Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
@Anonymní píše:
A jaký je mezi těmi testy rozdíl? Ja se v tom nevyznám. Děkuji Na stejném místě se tedy může jít dříve? Jde mi o to, jestli půjdu budu mít test negativní a pak třeba dcera pozitivní a co pak.
jestli spolu bydlíte, nebo jste se nedávno setkali, tak pozitivní má izolaci nejméně 14 dní, a negativní karanténu - také 14 dní
@mamule42 píše:
Ahoj holky, jenom se vetřu z dotazem. Manžel má dovolenou a mezitím jeho podnik nařídil, že zaměstnanci nesmí nastoupit bez negativního testu, provádí se přímo u nich v podniku antigenní test a má strach z výtěru že mu budou štourat v mozku.Je to tak hrozný jak PCR test nebo je to normální výtěr s nosu. Abych ho uklidnila.
Je to lepší asi. Neni to příjemné, ale dalo se.
@sara-k píše:
Za mě jsou ty z lékárny nespolehlivé. Buď se dají sehnat ty klasické výtěrové z nosohltanu, ale pozor, ať si neublížíš, měl by to dělat jen proškolený zdravotník. Pokud si to nezavedeš na správné místo, tak stejně budeš negativní, i kdybys byla pozitivní. Testovala jsem se potom podle i domácího testu ze slin a i když jsem byla pozitivní, tento test mi vyšel negativní. Schválně jsme to zkoušeli, ale dal mylný výsledek.
Na antigenní testy se můžeš objednat zdarma jednou za 3 dny, hradí to pojišťovna. Ale opět - zde se pozitivní výsledek projeví až s odstupem času, ne hned při prvních příznacích. Jeden den s příznaky jsem byla na antigenním a výsledek negativní, o 2 dny později na PCR a výsledek jasně pozitivní. A to jsem ty 2 dny byla izolovaná, s nikým v kontaktu, takže jsem se nemohla nakazit později. PCR jsou opravdu nejspolehlivější. Ale pokud chceš zatím klid, na antigenní jdi, ty dnes většinou už stačí
Jinak počkej na výsledek dcery. Pokud bude pozitivní, teprve potom jdete do karantény a na testy, dříve ne. Držím pěsti, ať je to v pohodě
Děkuji, no teď psali z práce, že si dělali testy, ten z lékárny a všichni negativní. My s přítelem počkáme na výsledek testu dcery radši doma, není jí úplně dobře.
Oba přijdeme do kontaktu s velkým počtem lidí a nechceme nic zanedbat
Hezký večer, tak jsme dnes byly na testech, já negativní, dcera pozitivní.
Ale stále mám zvýšenou teplotu, únava, bolest těla a hlavy. Dceru bolí akorát hlava. Má někdo stejnou zkušenost? Měla bych jít ještě jednou na testy? Byly jsme na PCR. Děkuji
Prosím mohl by mi někdo říct, výsledek tohohle testu? Někde jsem nasla ve videu i výsledek dvou pozitiv, tak ted nevim
děkuji