Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky…Chtěla jsem se zeptat-včera jsme v poradně byli na kontrole a Cs mám 6..můj doktor mi řekl že si myslí že neporodím v termínu ale dřív…Mám být v klidu a žadné dlouhé procházky…Chtěla jsem se zeptat..
Máte také někdo takové hodnoty nebo jste měly a porodily jste aspon v terminu?Já bych nerada rodila takhle brzy…ale když by to bylo nějak zle tak by mě asi domů nepustil že?
ahojky, neměla jsem sice stejný nález jako ty, ale od 27tt mi hrozil předčasný porod.. A teď jsem ve 41tt a přenáším
![]()
určitě ale odpočívej, nohy nahoru a šetři se… A vydrž ještě tak 14dní ![]()
cervix score jako takové nemá žádnou vypovídající hodnotu. jsou ženy, které s cs 6 přenáší a pak ženy, které mají cs 0 a druhý den rodí. takže jo, bud víc v klidu, ale nijak zvlášt si z toho hlavu nedělej. držím palce.
Tak to jste mě uklidnili..
já od včerejška brečím a pořád nad tím přemýšlím a bojím se že je to na porod moc brzy…No asi jsem vážně přecitlivělá…
Mony četla jsem v jinych diskuzich že už přenášíš..tak to je asi taky už na palici co…ale snad se prcek umoudří a bude chtít ven… ![]()
vůbec kvůli tomu nebreč.. a i kdyby náhodou tak prcek už je schopen života..
Neboj, to bude dobré a ty určitě vydržíš ještě tak 2-3týdny ![]()
určitě se neboj. kdyby to bylo hodně špatné, tak tě nepustí domů a pošle rovnou ležet do nemocnice. tak si lehni, vyhoď nožky nahoru a nech se obskakovat
bude to v pohodě. a říkej si, že kolem toho 34tt už má dítko dozrálé plíce a bez následků by porod přežilo. já jsem u prvního těhu přemlouvala klárku v porodnici ve 32tt, ať tam ještě zůstane, že jí ještě nedošla postýlka. a to jsem měla děložní hrdlo průchozí a doktorka nahmátla hlavičku. pustili mě domů ve 34tt a madam byla poslušné miminko a narodila se 38+3tt. takže hlavně klid a dítěti vysvětli, že je ještě brzo
![]()
sajinda píše:
cervix score jako takové nemá žádnou vypovídající hodnotu. jsou ženy, které s cs 6 přenáší a pak ženy, které mají cs 0 a druhý den rodí. takže jo, bud víc v klidu, ale nijak zvlášt si z toho hlavu nedělej. držím palce.
Tak já malé taky vysvětluji že tam musí ještě chvilku zůstat protože ještě není vše připravené a hlavně bych měla strach že bude moc malinká..tak snad jsem jí ukecala… ![]()
Já právě že myslela že to CS je dost rozhodující hodnota…tak díky..už mi je líp.. ![]()
buď v klidu, normální zdravý novorozenec se počítá od 36tt. Máš k tomu už hodně blízko. Max, si zjisti, která nemocnice má nejen porodnici ale i oddělení s péčí o předčasně narozené děti - to aby ti mimino případně nesebrali a neodvezli jinam. Jinak kdybys porodila během 14ti dnů, brali by to jako předčasný porod i kdyby měl prcek 2,5kg. A byl by chvíli třeba v inkubátoru.
Ahoj Klaszu
po dlouhé době tě zase zdravím ![]()
Jak píšou holky hodně odpočívej
![]()
Já musím taky odpočívat,tuhne mi trošku bříško a doktorka říkala,že tím pádem malej nedostává živiny,tak máme o něj strach,dostala jsem magnésko,tak snad se to zlepší,jen mě ted trošku straší,mám pocit,že se mi zmenšilo bříško ![]()
Já měla CS 3 dokonce na 20tt a srovnalo se to, předčasný porod zatím nehrozí.
No prave ze porodnice co má i novorozeneckou JIP se za 14 dni zavira na mesic takze doufam ze vydrzime co nejdele..ted je moc brzy a za 14 dni take..takze bych pak nerada lezela jinde nez malá..mozna proto to tak resim..ze myslim co by kdyby …ale uvidime…
Kvaky píše:
Ahoj Klaszupo dlouhé době tě zase zdravím
Jak píšou holky hodně odpočívej![]()
Já musím taky odpočívat,tuhne mi trošku bříško a doktorka říkala,že tím pádem malej nedostává živiny,tak máme o něj strach,dostala jsem magnésko,tak snad se to zlepší,jen mě ted trošku straší,mám pocit,že se mi zmenšilo bříško
Ahojky Kvaky… ![]()
Tak koukám co si pamatuji jak jsme si pred tim psali ze nemame klidne a bezproblemove tehotenstvi ani jedna…ale snad pak budem mit hodná a zdravá miminka… ![]()
Mně taky tvrdne bříško..ale jen občas..magnezko mi nedal..tak asi neni nutne u mě… ![]()
Mala jak ted kope…tak uz to pekne bolí ale hlavně at tam ještě zustane chvilku..No klid a odpočinek…Člověk když se bojí tak moc v klidu být nemůže..ale snažím se…hlavně nebrečet..vím že to mně ani malé nepomůže…
No tak taky teda odpočívej a at je i u vas vše v pořádku…
![]()
No to teda opravdu klidné moc není od začátku furt něco,nevolnosti,pak se zlepšilo počasí a bylo chvilku fajn a ted mám zase nervy jako blázen
Fakt závidím holkám co říkají,že vlastně ani nevěděli,že jsou těhotné a měli vše ok
Já taky..před 2 měsíci jsem lítala po rehabilitacích kvůli zadum..To už se ted zlepsilo ale zase blbě se mi spí,pali me zaha snad po kazdem jidle no a ted jeste tohle..ale kdyz myslim na malou je mi lip… ![]()