Zavřou zase školy kvůli covidu?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
44341
6.11.21 21:26
@Kelsey píše:
Hlavně minimum na běžnou družinu, aby se otevřela je 20 dětí. To se u nás řešilo, když mi chtělo vedení otevřít nové oddělení. Že musí být tenhle minimální limit, abych to měla na úvazek. A mohlo se otevřít.
To bych u nás v každé třídě nenasbírala, aby byla pouze jedna třída = jedno oddělení. Teď mám 16 prvňáků a 12 druháků.Příspěvek upraven 06.11.21 v 20:30

Tak to si nemyslím, že naplnili, protože mají 4 paralelky po 22 dětech a každá třída má svoji družinu a svoji vychovatelku. Všechny děti do družiny nechodí. Některé vychovatelky mají ještě jiný úvazek, ale chodí tam i paní v důchodu jen na ten malý úvazek. Ředitel dělá maximum k dodržení opatření, před 14 dny zrušil do odvolání všechny kroužky ve škole a ve školce, kde se míchají nějaké skupiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1498
6.11.21 22:17

Takže takhle: zavřou -li školy, odvádím ten den dětí na ministerstvo a zanechávám na recepci, ať se tam o ně starají. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60
7.11.21 12:41
@stinga píše:
stačilo by zavřít družinu? :zed:
a jak můžeš vědět, že to mají z družiny a ne ze školy přece?

Kdyby jsi cetla predesle me vsechny komentáře tak nepises co pises.. Kluci nic ve skole nechytli, protoze maji astma a byli doma kvuli zachvatum. Jsou fotbalisti, meli venku trenink. A covid nemeli na 100%' Jsem si tim jista, protoze ho ted chytli ode me. Vcera byli na testy jsou oba pozitivni. Taky jedem smrka krev, kaslou. Ty druziny jsem myslela tak, ze kdyby chtela zas sibla vlada zavrit skoly cele at radeji zavre jen družiny kde se misi vic tříd naraz. Chapes? Rodice budou radsi když deti se budou ucit ve skole nez distancni vyuku. Ja bych to teda ocenila urcite. A ze kvuli praci davaji deti do druziny.. no jiste to chapu, ale kdyz pojede skola, aspon maji ulehceno dopoledne učení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66437
7.11.21 14:23
@Inmortall píše:
Kdyby jsi cetla predesle me vsechny komentáře tak nepises co pises.. Kluci nic ve skole nechytli, protoze maji astma a byli doma kvuli zachvatum. Jsou fotbalisti, meli venku trenink. A covid nemeli na 100%' Jsem si tim jista, protoze ho ted chytli ode me. Vcera byli na testy jsou oba pozitivni. Taky jedem smrka krev, kaslou. Ty druziny jsem myslela tak, ze kdyby chtela zas sibla vlada zavrit skoly cele at radeji zavre jen družiny kde se misi vic tříd naraz. Chapes? Rodice budou radsi když deti se budou ucit ve skole nez distancni vyuku. Ja bych to teda ocenila urcite. A ze kvuli praci davaji deti do druziny.. no jiste to chapu, ale kdyz pojede skola, aspon maji ulehceno dopoledne učení.

Ale pokud se zavre skola, u mensich dostanou očr. Kdxz zavrou druzinu, nic nedostanou a do prace stejne nebudou moct, kdyz prvnak skonci ve 12.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3912
7.11.21 14:32

Já doufám, že se školy nezavřou. A myslím si, že když už, tak jedině lokálně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60
7.11.21 16:44
@vokishka píše:
Ale pokud se zavre skola, u mensich dostanou očr. Kdxz zavrou druzinu, nic nedostanou a do prace stejne nebudou moct, kdyz prvnak skonci ve 12.

