Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj,
Zajímalo by, jestli je tady někdo, kdo má uměla prsa a lituje toho zákroku a proč.
Měla jsem vždy krasne pevné dvojky, ale 3roky kojení dvou děti mi z nich udělaly vytahané nulky. Chtěla bych nosit obleceni bez podprsenky, která je mi nepříjemná, ale k tomu by to chtěla nějaká prsa. Bojím se, ze je to nevratných zákrok, sice se implantáty daji i vyndat, ale jizvy a ještě více vytahana prsa zůstanou. Mam strach, abych někdy nelitovala, ikdyz nevím proč ![]()
Moje ségra po jich toužila a ten sen si po čtyřicítce splnila. Vyloženě nelituje, ale po dvou letech, jak jí prsa maličko spadla, jsou implantáty maličko cítit, když na prso zatlačí. Jsou prostě umělá a jde to j vidět, tak cítit. Partner z nich taky není zrovna odvařený. Ne, že by vyloženě litovala, ale říká, že dneska by ty peníze raději utratila za něco jiného.
To je během krátké chvíle už asi 4. dotaz na stejné téma. To si neumíte dohledávat jestli už tu takové téma není? Dyť to emimi ukazuje v návrzích hned při zakládání diskuze.
@gabrriel píše:
To je během krátké chvíle už asi 4. dotaz na stejné téma. To si neumíte dohledávat jestli už tu takové téma není? Dyť to emimi ukazuje v návrzích hned při zakládání diskuze.
Při zakládání diskuze mi to žádné podobne tema nenašlo.
@mesiah píše:
Při zakládání diskuze mi to žádné podobne tema nenašlo.
zvláštní

Po sedmi letech kojení mi původně opravdu hodně malá prsa naprosto zmizela. Nic vytahaného, prostě naprosto chlapecký hrudník. Před dvěma lety jsem si je nechala ne zvětšit, ale prostě udělat prsa
A nic velkého, tuším 220 ml, jsem hodně štíhlá. A beru to jako jedno z nejlepších rozhodnutí mého života.
Je to vždy riziko. Může ti to sednout a dopomoci ke štěstí a může ti to způsobit zdravotní problémy a to nemalé. A za každou reoperaci platíš a platíš. O těch rizicích tě málokdo dostatečně poučí. Je to velký byznys ten obchod s dokonalostí.
Hele a jak dlouho nekojíš? Já měla těsně po ukončení kojení taky psí uši, ale pak jsem trochu přibrala a tak do roka jsem měla prsa jak před kojením… je jasné, že tohle bude hodně individuální, ale aby ses zbytečně neunáhlila…
@gabrriel píše:
A co jako? Tak si běž vyřezávat káču nebo číst Kafku (když jsi takový inteligent) a nečum furt sem, pak tě to nebude dráždit…
@mesiah prsa mám svoje pěkný, pevný, takže neřeším. Ale co vím z doslechu, tak většinou těchto rozhodnutí svých žen litují především chlapi.
@gabrriel třeba chce mit zakladatelka i svou diskusi, co je na tom špatného? Nechapu, proč to některé tak pohoršuje, akorat je to otravny a nic jinyho. Když te tema nezajímá, tak ho nečti a vyřešeno.
@Pantalaimon já to měla podobně, ale u me to trvalo více let a mám paradoxně pocit, ze mi dost pomohlo tu podprsenku nenosit, pak se mi ta prsa zpevnila. Nosila jsem pouze obtahla tilka a taky je podrzela a trochu natvarovala. Člověk se sice musí se svým vzhledem smířit, ale tem prsou to pomůže (a psychice vlastně taky) a pocit volnosti bez podprsenky je proste k nezaplacení
. A taky jsem potom přibrala, to je fakt. Nicméně z toho plyne, ze definitivní stav to rozhodne byt nemusí.
A zakladatelko, existuje i modelace, já bych se třeba implantátů bála, ale pokud by mi prsa měla zůstat v hodně špatném stavu (ale to je velmi velmi subjektivní), tak bych eventuálně zvažovala pouze úpravu tvaru bez výplně i třeba za cenu zmenšení. A jinak jestli te mohu trochu uklidnit, v přechodu se ti určitě výrazně vyplní a zvětší ![]()
Já mám odjakživa malá prsa, rodiče vtipkovali, že mám prsa po tátovi (jo to pubertačce moc nepřidá), v těhotenství a po něm jsem měla nejkrásnější prsa co jsem kdy měla, plná, kulatá no připadala jsem si sexy
pak jsem se vrátila ke svým jedničkám, kdy mám prsa zároven s břichem (vel 40) a neřekla bych, že z toho mám vyloženě deprese, ale dostala jsem se do stádia, kdy jsem si řekla, že celý život dělám pro druhé a tak ke třicetinám, které ted budu mít budu děsně sobecká a ty prsa si prostě zaplatím. Sním o tom od 20let, ve 21 jsem na ně měla našetřeno, ale bohužel přišla autonehoda na totálku a peníze šly do nového auta. ![]()
Mám dvě kamarádky s umělýma a obě jsou velice štastné. Obě mají anatomický tvar. Jedna měla silnou asymetrii, takže to operací řešila a druhá po prvním porodu. Do dvou let od operace otěhotněla a vše v pořádku. Jejich muži jsou naopak nadšení. ![]()
Muj muž mě v tom plně podporuje, za předpokladu, že mu pak nezdrhnu
a stihne si jich prý užít
![]()
Také jsem o nich přemýšlela. Chodím každý rok na sono „prsou“ a tam mi paní doktorka říkala, ať to nedělám, že toho hodně žen lituje
.. Chlap mi je i po druhém dítěti slíbil, ale pak zas tvrdil, že bych mu utekla
. Každopádně teď máme hypotéku a já bych chtěla ještě jedno dítko. Takže nejsou ani peníze. Sestřenice měla třeba prsa pěkná při kojení, fakt velká, po dětech má ani ne jedničky a je jí to úplně jedno. Já neměla nikdy nic, jen při kojení se trochu zpevnila, když bylo plno mléka. Takže jsem se s tím nesmířila nikdy
.
Já chci jít v zimě na modelaci, zvětšení nepotřebuji. Respektive určitě si nechám poradit od lékaře, pokud mi něco malého doporučí, protože to bude vypadat u mých prsou lépe, než pouhá modelace, tak to udělám. Jinak prsa malá rozhodně nemám.
Co ale chci říct, rozhodně bych si budu hodně vybírat kliniku. Protože to není o tom, co je nejblíž bydliště, kde to je za dobré peníze, nebo co doporučují instanádhery, protože jim to udělali zadarmo. Tam je podle mého hranice mezi spokojeností a nespokojeností.