Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
Dobry den, prodelala jsem covid.. ztrata cichu..chuti.. bohuze po tomhle vsem jsem si z hlavy zacala tahat vlasu po hrstech je to uz mesic a zadne zlepseni.. prosim mate nekdo podobnou zkusenot?
No je možné, že ti to provedlo věc jako třeba při porodu, že se zastaví růst vlasů a ty posléze začnou vypadávat. To může být jak nemocí, tak třeba stresem. Takže to bohužel nějaké týdny, klidně až do vánoc, pokračovat. V jednu chvíli prostě vlasy přešly zaráz z fáze růstu do fáze vypadávání a teď postupně vypadnou. Nic moc se s tím nenadělá.
Nakonec dorostou, blbé je, že to nejde urychlit - víc jak ten 1 cm za měsíc to nebude.
Pro jistotu zkus zajít na krev a nech si zkontrolovat hladiny železa a štítnou žlázu.
Ale spíš to bude chtít zajít za slušným kadeřníkem, nechat se ostříhat tak, aby to vypadalo co nejlíp jak to bude odrůstat.
K tomu určitě neuškodí užívat nějaké doplňky na vlasy - ty z DMka jsou fajn a používat nějakou citlivou péči o vlasy - když bude s kofeinem, tak to teoreticky může trošku urychlit růst.
zkus třeba tohle
https://www.dm.cz/…5219114.html
a po umytí spláchnout vlasy kyselým oplachem.
@kaja00 pozor - methionin - látka v tom doplňmu je problematický na játra a kardiovaskuálrání systém, takže bych to při rekonvalescenci z těžší choroby konzultovala s lékařem.
@Ou píše:
@kaja00 pozor - methionin - látka v tom doplňmu je problematický na játra a kardiovaskuálrání systém, takže bych to při rekonvalescenci z těžší choroby konzultovala s lékařem.
Ok, tak potom alespoň zábaly na vlasy s olejem, ač musím říct, že ten doplněk stravy je fakt bomba ![]()
@kaja00 ono to nejspíš půjde, pořád v tom není žádná velká dávka, ale prostě bych to v rekonvalescenci konzultovala s tím doktorem a kromě železa a štítné žlázy si nechala vzít i jaterní hodnoty, pokud jsou v cajku, tak proč ne.
Dobrý na růst vlasů je i koprový odvar, je super i na nehty.
Ano, kdyz zagooglujes v anglictine, tak se to objevi hodne odkazu s tim, ze se objevuji lide, kteri prodelali covid a prichazeji o vlasy, pry to nastava v obdobi 2tydny az 4 mesice po prodelani covidu. Zrejme je to pry reakce tela na stres, kteremu byl vystaven [pri nemoci.
Zrejme to chce cas, odpocinek a doplnit potrebne ziviny kvalitni stravou nebo doplnky.
Myslím, že to viróza (a tím i Covid) nastartovat může. Já tenkrát přišla asi o 1/3 vlasů po prodělané 6.nemoci v kombinaci se s tresem v práci.
Jestli to vlasy jen hodně podají rovnoměrně, tak je to v pohodě, to se časem zastaví a spraví samo, můžeš to pro svůj dobrý pocit podpořit nějakými doplňky.
Kdyby už to byla alopecie areata, tak tam je prognóza nevyzpytatelná.
Tak teď jsem se ale začala doopravdy bát Covidu 😱
Jinak po nemoci to bývá normální, zvláště po hořečnatých onemocněních.. Dcera měla mononukleozu a po pár týdnech jí začaly úplně šíleně padat vlasy a trvalo to dost dlouho. A ještě déle trvalo, než se to vrátilo do normálu…vitamíny jsou vesměs jen reklamní tah, vrátí se to normálu samo, vitamíny nevitaminy. Je to hormonální záležitost.
ne, normální to není, a po běžných virosach lidem vlasy fakt běžně nepadají, jako fakt ne
ba ani po chřipce, a to je nějakej prevít se toto nestává, a že se stává kde co
naopak po velkém a těžkém stresu se to stává, jak difusní tak areata, ale že by běžně po virose nebo po chřipce lidem padaly masivně vlasy, to fakt nebejvá
však taky tenhle čínský prevít běžná virosa není, s tím nic nenaděláme šmejdi jedni čínský ![]()
Před měsícem jsem začala brát antibiotika na boreliózu (objevila jsem flek a za dva dny nasazena antibiotika), mimo ostatní symptomy (bolest hlavy, motání hlavy a lehká nevolnost, velká únava) jsem asi 2. týden při braní antibiotik (brala jsem je 20 dní) začala mít strašně mastné vlasy, ale fakt šíleně. Asi týden jsem je měla mastné hned druhý den po umytí (umyté např. v pondělí večer a ráno v úterý masňáky). Po dobrání atb se to naštěstí srovnalo. Tento víkend tedy opět bolest hlavy a lehké motání, tak jsem zvědavá zda to bude v krvi (na kterou půjdu cca za dva, tři týdny) vše ok (to je taky docela „vtipné“ - včera mě docela dost bolela hlava a nebylo mi moc dobře, jsem se bála že jsem někde chytla Covid
).
Tak se také přidávám. Také mi po prodělání Covidu začali ve velkém padat vlasy. Dceři která měla Covid také padají vlasy ve velkém. Za jak dlouho se to asi tak spraví??? Otázka spíše na zakladatelku diskuze.
Pořídili jsme si vitamíny ale stejně si myslím že to bude na nic. Je to pěkný prevít ten Covid.
@Janette-tt bohuzel vas nepotesim.. padaji mi do ted mela jsem slusnou zasohu vlasu jsem na pulce vlasu co jsem mela
je to opravdu peklo
Všichni v mém okolí si po prodělání Covidu stěžují na padání vlasů. Začne to tak 2-3 měsíce po prodělání nemoci.