Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
@lucenka jo, že je něco špatně se dávno ví…ale ty platy nejsou nic moc a tatínkům se taky většinou moc platit nechce…
@PupuP píše:
Zvlastni… a kdy to bylo?
Ja byla jeste ten den (den pozitivniho testu) normalne v praci a nikdo do karanteny nesel… treti den pred uz je nezajimal… co vim, tak jsem opravdu nikoho nenakazila, takze snad ok…
je to 14dni zpět, ale hodně záleží na člověku z ty hygieny, mne a partnerovi volal každýmu někdo jiný a každýmu nám rekl neco jinyho
ale pozitivní jsme nebyli, tak netuším jak daleko by chtěli kontakty po nás, jen se me ptal kdy jsem byla naposledy v práci a co dělám, toho co volal partnerovi to vůbec nezajímalo ![]()
U nas v praci to zas bylo tak, ze se bralo 2 dny zpet od priznaku.
@Monchichik píše:
@lucenka tak oni i ti, co rezervy měli, je jaksi po takové době nemají…a nevím, kolik si představuješ, že je všude bytů na pronájem…tady u nás třeba až tak moc ne…republika není jen Praha…a nájem tady u nás teda neklesl…
U nas jeden velky majitel bytů dokonce zdražuje.
Zakladatelko a ty se cítíš naprosto v pořádku? Žádná rýma, škrábání v krku atd? Viděly jste se v úterý, takže to už bys asi nějaké příznaky měla.
Jinak u mě hygiena chtěla vědět kontakty dva dny zpět od prvního příznaku.
@Anonymní píše:
@Blue2 ano, nic na sobě zatím nepociťuji, tak doufám, že to vydrží
Jsem na tom podobne. Na utery jsem objednana na ag test. Pro svuj klid.
@Anonymní píše:
Dobrý den, v pondělí jsem se setkala s kamarádkou. V úterý mi napsala, že manžel se setkal s covidem ještě před tím, než jsme se setkaly (zjistili to v úterý). Ve čtvrtek jsem jela k mé sestře a v pátek mi kamarádka napsala, že je manžel pozitivní. Mám nyní jít do karantény nebo jak to funguje? Kamarádka má prý mírné příznaky
trasuje se 2 dny před prvními příznaky (bez ohledu na to kdy byl test), nebo u bezpříznakového kontaktu 5 dní zpět. Takže pokud jsi se viděla s kamarádkou a ta druhý den začala mít příznaky, tak ideálně preventivní karanténa a dále podle výsledku jejího testu (jestli má pozitivního manžela a příznaky tak může na test hned, nemusí čekat 5dní). Pokud jsi se s ní viděla a ona začala mít příznaky za 3 a více dní, tak bych strach neměla a karanténu neřešila (protože by bylo pravděpodobné že se nakazila od manžela později, nebo byla ještě neinfekční. Infekční je člověk krátce před prvními příznaky, ne hned od kontaktu s pozitivním). Jestli se manžel viděl s nakaženým ve čtvrtek a ty jsi se s tou kamarádkou viděla v pondělí, tak je krajně nepravděpodobné, že i ona by v tu dobu byla infekční.
@Anonymní píše:
není pravda
nas hygiena kontaktovala 8 dni od kontaktu, v den kdy měl kontakt pozitivní test a chtěli vědět kontakty 14dni zpět.. 3dny zpět jsem teda nikdy neslyšela, když už, tak vim, že chtěli vědět pět dní
2 dny před začátkem příznaků, takže klidně 10 dní od testu, pokud na něj dotyčný jde po týdnu a víc. Akorát to už těžko někoho pošlou do karantény, protože ta je 10 dní od kontaktu. U bezpříznakových 5 dní od pozitivního testu. Toť mimořádné opatření hlavní hygieničky. Takto je to správně.
Pokud se stýkáš s někým z rizikové skupiny tak bych do karantény šla.. jinak bych si jen hlídala příznaky a nevystavovala se kontaktu s lidmi..
@Lucka1111 píše:
2 dny před začátkem příznaků, takže klidně 10 dní od testu, pokud na něj dotyčný jde po týdnu a víc. Akorát to už těžko někoho pošlou do karantény, protože ta je 10 dní od kontaktu. U bezpříznakových 5 dní od pozitivního testu. Toť mimořádné opatření hlavní hygieničky. Takto je to správně.
Jo takhle, tak to by odpovídalo.. My kontakt meli v sobotu, první priznaky mel tuším v úterý, ale na testy ho objednali až v sobotu, v nedeli potvrzený covid a hned jsme meli telefon z hygieny, což uz bylo nějakých 8 dni od kontaktu, takže jsme ještě museli na test a kdyby se nestihl do 10ti dni, tak prej karantena 14dni ![]()
@Anonymní píše:
není pravda
nas hygiena kontaktovala 8 dni od kontaktu, v den kdy měl kontakt pozitivní test a chtěli vědět kontakty 14dni zpět.. 3dny zpět jsem teda nikdy neslyšela, když už, tak vim, že chtěli vědět pět dní
byla jsem pozitivně testovaná 23.1.2021, sobota. hygiena chtěla vědět kontakty ctvrtek a pátek, jen 2 dny zpětně.
@Monchichik píše:
@lucenka tak pokud máš na výběr, že nezaplatíš nájem a nebudeš mít na jídlo a nebo nejít na testy, tak je to celkem jasné…pokud by byla nemocenská v tomhle případě vyšší, tak by to taky vypadalo jinak…spousta lidí si to prostě nemůže existenčně dovolit…
Ale prosím tě, kolik lidí v takové situaci je. Že nemají ani floka.
Prostě to jsou sobci, je jim jedno koho nakazí, kdo zemře, oni mají mírný průběh, tak co. ![]()