Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj prosím potřebuji nutně poradit. Teď mi psala kamarádka, že jí na účtě chyběj peníze. Má českou spořitelnu. V Historii plateb nemá nic strženého.
Disponibilní zůstatek : 0 Účetní zůstatek : 1301
Nevíte kam se ty peníze poděli? Ona pa půjde do banky ale chtěla jsem ze zatím zeptat.
Nemá žádné půjčky ani kontokorent.
Děkuji za odpovědi
@mc.ellinka musela je vybrat dřív - nebo má něco v blokaci (platila v obchodě kartou atd..) Ono se to neukáže hned, ale právě tím disponibilním zůstatkem.
@mc.ellinka píše:
Ahoj prosím potřebuji nutně poradit. Teď mi psala kamarádka, že jí na účtě chyběj peníze. Má českou spořitelnu. V Historii plateb nemá nic strženého.
Disponibilní zůstatek : 0 Účetní zůstatek : 1301
Nevíte kam se ty peníze poděli? Ona pa půjde do banky ale chtěla jsem ze zatím zeptat.
Nemá žádné půjčky ani kontokorent.
Děkuji za odpovědi
Vybrala to ona, nebo někdo její známý, nebo jí to sebrala exekuce, možností je opravdu mnoho. Pokud nemá internetové bankovnictví, musí do banky a tam jí to řeknou. jen opravdu málokdy zmizí v bance peníze jen tak.
V internetovém bankovnictví je to v historii plateb pod záložkou „Nezaúčtované transakce“
Teď jsem se ptala a ani v té kolonce nezaůčtované transakce tam nemá nic odečtené
@mc.ellinka Jednak tam nemusí být vždy vidět nebo to může být zablokovaný účet.
@j.a.n.i1 no ona ho má cca 2 měsíce a nemá žádné neřesti. I poplaky má zaplacené ![]()
@mc.ellinka pak fakt leda ta exekuce nebo blokace účtu. víc bude vědět po návštěvě banky. ![]()
@mc.ellinka Je otázkou, zda by o nich ona nebo ty věděla… klidně to může být nějaká pokuta, kterou pak řeší finančák.
Nejlépe bude zeptat se přímo v bance… nebo může mít nastavené třeba strhávání inkasa, trvalý příkaz k úhradě nebo něco takového…
@Regina Hero Ten se v ČS neprovede, pokud na něj nejsou peníze, neblokují část.
Ona mi vše poslala vyfocené a opravdu tto tam chybí. Chybí tam přesně ta částka co je zapsana na účetním zůstatku. Jinak opravdu o ní vím všechno ![]()