Covid u malých dětí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2033
16.12.21 10:21

Dcera má nějakou rýmu nebo chrchel permanentně. Otestuju antigenem, když se mi to zdá závažnější nebo nějakým způsobem divné. Teď zrovna o tom uvažuji, protože podivným způsobem navázala rýma na střevní chřipku z minuleho týdne. Na PCR jsem s ní zatím nebyla. Když nemoc chytnu já, jdu na PCR ja.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101710
16.12.21 10:31
@Lucka1111 píše:
to, že jsi nečekala Ty, neznamená, že jinde je to jiné. Tady po okolí je to různé, někde dělají drive in, ale v době kdy toho tu bylo hodně, tak termíny byli tak za týden a déle. Jinde berou bez objednání, ale čeká se třeba 2 hodiny. A pak se někde objednává a stejně se tam hodinu čeká ve frontě.

A stejně tak to neznamená, ze se vsude ceka, takže tam, kde nejsou schopni dodrzet casy, se proste objednavat nebudu. A nebudu argumentovat frontou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7951
16.12.21 10:39
@j.a.n.i1 píše:
A stejně tak to neznamená, ze se vsude ceka, takže tam, kde nejsou schopni dodrzet casy, se proste objednavat nebudu. A nebudu argumentovat frontou.

no tak máš tu možnost se objednat tam, kde se nečeká. Fajn, já ti to přeji. Ale Ty to tu prezentuješ jako standard. Ale asi si jsi nikdy nebyla mimo Prahu. Jsou města kde je jen jedno testovací místo (dokonce i taková, kde není žádné). A další je 30km daleko a tam je situace podobná. Od minulého týdne je to tu už lepší, ale v jednu dobu byl problém se vůbec k nějakému testu dostat, natož bez čekání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37132
16.12.21 11:03
@j.a.n.i1 píše:

No tak ne každý má odběrové místo na každém rohu a může si vybírat. Někde se čeká týden na objednání, někde ani neberou bez žádanky a když už na ten test s dítětem musím, tak si vyberu místo, co mám v dosahu, než abych nemocné dítě tahala třeba autobusem někam dvě hodiny, jen abych nečekala ve frontě nebo šla na preventivní test.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8756
16.12.21 11:23

Já hlavně nějak nechápu, proč bych dítě, co má běžné příznaky virozy, měla testovat. Kor když ty virozy má celej podzim a zimu, každý rok… Kdyby bylo v kontaktu s pozitivním, doma byl někdo pozitivní nebo tak něco, tak samozřejmě ano. Ale když je celá rodina zdravá, ti, co se testuji v práci nebo škole negativní, tak při rýmě nebo kašli fakt není covid to, co mě jako první napadne. Není to jedinej virus na světě. Kdybych měla celou rodinu testovat při každém zakaslani, tak neděláme nic jinyho..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
494
16.12.21 11:46

@Midaku treba proto, ze jsme aktualne nemocny vsichni, a syn ma dost neobvyklou rymu s kaslem, stejne jako ze zijeme v jednom dome s moji babickou. Kazdy ma sve duvody ;) a jinak ho radsi otestuju pokazdy, jelikoz c+ neni jen suchej kasel a horecka, ale to uz snad vime vsichni. Zajimal me proto nazor ostatnich mamin, jak to resi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8756
16.12.21 11:57

@Girrl vždyť já píšu, že pokud lehla celá rodina, tak ano. Ale pokud je široko daleko jediný nemocný to dítě, obzvlášť skolkovy, tak bych to fakt neřešila. Skolkovy bacily byly, jsou a budou vždy. Ne každý zakaslani je covid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7951
16.12.21 12:04

@Midaku já třeba své děti když mají rýmu nebo kašel otestuji antigenem. Třeba i proto abych to zdravé dítě mohla poslat s čistým svědomím do školy. Ale na PCR bych dítě s rýmou také netahala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8756
16.12.21 12:15

@Lucka1111 tak jedno z našich dětí má rymu nebo kašel nebo obojí od půlky září tak nějak nepřetržitě, s pár dennima prestavkama…to bych ho musela testovat pravidlene, to je nesmysl. A ve škole se přece testuje každé pondělí, tak na co testovat ještě doma, když je dítě zdravý. Přece nebudu testovat zdravý dite, co kdyby náhodou bylo nakazeny a bez priznaku… když je důvod, nemám nic proti testům. Ale obyčejné nachlazení, které je v tomto počasí zcela běžné, jako důvod fakt nevidím. Každopádně když to má někdo jinak, je to taky v pořádku, každý mě tu míru jinde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101710
16.12.21 12:15
@Lucka1111 píše:
no tak máš tu možnost se objednat tam, kde se nečeká. Fajn, já ti to přeji. Ale Ty to tu prezentuješ jako standard. Ale asi si jsi nikdy nebyla mimo Prahu. Jsou města kde je jen jedno testovací místo (dokonce i taková, kde není žádné). A další je 30km daleko a tam je situace podobná. Od minulého týdne je to tu už lepší, ale v jednu dobu byl problém se vůbec k nějakému testu dostat, natož bez čekání.

Ja bydlim v mrnave vesnici, kde neni ani kram, takze tve kecy o Praze jsou dost mimo misu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37132
16.12.21 12:36
@Midaku píše:
Já hlavně nějak nechápu, proč bych dítě, co má běžné příznaky virozy, měla testovat. Kor když ty virozy má celej podzim a zimu, každý rok… Kdyby bylo v kontaktu s pozitivním, doma byl někdo pozitivní nebo tak něco, tak samozřejmě ano. Ale když je celá rodina zdravá, ti, co se testuji v práci nebo škole negativní, tak při rýmě nebo kašli fakt není covid to, co mě jako první napadne. Není to jedinej virus na světě. Kdybych měla celou rodinu testovat při každém zakaslani, tak neděláme nic jinyho..

Tak když to má jen tak, tak jo. U nás třeba starší syn chodí na trénink kde je půlka dětí co se netestuje jako ve škole, rodina jsou zdravotníci a dělají s covidama, tak je možné, že nechtíc můžou něco pritahnout apod. Takže když se sleze víc příznaků naráz, tak ten test pro jistotu udělám, s každou nudlí taky nehystercim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7951
16.12.21 12:41
@Midaku píše:
@Lucka1111 tak jedno z našich dětí má rymu nebo kašel nebo obojí od půlky září tak nějak nepřetržitě, s pár dennima prestavkama…to bych ho musela testovat pravidlene, to je nesmysl. A ve škole se přece testuje každé pondělí, tak na co testovat ještě doma, když je dítě zdravý. Přece nebudu testovat zdravý dite, co kdyby náhodou bylo nakazeny a bez priznaku… když je důvod, nemám nic proti testům. Ale obyčejné nachlazení, které je v tomto počasí zcela běžné, jako důvod fakt nevidím. Každopádně když to má někdo jinak, je to taky v pořádku, každý mě tu míru jinde.

no já doma otestuji antigenem to nemocné. Kdyby to nemocné mělo pozitivní test, tak to zdravé nepošlu do školy. Mé děti nemají rýmu celý podzim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8756
16.12.21 12:59

@Kriss Tina to pak chápu, to je test více než vhodný. @Lucka1111 pokud je dítě pořád zdravé a najednou ústně být nachlazene, tak chápu, taky bych ten test udělala. U nás se bohužel smrka a kašle od nástupu do školky celý podzim a celou zimu, takže já už to neřeším. Zlepšilo se to staršímu až teď, co je první rok ve škole. Tak snad se to za 3 toky zlepší i prostrednimu, hezký v době, kdy bude ve školce nejmladší.. jupi jou :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7951
16.12.21 13:08

@Midaku až budou ve škole tak to bude lepší, já už mám děti školní. Ve školce byla rýma taky každou chvíli, hlavně u té starší. Mladší si ty rýmičky odbyla ještě před školkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
660
19.12.21 00:19
@Viky211 píše:
Můj malý (4 roky) měl dva dny teploty kolem 38, občas zvracel z jídla a pak se přidala klasická rýma a vlhký kašel. Kdybych nebyla já pozitivní, nejspíš bych ho netestovala a brala to jako klasické školkové nachlazení.

Tak to bylo i u mé 4 leté dcery. Včetně testování. Jen rýma byla dost slabá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí