Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Anonymní píše:
I přesto, že možná by to někdo ani neviděl?
Ano i přesto. Na tohle odborníci hodně upozorňovali, že to lidi neuvidí a vyhodí jako negativní.
Jestli je sotva vidět, tak jsi možná nemusela tak pospíchat na PCR. ![]()
Byla jsem několikrát na veřejném míst se testovat. Vždy koukala, jestli v limitu neduchaří. Jestli se do 15 min druhá čárka objevila, pro jistotu bych na PCR šla.
Moji kolegyni se tohle stalo, PCR byl negativní. Měla opar, nevím, zda to mohl způsobit, je taky virového původu…
@kukysenemyl píše:
Moji kolegyni se tohle stalo, PCR byl negativní. Měla opar, nevím, zda to mohl způsobit, je taky virového původu…
To jsem si právě říkala, jestli to nemůže být pozitivní i při jiné rýmě…
Tyhle antigenní testy nejsou vyráběny na covid. Přečti se něco o nich na internetu. Rozpoznají nějaký druhy viru, takže muže být falešně pozitivní i negativní.
PCR ti to asi objasní ![]()
Mě se stalo teď dva týdny po sobě v práci
vždy duch na antigenním testu..Byla jsem dvakrát na PCR a vždy negativní..Opar jsem měla zrovna také, nevím jestli to mohl způsobit ![]()
Každopádně už těm antigenním testům moc nevěřím ![]()
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, test na pravo(ze slin) brát jako pozitivní? Přítelův levý(z nosu) je jasný.
Je možnost poprosit o žádanku na PCR test na pohotovosti? Nevíte náhodou? Jsem těhotná tak bych chtěla mít jasno, na čem jsme. Děkuji Vám. ![]()
@AstraG píše:
Jestli je sotva vidět, tak jsi možná nemusela tak pospíchat na PCR.
Spěchat nemusela. Však o nic nejde. Klidně to může vědomě šířit a zařadit se mezi bandu nezodpovědných spoluobčanů.
Udělala dobře, že půjde na PCR. Kdyby takových bylo víc.
@Kikina_2020 ano, je pozitivní ikdyž je čárka slabější. Žádanku na test ti vypíše obvodní lékař. Stačí telefonicky.
Každopádně kamarádce teď vyšel domácí test pozitivní a poslali ji znovu na antigenni test a až po pozitivním na PCR.
@Kelsey píše:
Spěchat nemusela. Však o nic nejde. Klidně to může vědomě šířit a zařadit se mezi bandu nezodpovědných spoluobčanů.
Udělala dobře, že půjde na PCR. Kdyby takových bylo víc.
Kde píšu, že nemá být v karanténě? PCR máš podstoupit již s příznaky, nebo nejdříve v rozmezí 5.-7.dne od setkání. My byli v karanténě od manželovo antigen, po jeho PCR, pak my jako kontakty 5.den od jeho PCR, a my taky pozivní, takže celkem 21dní zavřený doma. A tak to má být. Né šup šup všichni na PCR.
@AstraG jj, kamarádka to taky takhle měla a nás to teď taky čeká. Manžel v pondělí pozitivní PCR, já už dnes domácí antigenní, zítra nebo v pátek jdu s dětmi na PCR a od pozitivního našeho testu dalších 14dní doma..
Od pondělí jsme v karanténě všichni.
Stalo se vám někomu, že by na antigenním testu byl v limitu sotva znatelný duch? Udělala jsem si dva ty testy a je to na obou, sotva viditelné. Poprosila jsem doktorku a zítra jdu na PCR. Jen mě zajímá jestli máte někdo zkušenost a jak jste dopali pak na PCR. Díky moc.