Covid u malých dětí

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
494
16.12.21 08:31

Covid u malych deti

Zdravim maminky, jake mely vase deti symptomy c19?
Syn 3,5 porad nosi ze skolky nejake virozy, rymy, kasle a premyslim jestli ho pokazde nechat testovat, nebo jak to delate vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
791
16.12.21 08:49

Ahoj, mám už větší děti, ale dceru jen bolela hlava. A přišlo se na to tím, že se ve škole testují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37121
16.12.21 08:49

U nás to teda nikdo neměl, ale když je někdo nechcipany a má nějaké příznaky, tak uděláme doma antigen. Běhat s každým zakaslanim na pcr by se mi nechtělo, to by spíš chytli něco tam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4214
16.12.21 08:54

Dcera 9 let se testuje ve škole, syn 5 let má pořád rýmu, takže když to trvá dýl, nebo se přidá teplota, testuju antigenem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
494
16.12.21 09:00

Ja bych taky testovala ag doma, jenze vzhledem ke spolehlivosti si nejsem jista vysledkem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8627
16.12.21 09:02

Nejstarší se testuje ve škole, prostredni pětiletý kašle a smrka tak nejak permanentně od zari, chvíli málo, chvíli hodně, asi tak týden nekaslal vůbec. Nikdy mě nenapadlo.ho testovat, to bych to musela dělat snad obden, to nemá smysl. Na testy chodil dřív, když musel ve školce nebo kvůli táboru, teď nebyl už hrozně dlouho a ani to nemám v plánu. Chrchle furt, ale to je skolkovy nachlazení, chrchle celá školka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37121
16.12.21 09:03

@Girrl tak ve školách se taky testujou jenom ag :nevim: mě třeba přijde větší riziko, jít si s malým dítětem stoupnout do fronty na pcr, než risknout případně blbý výsledek ag, stejně s tím kašlem atd jsou většinou doma :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
16.12.21 09:13

@Girrl roční měl 2 dny 40 st horečky, pak 2 dny dávivý hnusný kašel.. ale normálně bych netestovala. Jenže muž byl pozitivní a malý měl téměř stejné příznaky :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101493
16.12.21 09:24
@Kriss Tina píše:
@Girrl tak ve školách se taky testujou jenom ag :nevim: mě třeba přijde větší riziko, jít si s malým dítětem stoupnout do fronty na pcr, než risknout případně blbý výsledek ag, stejně s tím kašlem atd jsou většinou doma :nevim:

Ja tedy nevim, ale ja se na pcr objednavam na casva nikdy jsme se tam nepotkali vic jak s jednim dalsim clovekem. Ale jinak tedy pri každé ryme netestuji, mivaji standardne takovou tu vodovku celou zimu, stejne jako ja, z prechdu mezi teplem a chladem..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
370
16.12.21 09:26

Můj malý (4 roky) měl dva dny teploty kolem 38, občas zvracel z jídla a pak se přidala klasická rýma a vlhký kašel. Kdybych nebyla já pozitivní, nejspíš bych ho netestovala a brala to jako klasické školkové nachlazení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37121
16.12.21 09:32
@j.a.n.i1 píše:
Ja tedy nevim, ale ja se na pcr objednavam na casva nikdy jsme se tam nepotkali vic jak s jednim dalsim clovekem. Ale jinak tedy pri každé ryme netestuji, mivaji standardne takovou tu vodovku celou zimu, stejne jako ja, z prechdu mezi teplem a chladem..

U nás se sice objednává, ale objednaji víc lidí na jeden čas, takže reálně je tam pak fronta třeba o 20 lidech. Ale taky netestuju s každou nudlí, spíš kdyz se sejde víc příznaků najednou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2271
16.12.21 09:34

U syna to bylo jasné, ten měl kontakt ve škole. U dcery jsem na to přišla domácím antigenním testem, měla zvýšenou teplotu, tak jsem ji jen pro jistotu otestovala, no a bylo to tam…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7948
16.12.21 09:39
@j.a.n.i1 píše:

to, že jsi nečekala Ty, neznamená, že jinde je to jiné. Tady po okolí je to různé, někde dělají drive in, ale v době kdy toho tu bylo hodně, tak termíny byli tak za týden a déle. Jinde berou bez objednání, ale čeká se třeba 2 hodiny. A pak se někde objednává a stejně se tam hodinu čeká ve frontě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7948
16.12.21 09:41

Příznaky covidu u dětí jsou různé. Moje dítě bylo v karanténě ze školy a k mému překvapení vyšlo pozitivní. Nebylo jí vůbec nic. Cca 3 týdny předtím měla rýmu. Dělala jsem 2× antigenní test a pak se testovala ještě v pondělí ve škole. Pokaždé negativní. Je možné, že ta rýma byl covid, nebo měla covid úplně bezpříznakový.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
494
16.12.21 09:50

U nas prave fronty nebyvaji, max venku cekaji treba dva lidi. Ted jsem ho otestovala domacim ag, to co mu vylitlo z nosu jsem tam soupla, prave ze ted mi ta ryma prijde opravdu hodne a do toho si stezuje ze ho pali oci, to jsem prave cetla ze deti mivaji zanet spojivek.
Taky neresim kazdou rymu, ma ji totiz skoro furt, ale tentokrat zacal kaslat i manzel a ja na sobe taky citim nejakyho bacila a do toho mame dalsi mimi na ceste, tzn to resim o to vic.
Jo a ag je negativni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+