Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
To je standart u vsech pojistoven. Povinne ruceni musis vypovedet 6 tydnu pred jeho koncem, jinak musis zaplatit na dalsi rok (i kdyz mas pulrocni platby), jedine bys auto prepsala na nekoho jineho nebo prodala, pak to zrusit musi.
@Anonymní píše:
Dobrý den,
neřešil někdo něco podobného? Před třemi dny jsem si zaplatila novou pojistku u jiné pojišťovny (kde mi nabídli levnější PR). Dnes jdu zrušit pojistku, kterou jsem měls u ČPP, smlouvu jsem uzavírala normálně na rok s tim, že jsem si vybrala platbu půlročně, 17.února 2020 jsem zaplatila tedy částku na půlrok (což je do 17.srpna), dozvěděla jsem se, že výpovědní lhůta je 6 týdnů před výročím (to znamená před koncem celého roku, i když platím půlročně nebo 6 týdnů před tím 17.srpnem? Díky za pomoc.
Vyroci smlouvy je rocni.
To jdeš zrušit dost pozdě ne? Tos měla řešit už v červnu.
Promiň, asi jsem to spatne pochopila, pojistka je od února nebo minulého srpna? Jestli od února, tak nejde zrušit dříve než v tom únoru a jestli od srpna, tak ji zrušis až za rok
Příspěvek upraven 07.08.20 v 13:33
@cecetka takže když to půjdu dnes zrušit, tak to bude v pohodě, nebudu muset zaplatit na další půlrok?
@Anonymní píše:
@cecetka takže když to půjdu dnes zrušit, tak to bude v pohodě, nebudu muset zaplatit na další půlrok?
Budes. Vyroci je rocni a jak si rozvrhnes splatky na to nema vliv.
@NinaU. 17.února jsem zaplatila PR na nové auto, tj. 8 000,– za půlrok (do 17.srpna), na celý rok bych jinak platila 16 000 a to je pro mě moc velká jednorázová částka, takže proto platím půlročně. A kdybych na pojišťovně normálně řekla že auto prodávám a neprodám ho?
Asi jediná pojišťovna, která nabízí zrušení pojistky kdykoliv, je Direct.
Měla sis nejdřív u ČPP zjistit, jak to s tou pojistkou je, než jsi uzavřela novou smouvu. Teď máš zbytečně dvě pojistky. ![]()
@Anonymní píše:
@NinaU. 17.února jsem zaplatila PR na nové auto, tj. 8 000,– za půlrok (do 17.srpna), na celý rok bych jinak platila 16 000 a to je pro mě moc velká jednorázová částka, takže proto platím půlročně. A kdybych na pojišťovně normálně řekla že auto prodávám a neprodám ho?
Ale ty máš smlouvu na rok. Je jedno, jestli to zaplatíš najednou nebo čtvrtletně.
@Anonymní píše:
Ona chce pojišťovna zcela normálně nějaký doklad o tom prodeji, na základě toho, že ji to řekneš, ti pojistku nezruší.
@Anonymní píše:
Budeš platit i další půlrok. To ses nechala teda špatně uvrtat do nové pojistky. Jestli si tu novou už nezaplatila tak ji zrus.
@JancaS84 píše:
Budeš platit i další půlrok. To ses nechala teda špatně uvrtat do nové pojistky. Jestli si tu novou už nezaplatila tak ji zrus.
Nová se dá zrušit i po zaplacení, tam nějaká ochranná lhůta je.
@Anonymní píše:
Musela by si doložit kupní smlouvu a myslím, že i kopii velkého technicaku kde bude nový majitel. Oni nejsou úplně blbý víš…
Já to řešila, že jsem nezaplatila a oni mi to vypověděli pro neplacení. Sice jsem něco uhradit musela, ale ne celou částku. Pak to ještě možná jde přes depozit.
Dobrý den,
neřešil někdo něco podobného? Před třemi dny jsem si zaplatila novou pojistku u jiné pojišťovny (kde mi nabídli levnější PR). Dnes jdu zrušit pojistku, kterou jsem měls u ČPP, smlouvu jsem uzavírala normálně na rok s tim, že jsem si vybrala platbu půlročně, 17.února 2020 jsem zaplatila tedy částku na půlrok (což je do 17.srpna), dozvěděla jsem se, že výpovědní lhůta je 6 týdnů před výročím (to znamená před koncem celého roku, i když platím půlročně nebo 6 týdnů před tím 17.srpnem? Díky za pomoc.