To je pravda.. Jinak u nas prvnacci konci 11:10 pak je obed.
Snad se nic zavirat nebude. Deti skolu potrebuji. Vidim to na mych detech. Ja je naucim, ale prostě nejsem ocitelka, nemam v tom takoby grif.. a pak mam sice dvojcata, ale lezou si na nervy maji ze sebe ponorku, potrebuji i spoluzaky, kolektiv

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
7.11.21 17:11

@Inmortall já tě chápu, ale jako pvrní, druhá třída, končí v 11,12,který rodič chodí z práce domů po 10-11, aby si je stihl vyzvednout.. Kdyby je zavřeli, t ak stejně hromada těchto rodičů bude muset zůstat doma a učit- sami.. NIkdo jim učivo dávat nebude.. Když nebude distanční..
Prostě si myslím, kdo se bojí, nevěří družinám, mási nechat dítě doma..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
7.11.21 17:44

@Inmortall
Zavřít družinu nemá žádnou logiku. Když se zavře, tam bude opět výjimka pro zaměstnance IZS. A tam vznikne zas jiný mix dětí. Měla jsem tam minule děti paní doktorky. Děti policistů, hasičů, celníků (žijí v jiné vesnici a chodí do jiné školy). Ale naše škola tehdy zajišťovala službu druhým v okrese. Proti tomu je naše běžná družina nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30401
7.11.21 20:27
@vokishka píše:
Ale pokud se zavre skola, u mensich dostanou očr. Kdxz zavrou druzinu, nic nedostanou a do prace stejne nebudou moct, kdyz prvnak skonci ve 12.

Přesně tak, to by bylo pro hodně lidí neřešitelné.

@Kelsey píše:
@Inmortall
Zavřít družinu nemá žádnou logiku. Když se zavře, tam bude opět výjimka pro zaměstnance IZS. A tam vznikne zas jiný mix dětí. Měla jsem tam minule děti paní doktorky. Děti policistů, hasičů, celníků (žijí v jiné vesnici a chodí do jiné školy). Ale naše škola tehdy zajišťovala službu druhým v okrese. Proti tomu je naše běžná družina nic.

To je pak super mišmaš. Navíc rodiče během dne taky hromada rizikových kontaktů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
7.11.21 20:41
@Anonymní píše:
Též si myslím, že to zavřou. Holka chodí do 3. V družině jsou snima 4tr. Zajímavý je, že 4 šli všichni do karantény a z družiny (3tridy)nikdo. Moc pod kontrolou to nemají :?.

To neměli ani loni a bohužel se za rok vůbec nic nezměnilo. Loni byla pozitivní učitelka a děti z te tridy (1.)normálně chodily do skoly…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66859
7.11.21 20:43

No, zitra zkousim meet s sestaky. Kdo je pripraven, neni prekvapen,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
7.11.21 21:03
@Aspera píše:
To je pak super mišmaš. Navíc rodiče během dne taky hromada rizikových kontaktů.

To je pak mišmaš i věkový. U nás v obci do takové skupiny chodily děti z okolních obcí ve věku 2, 5, 6 a 9let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30401
7.11.21 22:02
@Pinkii píše:
To neměli ani loni a bohužel se za rok vůbec nic nezměnilo. Loni byla pozitivní učitelka a děti z te tridy (1.)normálně chodily do skoly…

On je v tom super chaos. Mě volala hygiena, protože syn je pozitivní a jako automat a když po 7 dnech bude mít neg. test a nebude mít příznaky může jít do školy, já říkám, ale syn je pozitivní jo aha, tak to bude 14 dní doma. Pak jsem se dohodly, že tohle můžeme využít u dcery, pokud bude neg. a zdravá. Ale věřím, že dost lidí by to vzalo jako pohoda, poslali dítě na test a do školy. On by teda vyšel znova pozitivní, ale stejně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30401
7.11.21 22:04

Stejně tady se řeší družiny, ale že se pak děti slezou v Zušce, na fotbale, na házené atd to už nikoho nezajímá a tam jsou ty rizikové kontakty. U nás to začalo v zušce a z té to přelezlo do školy. Ale ani tam to neskákalo na všechny a většina tříd měla jen toho jednoho pozitivního.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22778
7.11.21 22:18

Syn měl v pondělí ve třídě pozitivního spolužáka, ve čtvrtek mi přišla SMS s odkazem na stránky hygieny, které jsme vyplnili a máme čekat na mail s pozvánkou na test. Mail zatím nepřišel. Kromě toho spolužáka do školy normálně všichni chodí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí