Po Covid-19 mi padají vlasy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1
1.8.21 16:39

Po Covid-19 mi padají vlasy

Přeji krásný den,
jsem tady poprvé a našla jsem si Vám díky vypadávání vlasu po covidu. Prodělala jsem ho v květnu a je to tři týdny zpět, co jsem zpozorovala rapidní vypadávání vlasu a jsem z toho zoufala, hlavně po umytí mi padají chomáče vlasů. Vaše příspěvky jsem si přečetla, Začala jsem užívat vitamíny VENIRA, užívám je týden, do vlasů si vtírám kopřivu. Vím, že to bude asi běh na dlouhou trať. Měla jsem vždy dlouhé vlasy, ale jsem rozhodnutá se ostříhat. Je tady někdo, kdo má zkušenost, co covid prodělali už dříve, co jím pomohlo a hlavně jestli Vám nevypadly vlasy tolik, že by to bylo na paruku. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
11.8.21 16:08

Také jsem pročetla všechny dostupné diskuze, lékaři toho moc neřeknou, lékarníci poradí nějaké vitaminy. Covid jsem prodělala v dubnu, po 2,5 měsících mi začaly vlasy padat opravdu hodně, prvních několik mytí byly opravdu velikánské chuchvalce, nyní padají 1měsíc a asi 3 týdny, možná lehounce méně zato stále dost, u mytí už nemám plnou hrst, ale i tak je to takové množství, že stále pozoruji tenčící se culík, je to na hlavu. Přes různé diskuze jsem mluvila s jinými postiženými. Někomu to přešlo po měsíci, většinou ženy uváděly 2-3 měsíce, někomu po 4 měsících. Co mě nejvíc ničí, je to, že nevím, kdy to přestane a jak to bude vypadat, už jsem 2× stříhala. Jak jste na to vy ostatní?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.8.21 20:26

Ahoj holky, hlásím že mi vlasy přestaly padat cca po 1,5 měsíci. Během jednoho týdne ustoupilo a padá to zas tak nějak normálně. Požívala jsem Revihair, biotin a biosil plus. Ale nemyslím si, že vitamíny to stoply..přeji ať i vám to přestane padat :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
12.8.21 20:51
@Frankiesenka píše:
Ahoj holky, hlásím že mi vlasy přestaly padat cca po 1,5 měsíci. Během jednoho týdne ustoupilo a padá to zas tak nějak normálně. Požívala jsem Revihair, biotin a biosil plus. Ale nemyslím si, že vitamíny to stoply..přeji ať i vám to přestane padat :srdce:

Tak to je super zpráva. Můžu se zeptat, jak vlasy vypadají nyní? Hustota, stav? Kolik celkem vypadalo vlasů?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.8.21 21:12

@makdar měla jsem dlouhé vlasy přes půlku zad, jemné ale hezké a měla jsem jich celkem dost..ale nebyla to zas nějaká extra hříva..vypadala tak čtvrtina vlasů, nechala jsem to zkrátit cca o 6 cm aby to vypadalo líp. Když vlasy padaly tak byly takový ošklivý..teď mi přijde že nabírají zase sílu a objem..takže určitě to ty vlasy poznamenalo..ale pokud je to opravdu konec tak to nebylo až tak hrozný jak to ze začátku vypadalo. Já si přečetla spoustu diskuzí, smířila se s tím že něco vypadá a zas to naroste. Hodně jsem nosila culík aby furt nenachazela vlasy po bytě a netahala je z hlavy. To bylo každou chvíli. jsem si projela rukama vlasy a třeba 7 vlasů dole..a to každou chvíli. Po umytí to byl uplnej děs..to jsem tahal pramínky. Takže jsem se snažila být hlavně psychicky v pohodě a brát to tak že to je jen na chvilku a zase to doroste. Čím víc stresu a pozorování tím hůř. Už kdysi mi děsně padaly vlasy..už jsem si goiglila paruky..pak jsem otěhotněla a vše se srovnalo a mě narostly boží vlasy. Tak jsem se teď fakt bála..ale zároveň jsem se snažila se nehroutit a vyšlo to :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
12.8.21 22:07

@Frankiesenka díky za informaci. Já mám asi třetinu (možná trochu víc) vlasů pryč. Hlavně nad čelem a v levém koutě, žádná sláva. Padají mi 1 měsíc a asi 20 dnů. Zatím žádné zlepšení, objem vlasů chybí, už jsem zkracovala dvakrát a budu ještě. Už vidím malilinké podrosty, ale je to dlouhé a psychicky náročné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.8.21 17:45

@makdar úplně chápu..u mě to přestalo snad ze dne na den a najednou jsou ty vlasy zase takové živé. Že zplichlych, mastných unavených vlasů jsou zase hezké vlasy…jen jich je míň..ale nakonec to není taková hrůza jak to vypadalo ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
26.8.21 17:57

@Frankiesenka tak to máte docela štěstí, že to u vás dopadlo docela dobře. Já už mám nyní polovinu vlasů pryč, stále padají, i když míň než na začátku, ale stále vidím úbytek. Vlasy zplihlé, mastné, divné na dotek. Musím se nechat ostříhat úplně na krátko, kolem obličeje a vzadu na krku mám jen takové cáry vlasů. Je to teda síla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.8.21 18:01

To mě moc mrzí :,( berete nějaké vitamíny?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
26.8.21 18:14

@Frankiesenka beru na doporučení lékaře, zatím musím čekat. Příští týden jdu znova na krev.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
17.2.22 16:50

Ahojte,
připojuji se do klubu. Jsem 2,5 měsíce po covidu a dva týdny zpět mi začaly padat vlasy…Začala jsem se prolévat kopřivama, kontryhelem (na hormony), jím B komplex, železo, methionin, vtírám do vlasů Biohar a modlím se…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.7.22 19:11

Holky jak jste na tom teď? Já měla zas v březnu covid a od května padají..půlka vlasů pryč.. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
8.7.22 19:44
@Frankiesenka píše:
Holky jak jste na tom teď? Já měla zas v březnu covid a od května padají..půlka vlasů pryč.. :,(

Chudino, dovedu si představit, jak je to stresující :(
Já měla covid v listopadu loni, vlasy mi začaly padat na začátku února. V půlce dubna už jsem pozorovala zlepšení o 50%, v květnu už mi padaly normálně (5 vlasů denně). Asi mi to padalo tak nějak rozumně, protože zřídnutí vlasů jsem nezpozorovala (při česání mi vypadalo cca 40 vlasů, při česání po mytí kolem 100). Mám teda svoje vlasy jinak velmi zdravé a kvalitní, tak jsem se z toho „vylízala“ brzo. Už mám i spoustu nových. Kdyby to někoho zajímalo, dole je moje rutina péče o padající vlasy:

Plantur tonikum - večer
Tonikum z kořene lopuchu a kopřivy (samovýroba) - ráno
Alpecin C1 na mytí

Vitamíny:
Methionin 500mg - 3× denně, železo 20 mg - 1× denně
B-komplex - 1× denně
Kollagen Beauty (selen, zinek biotin) od Medpharmy - 1 denně
Vitamín C - 1× denně

Přeju pevné nervy :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.8.22 23:10

Holky ahoj mate nektera fotku jak Vam podaji vlasy po kovidu
Me teda prameny brutalne😢 :cry: :cry: :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
26.8.22 17:10

Ahoj prosím jak jste na tom někdo? já covid začátku dubna od července padaji po tisících strašný. Mám tak ani ne čtvrtinu na hlavě. Mě padaji i díky nemoci fibromyalgie ale toto to je brutální musím ještě napsat že věk hraje roli také je me54 žádná hitparáda. Beru ty nejlepší vitamíny a šampony z vlasové kliniky v Praze kde se léčím díky fibromyalgii

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí