Bolest paží v těhotenství

60
16.9.24 13:56

Bolest paží v těhotenství

Ahoj maminky,

už přes měsíc řeším problém s rukama. Začalo to mravenčením pravé ruky, bolestí celé paže od ramene a ztuhlostí prstů na rukou. Lítám od čerta k ďáblu, neurologie, fyzio, už i psycholog… jsem ale těhotná, a tak nemohu podstoupit některá vyšetření (např. Rentgen nebo rezonanci). Veškeré problémy mám ale vlastně úplně od prvního týdne těhotenství. Je možné, že by se mi poblaznene hormony projevily zrovna takhle? Problém s rukou jsem totiž měla už v prvním těhotenství, také bolest cele ruky od ramene, pocit takového “zdřevnatění” nebo odkrveni, nejhorší to bylo při delší jízdě autem, musela jsem pro úlevu ruku úplně svěřit dolů. Teď mám ale s tou rukou problém téměř bez přestávky, cítím to i na druhé ruce, ale v menší míře. A aby toho nebylo málo, pociťuji občas i trnutí na holenich a nartech, je to takové pálení. To ale nepretrvava, objeví se a zase zmizí. Přijdu si jak blázen, že mě boli snad cele tělo.. 🙈 😅
Neměla jste někdo něco podobného? Jsem nyní v 9. týdnu těhotenství.
Děkuji za rady 🌷

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1858
16.9.24 14:04

Nemáš málo červených krvinek?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60
16.9.24 14:14

@Pe.M.1 krev mi brali na gynekologii a všechno v pořádku 🤷🏻‍♀️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1858
16.9.24 20:20

Během druhé půlky těhotenství mi zjistili jejich nedostatek. Brala jsem železo bez většího efektu. Gynekolog konstatoval, že krevní obraz je jedna katastrofa. Po porodu jsem se ploužila podél zdi i na záchod, abych neskončila na zemi. A doma musela hodně odpočívat. Trvalo dlouho, než se to zlepšilo. A paže mě bolely taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kralovnal
17.9.24 01:58

To může být způsobeno hormonálními změnami a zadržováním vody v těhotenství, což často vede k problémům jako je syndrom karpálního tunelu. Měla jsem podobné potíže a pomohly mi ortézy na zápěstí a pravidelná fyzioterapie. Určitě to ale dál konzultuj s lékařem, abys měla jistotu, že je vše v pořádku.

• Citovat
  • Upravit
60
17.9.24 21:57

@Pe.M.1 To mě moc mrzí, muselo být vyčerpávající se v takovém stavu starat o miminko. Doufám, ze už tě nic netrápí! :dance:

@Kralovnal Doktorka se o tom také zmínila, ale furt mi vrtá hlavou, že bych ty obtíže měla hned od samého počátku těhotenství? :nevim: i kdyz těhotenství = změna stavu, změna těla.. asi to byt může. Furt se tím uklidňuji, že je to snad opravdu těhotenstvím. Jeden doktor mě postrašil roztroušenou sklerózou a od te doby to nemuzu dostat z hlavy. Ale byla by velká shoda náhod, kdyby nemoc vypukla společně s tehotenstvim.. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí