Zavřou zase školy kvůli covidu?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
37145
6.11.21 16:52

@Limi123 ty přepravní společnosti to nebudou davat tak jako tak. Já chci mít dárky doresene do konce měsíce, v prosinci už to bude katastrofa. Lidi i když buď otevřeno budou spíš všechno objednávat než lézt po kramech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44228
6.11.21 17:01
@Lucka1111 píše:
@Limi123 a ty myslíš že je kapacita na to masivně testovat PCR testy? Jako všechny školáky? To fakt není.

U nás si to teď vzala na starost firma, která to bude zajišťovat, oslovila školy. Já jsem své děti, které nemají věk na očkování, přihlásila. Stejně už je firma osočována místními matkami, že v žádném případě, že jde jen o tahání peněz od pojišťovny.

Stále častěji se setkávám s tím, že covidem onemocní i očkování(případy jednotlivců z práce ze školy, od dětí ze školy i ZUŠ). A průběh bezpříznakový není, s horečkami.

Měli jsme skoro všechny školy v regionu prodloužené podzimní prázdniny. My doma jsme se krásně dostali z nekonečných viróz a i děti v práci se do školy vrátily zdravé-ty které přišly, nemocnost je vysoká. I mezi pracovníky.

Otázka zakladatelky je pro křišťálovou kouli. Myslím si, že až usedne nová vláda, bude se cítit silná v základech a budeme se divit. Sama bych byla pro plošné uzavření škol aspoň 14 dní. Ten návrh padl včera. Třeba syn má ve škole hodně tříd v karanténě, do školy jdou jen očkovaní v praxi a jedou hybrid.

Myslím si, že v současné chvíli nechtějí být ti zlí, i když by bylo potřeba zasáhnout. Oni zasáhnou, ale zase až při rozjeté epidemii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
146
6.11.21 17:14

Já osobně doufám, že nezavřou…další kolo distanční výuky už bych asi nedala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56324
6.11.21 17:15

Nezavřou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
6.11.21 17:17

@svetylko83 To je nás víc. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65659
6.11.21 17:18
@Inmortall píše:
Stačilo by zavrit druzinu a nechat děti testovat… Mam kluky dvojcata v první tride a je fakt ze z druziny chodi stale nemocni.. :/ Chytaji na sebe vse mozny. Jsou astmatici o to horsi. Teď jsou tyden doma se mnou, protoze mam kovid. Ale dnes byli na pcr testy tak cekame vysledky. Kovid uz asi prodelali ptedr 3 tydny. Nechala jsem je doma kdyz zacali kaslat, a chytli pak druhy den horecky 38,5 a 5 dni vkuse..No ve dne v noci masakr. Test jeden slabě pozitivni, druhy negativni. Byli doma vic jak dva tydny..

A to je ono, jestli meli kovid, tak ve škole to nikdo nevedel, trida druzina bezela dal, zadne testy. Klidně to nekdo z decek mohl chytit taky a zanest domu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30332
6.11.21 17:27
@Limi123 píše:
Myslím, že se pojede ten střídavý režim - týden škola a týden doma. Ale možnost, že to zavřou úplně, je také. Myslím, že školy by mohly zůstat otevřené aspon částečně s pravidelnými PCR.
Což je to nejhorší co může být. Proti tomu zlatě zavřeno.
@Limi123 píše:
Tak máme 356 na JIP, před 14 dny bylo 127. Pokud to co 14 dnů vzroste 2.8×, tak za 4 týdny máme na JIP 356×2.8×2.8 = 2791 lidí.

Zatím historicky nejvíc jsme měli 2062 lidí.

Jako možná to půjde o kousek pomaleji, ale tipuji, že nejpozději po Vánocích bude tvrdý lock, nebo masivní PCR testy.

Kdo hlasuje, že nic nezavřou?

Já bych spíš začala rychle kupovat na Vánoce, kdyby náhodou museli zavřít těsně před i obchody… Možná budou muset. To by to asi přepravní společnosti úplně nedaly.

Na masivní testování není kapacita. U nás jsou testy naplněné na půl týdnu až týden dopředu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
6.11.21 17:27

Doufám, že se nic zavírat nebude. Nebo ne plošně.
Ať nás klidně testují každý týden. To je mi fuk. Oni slíbí dva týdny. Jak děcka dostanou domů, tak to na dva týdny nikdy nebude. Máme hejtmany. Ať se každý do háje baví s jednotlivým vedením školy, ať mají lepší obrázek o situaci ve školních zařízeních.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30332
6.11.21 17:28

@Kriss Tina já už mám většinu dárků doma a jsem ráda. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56324
6.11.21 17:35
@vokishka píše:
A to je ono, jestli meli kovid, tak ve škole to nikdo nevedel, trida druzina bezela dal, zadne testy. Klidně to nekdo z decek mohl chytit taky a zanest domu…

Kluk byl teď s 80 dětmi na skautu. covid tam. hygiena doslova odmítla ten seznam 80 děti s kontakty. Tak nějaká družina:).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60
6.11.21 17:39
@vokishka píše:
A to je ono, jestli meli kovid, tak ve škole to nikdo nevedel, trida druzina bezela dal, zadne testy. Klidně to nekdo z decek mohl chytit taky a zanest domu…

Chapes, ze byli doma 3 - 4 tydny? Zacali mi kaslat po vikendu u otce ktery je nechal venku behat bez cepice..protoze jsou astmatici nechavam je vzdy hned doma aby se jim nerozjely zachvaty…A pak to zacalo.. Nikde mezi detmi nebyli takze nikoho nenakazili a co vim od ucitelky, zatim zadne dite od nas ze tridy ani rodic nemeli kovid.. jen ted az ja (mesic od oby dy byli kluci ve skole) a jedna maminka, jenze byly ted k tomu podzimni prazdniny a deti byly tyden doma, protoze jim dali k tomu ředitelske volno a plus kluci navic tyden s prazdninami takze byli doma mesic.. My nikoho nenakazili. Spis nakazili me. Sla jsem na těhu kontrolu na gyndu, obvodnakovi a zubaři (vse tehu vysetreni)a tam par lidi bez respiratoru… A ted jsem to odesrala..jsem sice naockovana, ale jsem těhotná, po transplantaci jater. Takže cekam co z toho vyleze. Nadsena z teto situace nejsem. Dodrzujeme vse v rodine, protože jsme napul zdravotnická rodina…Je to tak…nastesti rodice u nas na Vsetinsku jsou zodpovědni a deti byt s blbou slabounkou rymickou nebo bolesti hlavy nechávají fakt doma :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60
6.11.21 17:44

A s temi darky mate holky pravdu. Pocitame s tim taky doma, ze v prosinci to zacnou zavírat.. do konce listopadu musime mit darky doma 😀 Aspon pak bude klid a uz se bude jen pect

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
6.11.21 17:45
@Anonymní píše:
Též si myslím, že to zavřou. Holka chodí do 3. V družině jsou snima 4tr. Zajímavý je, že 4 šli všichni do karantény a z družiny (3tridy)nikdo. Moc pod kontrolou to nemají :?.

u dcery je sloučená 1. a 4. třída v družině a jeden ze čtvrťáků poslal do karantény i tu 1. třídu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
6.11.21 17:48

Tak ono ani moc pozitivních být nemusí, s tačí jeden žák a třída zavřená, když se to někomu bohužel poštěstí u obou děti a pak něaj dokola, tak je to fakt mazec..
Kamarádka mi říkala, že v jejich školed ve třech třídách zjistili po jednom žáku a zavřeli třídy..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78395
6.11.21 17:50
@Limi123 píše:
Tak máme 356 na JIP, před 14 dny bylo 127. Pokud to co 14 dnů vzroste 2.8×, tak za 4 týdny máme na JIP 356×2.8×2.8 = 2791 lidí.

Zatím historicky nejvíc jsme měli 2062 lidí.

Jako možná to půjde o kousek pomaleji, ale tipuji, že nejpozději po Vánocích bude tvrdý lock, nebo masivní PCR testy.

Kdo hlasuje, že nic nezavřou?

Já bych spíš začala rychle kupovat na Vánoce, kdyby náhodou museli zavřít těsně před i obchody… Možná budou muset. To by to asi přepravní společnosti úplně nedaly.

ty trumfneš i Flégra :nevim:
proti tobě je Flégr uchechtaný optimista

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí