Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
Zdravím všechny maminky, myslíte si že zase někdy teďka na podzim nebo v zimě zavřou školy? Dost se obavám hodně se to zhoršuje
Záleží kolik pozitivních žáků bude po testech.. stačí jeden žák v půlce tydne ve třídě pozitivni a hned je jedna zavřená celá třída
@Inmortall já vím ale myslím tím plošné zavíráni v celý republice
@Anna 1228 píše:
Plosne nebude.. Zas jen urcite okresy. Lidi se bouri, nezavrou skoly dětem.
Nemyslím, že nutně všechny, spis podle testování ty, kde bude vic pozitivních. My už sme si s prvnakem vyzkoušeli 2 týdny distanční výuky a nebylo to tak zlé, jak sem cekala, akorát mu chyběli kamarádi. Ale já nemusím aspoň do prace, tak me to zas tak neomezuje. Vic by mi vadilo, kdyby se dětem zrušily kroužky.
Koukám do křišťálové koule…
Ne, nezavřou, jinak já začínám chlastat. ![]()
@Anna 1228 píše:
Myslím, že se pojede ten střídavý režim - týden škola a týden doma. Ale možnost, že to zavřou úplně, je také. Myslím, že školy by mohly zůstat otevřené aspon částečně s pravidelnými PCR.
Též si myslím, že to zavřou. Holka chodí do 3. V družině jsou snima 4tr. Zajímavý je, že 4 šli všichni do karantény a z družiny (3tridy)nikdo. Moc pod kontrolou to nemají
.
Stačilo by zavrit druzinu a nechat děti testovat… Mam kluky dvojcata v první tride a je fakt ze z druziny chodi stale nemocni.. :/ Chytaji na sebe vse mozny. Jsou astmatici o to horsi. Teď jsou tyden doma se mnou, protoze mam kovid. Ale dnes byli na pcr testy tak cekame vysledky. Kovid uz asi prodelali ptedr 3 tydny. Nechala jsem je doma kdyz zacali kaslat, a chytli pak druhy den horecky 38,5 a 5 dni vkuse..No ve dne v noci masakr. Test jeden slabě pozitivni, druhy negativni. Byli doma vic jak dva tydny..
@Limi123 píše:
Myslím, že se pojede ten střídavý režim - týden škola a týden doma. Ale možnost, že to zavřou úplně, je také. Myslím, že školy by mohly zůstat otevřené aspon částečně s pravidelnými PCR.
střídavý režim je úplně k ničemu, to nepomůže. Jediné co by mohlo mít efekt by bylo zavření škol a kroužků na 14 dní. Ale ne déle. Otevřít to pak za jakékoliv situace (logicky ten pokles nastane třeba pak později). Ale já doufám, že školy nezavřou. Nevěřím totiž tomu, že je v případě zavření brzy otevřou. Když je zavřeli naposledy, tak většina školáků nechodila do školy měsíce. A to už si doufám nikdo netroufne.
@Svistice píše:
@Limi123 Doufám, že to ne. Ty dopady na děti jsou šílené.
Tak máme 356 na JIP, před 14 dny bylo 127. Pokud to co 14 dnů vzroste 2.8×, tak za 4 týdny máme na JIP 356×2.8×2.8 = 2791 lidí.
Zatím historicky nejvíc jsme měli 2062 lidí.
Jako možná to půjde o kousek pomaleji, ale tipuji, že nejpozději po Vánocích bude tvrdý lock, nebo masivní PCR testy.
Kdo hlasuje, že nic nezavřou?
Já bych spíš začala rychle kupovat na Vánoce, kdyby náhodou museli zavřít těsně před i obchody… Možná budou muset. To by to asi přepravní společnosti úplně nedaly.
@Limi123 a ty myslíš že je kapacita na to masivně testovat PCR testy? Jako všechny školáky? To fakt není.
@Anna 1228 píše:
Zdravím všechny maminky, myslíte si že zase někdy teďka na podzim nebo v zimě zavřou školy? Dost se obavám hodně se to zhoršuje
Jsem proti plošnému zavření škol. Doufám, že při nákaze ve třídě bude jen karanténa.