ČPP zrušení povinného ručení

Anonymní
7.8.20 12:59

ČPP zrušení povinného ručení

Dobrý den,
neřešil někdo něco podobného? Před třemi dny jsem si zaplatila novou pojistku u jiné pojišťovny (kde mi nabídli levnější PR). Dnes jdu zrušit pojistku, kterou jsem měls u ČPP, smlouvu jsem uzavírala normálně na rok s tim, že jsem si vybrala platbu půlročně, 17.února 2020 jsem zaplatila tedy částku na půlrok (což je do 17.srpna), dozvěděla jsem se, že výpovědní lhůta je 6 týdnů před výročím (to znamená před koncem celého roku, i když platím půlročně nebo 6 týdnů před tím 17.srpnem? Díky za pomoc.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2047
7.8.20 13:06

To je standart u vsech pojistoven. Povinne ruceni musis vypovedet 6 tydnu pred jeho koncem, jinak musis zaplatit na dalsi rok (i kdyz mas pulrocni platby), jedine bys auto prepsala na nekoho jineho nebo prodala, pak to zrusit musi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26856
7.8.20 13:21
@Anonymní píše:
Dobrý den,
neřešil někdo něco podobného? Před třemi dny jsem si zaplatila novou pojistku u jiné pojišťovny (kde mi nabídli levnější PR). Dnes jdu zrušit pojistku, kterou jsem měls u ČPP, smlouvu jsem uzavírala normálně na rok s tim, že jsem si vybrala platbu půlročně, 17.února 2020 jsem zaplatila tedy částku na půlrok (což je do 17.srpna), dozvěděla jsem se, že výpovědní lhůta je 6 týdnů před výročím (to znamená před koncem celého roku, i když platím půlročně nebo 6 týdnů před tím 17.srpnem? Díky za pomoc.

Vyroci smlouvy je rocni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.8.20 13:28

Rozhodne rocni. Ne ke splatce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2045
7.8.20 13:29

To jdeš zrušit dost pozdě ne? Tos měla řešit už v červnu.

Promiň, asi jsem to spatne pochopila, pojistka je od února nebo minulého srpna? Jestli od února, tak nejde zrušit dříve než v tom únoru a jestli od srpna, tak ji zrušis až za rok

Příspěvek upraven 07.08.20 v 13:33

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.8.20 13:29

@cecetka takže když to půjdu dnes zrušit, tak to bude v pohodě, nebudu muset zaplatit na další půlrok?

• Citovat
  • Upravit
7.8.20 13:30
Rozhodne rocni. Ne ke splatce.
@Anonymní píše:
@cecetka takže když to půjdu dnes zrušit, tak to bude v pohodě, nebudu muset zaplatit na další půlrok?

Budes. Vyroci je rocni a jak si rozvrhnes splatky na to nema vliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.8.20 13:43

@NinaU. 17.února jsem zaplatila PR na nové auto, tj. 8 000,– za půlrok (do 17.srpna), na celý rok bych jinak platila 16 000 a to je pro mě moc velká jednorázová částka, takže proto platím půlročně. A kdybych na pojišťovně normálně řekla že auto prodávám a neprodám ho?

• Citovat
  • Upravit
8523
7.8.20 13:43

Asi jediná pojišťovna, která nabízí zrušení pojistky kdykoliv, je Direct.
Měla sis nejdřív u ČPP zjistit, jak to s tou pojistkou je, než jsi uzavřela novou smouvu. Teď máš zbytečně dvě pojistky. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8523
7.8.20 13:46
@Anonymní píše:
@NinaU. 17.února jsem zaplatila PR na nové auto, tj. 8 000,– za půlrok (do 17.srpna), na celý rok bych jinak platila 16 000 a to je pro mě moc velká jednorázová částka, takže proto platím půlročně. A kdybych na pojišťovně normálně řekla že auto prodávám a neprodám ho?

Ale ty máš smlouvu na rok. Je jedno, jestli to zaplatíš najednou nebo čtvrtletně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101606
@Anonymní píše:
@NinaU. 17.února jsem zaplatila PR na nové auto, tj. 8 000,– za půlrok (do 17.srpna), na celý rok bych jinak platila 16 000 a to je pro mě moc velká jednorázová částka, takže proto platím půlročně. A kdybych na pojišťovně normálně řekla že auto prodávám a neprodám ho?

Ona chce pojišťovna zcela normálně nějaký doklad o tom prodeji, na základě toho, že ji to řekneš, ti pojistku nezruší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35715
@Anonymní píše:

Budeš platit i další půlrok. To ses nechala teda špatně uvrtat do nové pojistky. Jestli si tu novou už nezaplatila tak ji zrus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101606
7.8.20 13:47
@JancaS84 píše:
Budeš platit i další půlrok. To ses nechala teda špatně uvrtat do nové pojistky. Jestli si tu novou už nezaplatila tak ji zrus.

Nová se dá zrušit i po zaplacení, tam nějaká ochranná lhůta je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35715
7.8.20 13:48
@Anonymní píše:

Musela by si doložit kupní smlouvu a myslím, že i kopii velkého technicaku kde bude nový majitel. Oni nejsou úplně blbý víš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3155
7.8.20 15:25

Já to řešila, že jsem nezaplatila a oni mi to vypověděli pro neplacení. Sice jsem něco uhradit musela, ale ne celou částku. Pak to ještě možná jde přes depozit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová