Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Miskaa91 píše:
Je tu prosim někdo kdo prodělal Cocid a Stratil chuť, a čich? Jsem 5den po covidu, prubeh 2dny bolest hlavy, zimnici, bolest celého těla. bez teploty, cca druhy den necítím chut ani čich jeto hrozny, zajima me kdy se to vrací zpátky k normalu, popřd. Co proto delat abych zas mel chut…dekuji
Já jsem ztratila čich.
Já ho měla přesně před rokem. 7 měsíců jsem necítila prakticky nic, dodnes mám období kdy chuť a čich funguje na 20%, jindy třeba na 70, ale na normálu to není stále.
Hezký večer všem. Já měla covid v říjnu 2020. Potíže minimální, ale po týdnu jsem ztratila čich i chuť. Po 14.ti měsících se oba smysly začaly vracet, dnes, tj po 16.ti měsících je stav takový, že něco málo cítím, ale nic moc, pokud třeba cokoliv peču v troubě či vařím, necítím nic, co se chuti týče, je to trochu lepší, ale k normálnímu stavu to má hodně daleko. Nejdřív jsem z toho byla na mrtvici, pak nešťastná a teď to beru tak, že lidé mají daleko závažnější problémy se zdravím a mě se to ještě může zlepšit.
@duhovymedvidek píše:
Hezký večer všem. Já měla covid v říjnu 2020. Potíže minimální, ale po týdnu jsem ztratila čich i chuť. Po 14.ti měsících se oba smysly začaly vracet, dnes, tj po 16.ti měsících je stav takový, že něco málo cítím, ale nic moc, pokud třeba cokoliv peču v troubě či vařím, necítím nic, co se chuti týče, je to trochu lepší, ale k normálnímu stavu to má hodně daleko. Nejdřív jsem z toho byla na mrtvici, pak nešťastná a teď to beru tak, že lidé mají daleko závažnější problémy se zdravím a mě se to ještě může zlepšit.
Ježiš, to by mi jeblo.
Miluju parfémy, voňavé svíčky a prostě cokoli voňavého, a ty tři dny bez čichu jsem byla hotová, pořád jsem všecko očuchávala a necítila ani savo.
![]()
Když mi čich najel zpět, úleva veliká.
![]()
Tak ať se Ti to co nejdřív spraví. ![]()
@sirikit Ahoj, díky moc, stále ještě doufám v lepší zítřky, i když po návštěvě ORL, na nátlak manžela, který si přál, ať situaci řeším s lékaři, kdy mi bylo řečeno lékařkou, že se s tím nedá nic dělat a po tak dlouhé době se můžu akorát modlit, trochu můj optimismus opadl. Ale zase najel zpět s vědomím toho, že to, jak se bude stav dále vyvíjet, nemůže nikdo vědět. Také mám moc ráda vonné svíčky, tak teď se kochám jen očima, cítím fakt jen minimum, ale zase lepší než vůbec nic)))). Prostě teď je situace jaká je, ovlivnit to nijak nemůžu, tak proč se trápit, člověk si fakt zvykne na všechno.
Covid jsem měla před rokem a čich v pořádku stále nemám, i chuť je trochu posunutá…