Covid první trimestr

Anonymní
4.4.22 10:12

Covid první trimestr

Nazdárek, setkala se některá z vás s covidem v prvním trimestru? Jaký byl u vás průběh, co malé, zvládly jste to? Je to opravdu tak nebezpečné pro těhotné jak se tvrdí? Jsem v 10 tt a zítra jdu na test. Mám obavy že se potvrdí, že mám covid a potřebuju trochu uklidnit. Děkuji.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1724
4.4.22 10:25

Tak u Covidu jsou „jenom“ dvě nebezpečí. Vysoká teplota, která je riziková u všech nemocí. A pak že se můžou utvořit krevní sraženiny, ty můžou být pro mimi fatální. Já zkušenost s Covidem ťuk ťuk zatím neměla. Určitě ti tu ale někdo napíše zkušenosti a uklidní tě. I když po pravdě, toto téma tu otevře někdo pravidelně dost často, tak úplně nechápu, proč zakládala diskusi novou. Je to tu potom furt dokola.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
137
4.4.22 10:37

Na tom fakt nezáleží jestli jsi v 1. ve 3. nebo po porodu. Může Tě to ohrozit, ale i NEMUSÍ. Záleží na tom, jakou máš imunitu. Jedna známá ale málem dopadla dost blbě. Nehodlám tu strašit, kdo chce vědět více, může mi napsat. Ale dostala se z toho. Sami doktoři řekli: ZÁZRAK…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
4.4.22 10:52

Já jsem covid v 1.trimestru měla. Očkovaná nejsem a vše dopadlo dobře. Bylo mi 3 dny zle, ale to je na dlouho. Takže se toho neboj. Kámoška ho měla taky v 1.trimestru a nic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1724
4.4.22 10:55

Říkalo se taky, že záleží na tom, jakou variantu Covidu chytneš. Delta byla nebezpečnější než omikron, omikron zas ale prý víc tvoří ty krevní sraženiny, které prostě nechceš… Pak samozřejmě, jak tu píšou, záleží na tvojí imunitě…takže lidi ti tu budou psát zkušenosti, ale podle mě fakt dost záleží i na té covid-variantě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.4.22 11:14

Kamarádka teď v únoru Covid prodělala v úplném začátku (v podstatě zároveň měla + test těhotenství i PCR). Průběh Covidu mírny (takové nepříjemné nachlazení), ale už ho jednou prodělala a i byla loni v létě očkovaná. Mimčo se zatím jeví být v naprostém pořádku.

• Citovat
  • Upravit
19983
4.4.22 11:25

Mela jsem v 12-13.tt. deltu. Nebýt povinnosti jit na test kvuli pozitivnímu manželovi, anibych nevěděla, ze jsem covid měla. Malé je ted 8mesicu a je zdravá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27008
4.4.22 11:29

Prodělala jsem, jeden den teplota, týden rýma. Ted jsem 19 TT a malá je v pořádku, nejsem očkovaná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91
7.4.22 08:27

Ahoj, ja mam covid ted v 2 trimestru a bohuzel mam prubeh hooodne narocnej a vsechny priznaky ktery u covidu lze. Jsem ockovana a uz jsem ho predtim i mela, ale zdaleka ne takto. Leky ani injekce na redeni krve mi nikdo nedal, po konzultaci s lekari mam lrzet a pit caj. Takze dite mi tu skace po hlave, horecky minuly, momentalne zanet dutin a chyceny prudusky. Ackoliv nos je volny chvilemi,necitim.ani chute ani vune. A proste jen doufam, ze to dite prezije. Strach mam taky. Ale co muzeme delat…:-/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
271
7.4.22 10:33

Ahoj, je to fakt kus od kusu, jak pisou holky vyse, zalezi na spouste faktoru. Ja mela v nejakym 8.-9. tydnu deltu, blbe mi bylo tak 5 dni, z toho 3 dny blbe vic, cich chut jsem nemela, teploty do 38, po konzultci s mudr jsem brala paralen (max 2 denne) a lezela, pila hodne caje, uzivala morskou vodu do nosu, naparovala a snazila se na to nemyslet. Jen jsem byla hodne unavena, ale ze spanku behem dne se mi kvuli tehotenstvi delalo zle, takze jsem spis jen tak lezela a mzourala a byla protivna :D nastesti to dopadlo dobre.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
17.12.23 16:11

Ahoj,
Já jsem v 8tt a covid mám.
Už jsem ho měla jednou. Příznaky mám stejný jako minule, nachlazeni, rýma, chvíli jsem měla teplotu 37, jinak nic.
Samozřejmě mě to pekne stve, ze zrovna v prvním trimestru, ještě před týdnem jsem byla nemocná dva týdny s hroznym kaslem, a teď tohle. Takže taky doufám, ze vše bude v pohodě.🙈

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2773
17.12.23 16:19

Já ho měla někdy 11-13 tt. Následně to vypadalo ok. Od 29 tt jsem v porodnici, mimo jiné snížena funkce placenty a průtoky. Údajně to může covid způsobit, doktor mi řekl, že ne. Takže jestli ne nebo mě chtěl jen uklidnit, to nevím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.12.23 13:06

Dnes jsem také zjistila, že mám covid :roll:
Kontaktovali jste lékaře holky? Jsem 12+0tt

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.1.24 17:21

Holky, co vám řekli doktoři na současný covid v těhotenství? Jsem na začátku těhotenství a mám covid, horečku nemám, ale strašné bolesti svalů a v krku atd. Mám si vzít Paralen nebo se to snažit vydržet? Myslím, že neusnu, jak mě vše bolí. :zed:

• Citovat
  • Upravit
268
9.1.24 17:38
@Anonymní píše:
Holky, co vám řekli doktoři na současný covid v těhotenství? Jsem na začátku těhotenství a mám covid, horečku nemám, ale strašné bolesti svalů a v krku atd. Mám si vzít Paralen nebo se to snažit vydržet? Myslím, že neusnu, jak mě vše bolí. :zed:

Jestli tě něco bolí až tak, prostě si vem paralen. Já jsem prodělala omikron před dvěma lety v těhotenství 7tt, ale týden jsem jen ležela schvácená v horečkách a paralen si vzala az po třech dnech, krom toho mě nic nebolelo a s největší pravděpodobností právě horečky se podepsali na naší dceři, která se narodila s rozštěpem rtu. Teď v roce a půl už není poznat, že by rozštěp kdy měla. Ale stálo nás to nervy a operaci. Teď jsem znovu těhotná v 6tt a kdybych měla mít horečky nebo bolesti, tak si paralen vezmu hned. A to jsem ten typ člověka, co Ibalgin, paralen apod. beru jednou za x let, když už teda joo něco je. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí