není čeho bát, prostě si pokecáš s někým z hygieny a stíhaná za nějaké nepřesné informace nebo opomenutí rozhodně nebudeš ![]()
@Anonymní píše:
Ještě mě napadá.. jak případně probíhá trasování? To se sami ozvou a budou chtít vědět s kým vším dejme tomu během víkendu přišla malá do styku? Stačí jim nahlásit jen jména a kde ty lidi bydlí nebo i něco víc? Omlouvám se za asi úplně stupidní dotazy, ale fakt tohle řeším poprvé a z toho, co jsem četla na netu, tak jsem úplně tumpach
Taky zalezi odkud jsi. Jsem od minulyho tydne pozitivni, z JmK. Sebetrasovaci dotaznik prisel druhy den rano, ale hygiena nevolala a volat nebude, prisla mi o vikendu od nich jen informacni smska, nestihaji ![]()
Spis pocitej, ze pcr dceri vyjde pozitivni, kdyz maji pozitivni ucitelku. Ale v klidu, zas tak slozity to neni. Dcera bude mit „izolaci“ 14 dni a vy „karantenu“. Jak psaly uz holky, na test si urcite ten 5. Den zajdete, protoze kdyz bude negat., muzete 7.den karantenu ukoncit (dcera ale ne).
A kdyz dceri vyjde dnes pcr pozitivni, tak bych obvolala vsechny, se kterymi byla v kontaktu o cikendu a kazdej si to muze resit uz se svoji doktorkou (zadanku na test atd.) Na hygienu bych ted necekala.
@Cenarius píše:
Tak to si užijte karanténu a případně placené PCR testy.
V případě hygieny má testy zdarma ![]()
Jo, kdyby byla naočkována, karanténu mít nebude, ale může to vesele roznášet
@Anonymní píše:
@Havlova ano, dcera byla dneska pozitivní ve škole, proto tohle vše řeším, samozřejmě doufám, že antigen byl falešně pozitivní, ale moc šancí tomu nedávám
To se ale klidně muže stát. Jeden kolega měl antigen pozitivní dvakrát a pak PCR dvakrát negativní. Furt měl příznaky, třetí antigen negativní a PCR pozitivní ![]()
@xsaleen možná myšleno tak, že si odkroutí karanténu a pak kamkoliv by následný půlrok chtěla jít, potřebovala by k tomu PCR test a ten by si jako neočkovaná platila.
@Semtex píše:
To se ale klidně muže stát. Jeden kolega měl antigen pozitivní dvakrát a pak PCR dvakrát negativní. Furt měl příznaky, třetí antigen negativní a PCR pozitivní
Se taky sakra snažil to dostat, co? ![]()