COVID v 2. trimestru - jak předejít

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
17.9.24 10:51

Covid v 2 trimestru jak předejít

Zdravím co mám dělat když dnes přítelovi zjistili že má covid hned zůstal u své mamky aby to dal nešířil u mě, celou dobu jsem byla v jeho těsné blízkosti a zrovna dnes cítím že mé tělo s nějakou nemoci bojuje, jak tomu předejít? :think: jsem v druhem trimestru a opravdu bych nerada prodělala covid

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35615
17.9.24 11:13

No teď už tomu bohužel nepredejdes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
273
17.9.24 14:41

Předejít už asi nijak. Konzultovala bych s Dr. zatím vitaminovou a podpůrnou léčbu, abys to případně co nejdříve podchytila a hned jak budou příznaky, nasadit léky dle Dr.

Při covidu (ne těhu) mi doporučovali zvýšit dávky vitamínu C, D, selen, zinek..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
287
27.9.24 02:53

Je důležité okamžitě informovat svého lékaře o možné expozici. Dodržujte hygienické návyky, pijte hodně vody a snažte se odpočívat. Pokud máte jakékoli příznaky, nechte se co nejdříve otestovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vyzvědačka
27.9.24 02:59

Poradit se s doktorem. Ja chytla covid 10 dni před porodem. Celkem nic mi nebylo, jen lehka unava a teplota 37. Ale dostala jsem clexane, vigantol, isoprinosine a paralen a nechali si me v poridnici 2 dny na pozorovani.

• Citovat
  • Upravit
63
29.9.24 14:05

Ahoj, já jsem zrovna teď byla hospitalizovaná v nemocnici 25.9-27.9 s kovidem. Jsem 31 týden a měla jsem horečku nad 38, která nešla dolů, bolest těla, hlavy, rýma, prostě chřipka. Kdybych nebyla těhotná, tak do nemocnice nejedu, ale teď jsem měla strach, tak si mě tam radši nechali, dostala jsem kapačku a hned to bylo lepší. Takže i kdyby jsi ten kovid měla a měla teplotu, která nejde dolů, jeď na pohotovost. Mě řekli, že je dobře, že jsem přijela. Lepší 100× zbytečně, než jednou pozdě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
632
29.9.24 18:03

Já jsem sice v prvním trimestru, ale covid mám aktuálně. Měla jsem ho i v prvním těhotenství a stejně jako předtím mi doktorka i teď předepsala injekce na ředění krve. Dva dny jsem měla horečky a dost se mi zhoršily nevolnosti, ale jinak to docela jde. Každopádně kdybys byla pozitivní, tak radši zavolej svému gynekologovi a řeš to i s ním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
63
29.9.24 19:25

@EmmaFrost Taky jsem si právě píchla Clexane na ředění krve 😀

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie