Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Řeknu to takto. Záleží, co bys byla schopná po MD dělat - myšleno zda bys chtěla dělat jen instrumentářku, nebo bys vzala cokoliv (fabrika, úklid, pokladna,…). Já 25,5 roku. Maturita, 2 roky VŠ (každý rok jiný obor - vždy jsem to sama ukončila). Poté jsem se přestěhovala za chlapem do jiného kraje, že si najdu práci. Našla jsem na 2 měsíce, během níž jsem plánovaně otěhotněla. Nyní má dcerka 3,5 roku. Zkusila jsem 2 roky přijímačky na dálkové studium VŠ - vždy neúspěšně. Nakonec mi to nevadí a již to zkoušet nebudu. Mám 2 měsíce práci ve fabrice. Baví mě to, na práci mám ruce, peníze jsou dle mě slušné.
Záleží na prioritách, co jsi schopná obětovat, a tak dále ![]()
V prvé řadě by sis měla ujasnit, co vlastně chceš, pětadvacítka na krku, píšeš, jak kdybys měla na krku padesátku, určitě můžeš dostudovat, ono to při práci med nebude a pak při mateřské, věř mi, to už není vůbec žádnej med, pak toho můžeš litovat a budeš se tlouct do hlavy, dokud nemáš děti, studuj a dostuduj, pak máš vícero možností.
To je o prioritách…jen nechápu, proč by tě po mateřské neměli chtít u zubaře? Tak se do toho zas zajedeš, ne? ![]()
My taky plánujeme děti, nejlépe tři a počítám s tím, že po těch letech se jako účetní budu muset zase těžce zaučovat ![]()
Tak ono to chce promyslet, ale extremne ne, coz teda ani vlastne nejde. život ma s nama leckdy jiné plany. a co se tyce nezamestnanosti, tak mozna bude extra vysoka, dite, nedite, dve deti…to se asi neda předvídat.
Tak nevím jestli na mě bude zubař pět let čekat než přijdu z mateřské. Mám nějakou praxi u zubaře při studiu sš. 5 let se snažím najít misto sestřičky u zubaře. Každý si to drží takže moc nedoufám že by se mi pak nějaké jiné misto najít podařilo. Navíc ještě s dětmi.
@Majulis A tak já bych flintu do žita neházela, přistupovala bych k tomu pozitivně. Prostě si pak tu práci najdu, nemusí být u nynějšího zaměstnavatele, ale klidně někde jinde.
Já taky příjdu o úžasné místo kvůli tomu, že chci bydlet s přítelem a mít rodinu. Předpokládám, že když se pak k tomu postavím čelem, tak si další práci po mateřské najdu.
@Majulis Je to o prioritách…já myslím, že až přijde doba, kdy budeš cítit, že chceš miminko, tak budeš hledat důvody proč to jde, ne proč to nejde
Ještě máš čas ![]()
Jinak já mám jen gympl s maturitou, studovala jsem na vejšce asijské jazyky, ale kvůli zdravotním problémům jsem byla v jednom kuse hospitalizovaná a nedostudovala jsem. Pak jsem si udělala rekvalifikační kurz jako účetní, ale nenaplňuje mě to.
Taky nevím, kde po mateřské skončím. Neřeším to. Vím, že chci děti, je zázrak, že jsem otěhotněla a užívám si to
Po mateřské budu prostě hledat…třeba nenajdu supr placenou práci, ale to je pro mě druhořadé, rodina mě to vynahradí ![]()
Já vím, asi bych to neměla tak moc hrotit. Ale je to těžký. Naši mě tak vychovali abych počítala s horším. I když se s přítelem milujeme, tak se může cokoliv že. Ale když by nad tím mel člověk pořád přemýšlet, tak se asi zblázní že? ![]()
@Majulis zalezi, co chcete Vy sama… co takhle vystudovat zubarinu? Nebo nejakou jinou VS treba dalkove s ditetem? Verte mi, da se to… kvalifikace je nejvetsi zbran zeny na soucasnem pracovnim trhu.
No mě to studium dost psychicky odrovnavá. Včera mi přítel řekl, že jestli tuhle školu nedokončím, tak už znovu studovat nepůjdu, že by to už semnou nevydržel
se zubařinou bych byla za vodou no, ale nemám na to hlavu. Mám zdrávku a zas takový znalosti nemám. Už teď mám problémy. Možná by mě bavilo nějaké učitelství pro mš, ale to uplatnění je taky mizerný a musela bych si udělat vš. Nevím jestli bych to zvládla no
kdybych přišla s další školou tak mě asi zabijou.
Nedělám vš, ale voš zdravotnického (farmaceutického) směru.
Petadvacítka na krku, 1 nedostudovaná škola, roční pracovní zkušenost, vše z ruzných oborů. Momentálně studuju druhým rokem, ale upřímně, moc to psychicky nezvládám. Mám možnost jít pracovat jak zubní instrumentářka a ukončit školu. Ale tak za 2 roky bysme chtěli mimčo. Určitě bysme chtěli 2 ale mám strach, že už mě u zubaře chtít nebudou cca po 5 letech mateřské. Mám strach co bude pak. V podstatě nic neumím. Připadá mi že jsem se do teď jen špatně rozhodovala a nevím a nevim jak tedy dělat dál :-/