Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, přiznávám, že už mi hrabe, ale raději se zeptám. Syn od minulého týdne kašle, nemá ani náznak rýmy. Naměřila jsem mu dva dny po sobě 37,2 a pak už nic. U doktorky jsme byli, říkala, že pokud jsme nebyli ve styku s někým, tak nemá cenu testovat. My dospělí nemáme nic. No a teď si říkám, co když má Covid a já ho pošlu v úterý (dnes už skoro nekašle a je v pohodě) do školky a on tam všechny nakazí
Protože dohromady nebude doma 10 dní
Zažili jste Covid u dítěte, jaký to mělo průběh, případně chytli jste to od něj? Já s mužem máme dobrou imunitu a nemocní nebýváme
- řeším, jestli je možná varianta, že dítě nenakazí rodinu, ale nakažlivý přitom je ![]()
Příspěvek upraven 27.09.20 v 13:22
Ach jo, z toho covidu už jsou všichni pěkně vymyškovaný. Normálně ho pošli do školky a nevymejšlej.
Každé zakašlání není koronavirus, pokud máš takový strach tak malého nech doma aby to bylo těch 10 dní a je to.
Já přiznávám, že už jsem na hlavu, ale zrovna má syn ve školce dvě starší učitelky
Zas na druhou stranu nechávat ho pokažde 10 dní doma, to vlastně ani nejde, musím chodit do práce, že…
Dcera chrble od čtvrtka, v pátek už byla ze školky doma. Teplotu jsem neměřila, ale v pátek byla trochu teplejší. Na úterý jsem ji zrušila plavání a aerobik, ale pokud už nebude kašlat, do školky normálně půjde. Bych se na mohla vyprdnout ji nechávat doma 10 dnů jen tak, kvůli nějakému kovidu, to určitě
![]()
Dej si obklad na hlavu a pokud je dite ok a musis do práce, posli ho normalne do skolky. Hysterie netreba.
Syn skolak, naprosto bez priznaku, testoval se, protoze spoluzak pozitivni byl. Syn je pozitivni a nadale bez priznaku, rodina totez, na testy teprve pujdem.
Nejhorší je smrt z vyděšení. Existují i jiné nemoci než covid (překvapivě všechny nevymizely). Takže přestaň šílet, teď nastává teprv brutální období co se nachlazení týče. To se při každém zakašlání budeš bát jen covidu? Tak to máš najednou stránku štěstí, že ostatních nemoci se nebojíš ![]()
@PeBa12 nevím, proč na tebe můj příspěvek působí, že se JÁ bojím Covidu
Nešílím u každého zakašlání, ale kašel bez rýmy jsem doposud nezažila a protože to je jeden z nejčastějších příznaků, tak bych nerada něco podcenila a nevědomky šířila Covid mezi staré učitelky. Já se s manželem v práci chránime, takže my bychom ho nešířili
Zas, jako úplná hysterka si nepřijdu, ale trochu mi hrabe, to přiznávám ![]()
@florenc píše:
@PeBa12 nevím, proč na tebe můj příspěvek působí, že se JÁ bojím CoviduNešílím u každého zakašlání, ale kašel bez rýmy jsem doposud nezažila a protože to je jeden z nejčastějších příznaků, tak bych nerada něco podcenila a nevědomky šířila Covid mezi staré učitelky. Já se s manželem v práci chránime, takže my bychom ho nešířili
Zas, jako úplná hysterka si nepřijdu, ale trochu mi hrabe, to přiznávám
to je dobře
že uvažujete i v širších souvislostech a nemyslíte jen na sebe
nenapsala jste, kdy začal přesně kašlat, to je asi podstatné
jestli už vůbec nekašle, tak by ve středu, ve čtvrtek i mohl do kolektivu, ale kdy že to začal kašlat??
jestli kašle tak neposílat, to je jasné ![]()
@florenc píše:
@PeBa12 nevím, proč na tebe můj příspěvek působí, že se JÁ bojím CoviduNešílím u každého zakašlání, ale kašel bez rýmy jsem doposud nezažila a protože to je jeden z nejčastějších příznaků, tak bych nerada něco podcenila a nevědomky šířila Covid mezi staré učitelky. Já se s manželem v práci chránime, takže my bychom ho nešířili
Zas, jako úplná hysterka si nepřijdu, ale trochu mi hrabe, to přiznávám
nejsi hysterka, naopak. Je hrozně fajn, že jsou lidé, na rozdíl od těch, co ti píší příspěvky, co také myslí na druhé a prostě nepošlou možná nakažené dítě do kolektivu, kde to bude šířit dál. Já nechápu ty sobecké reakce tady. Bude zle, protože nepoznáme covid od virózy a blíží se chrchlací období. Tak odpověď, u dcery dítě s lehkým kašlem, nemělo k tomu jiné příznaky, jako je rýma třeba, že by to byla viróza, mělo zvýšenou teplotu a je pozitivní. Co dělat neporadím, jen ano, dítě může být bezpříznakové, mít jen kašel a nakazit ostatní. Bude se to asi dít, čím více lidí bude uvažovat stylem nebuď hysterka, tím více se to bude šířit.
Syn covid mel, ale vubec nekaslal. Jen jeden den teplota, unava a bolest kloubu. Jinak mu nic nebylo
@florenc Já myslím, že místo covidu začnou brzy lidé končit z vyděšení na psychiatrii. Tak aby vás to také brzy nepotkalo. Kluk měl také rýmu a jeden den 37,2. Musel být 10 dní doma kvůli nulové toleranci jakéhokoliv onemocnění ve škole. 2 dny byl unavený a tím to skončilo, nebylo mu nic, tak jsme šli na výlet na Kokořín.
@Šáruší píše:
Tak odpověď, u dcery dítě s lehkým kašlem, nemělo k tomu jiné příznaky, jako je rýma třeba, že by to byla viróza, mělo zvýšenou teplotu a je pozitivní. Co dělat neporadím, jen ano, dítě může být bezpříznakové, mít jen kašel a nakazit ostatní.
děkuji, to je přesně to, co řeším. Tím, že nemá rýmu, tak je prostě podezřelej
Dokonce i ta zvýšená teplota sedi
Zase si říkám, že u doktorky jsme byli a ta nás na test neposlala
A vy jste to od dítěte dostali?