Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@karkarka píše:
@chs.jasmin ale zakladatelka uz cisare mela,vi do ceho jde a chce ho znovu.
Ano měla, ale protože porod nepostupoval, což mohlo být psychického rázu - začala rodit vaginálně
Proto píšu, že by měla zkusit vaginálně porodit, že podruhé už to jde lépe.
@chs.jasmin proc by mela zkusit rodit vaginalne,kdyz jasne psala,ze chce druhy cisar? Nastesti doktori přistoupí radeji k druhemu cisari,kdyz si ho zena preje,nez ze by ji nutili rodit vaginálně.
@chs.jasmin píše:
Ano měla, ale protože porod nepostupoval, což mohlo být psychického rázu - začala rodit vaginálněProto píšu, že by měla zkusit vaginálně porodit, že podruhé už to jde lépe.
Me by zajimalo, jestli umite cist? Jste jen ten tip co si potrebuje nekde prosazovat sve nazory bez ohledu na ostatni, jasne pani pise, ze chce cs, tak si priste to ztrapnovani odpustte ![]()
@karkarka píše:
@chs.jasmin proc by mela zkusit rodit vaginalne,kdyz jasne psala,ze chce druhy cisar? Nastesti doktori přistoupí radeji k druhemu cisari,kdyz si ho zena preje,nez ze by ji nutili rodit vaginálně.
A proč z toho všeho co jsem napsala vytrhneš jen jednu část? Já psala komplexne jak o cs, tak o vaginálním porodu.
@Anonymní píše:
Me by zajimalo, jestli umite cist? Jste jen ten tip co si potrebuje nekde prosazovat sve nazory bez ohledu na ostatni, jasne pani pise, ze chce cs, tak si priste to ztrapnovani odpustte
Prosím tě než začneš anonymě utočit - přečti si co jsem psala a nevytrhávej jednu větu.
@chs.jasmin píše:
Prosím tě než začneš anonymě utočit - přečti si co jsem psala a nevytrhávej jednu větu.
Noc neni vytrzeno. Pani n azacatku pise, at si vsichni nechaji kecy pro sebe, ze chce vedet kde se da zaridit cs, tak nevim proc vnucujete vaginalni porod ![]()
Jak je to dlouho, co ti delali cisare? Cim kratsi doba, tim snazsi je rozhodnuti lekaru pro dalsi SC.
Zkus promluvit s gynekologem, praktickym lekarem nebo v krajnim pripade psychiatrem - mohla bys ziskat doporuceni z duvodu psychickeho traumatu (vim o nekolika zenam, ktere to takhle ziskaly - i po vaginalnim porodu).
Rodit budu po 20mesicich.Gynekolozka mi CS napsat nechce, je striktne proti cs, proto zkousim najit jinou :/
Pokud budes mit jinou a zkus to s temi problemy s jizvou po predchozi sekci - 20 mesicu je relativne malo a je slusna nadeje, ze ten cisar dostanes.
@chs.jasmin píše:
myslím si, že vaginální porod je velmi důležitý jak po psychické stránce, tak i po fyzické stránce jak pro matku,
ze by byl prirozeny porod po psychicke strance lepsi pro matku, ktera ma panicky strach z podoru? To asi sotva…
@Anonymní píše:
Rodit budu po 20mesicich.Gynekolozka mi CS napsat nechce, je striktne proti cs, proto zkousim najit jinou :/
No a v porodnici ses byla zeptat? Moje gynekoložka mi už dva měsíce vehementně tvrdí, že jedině císař (předchozí porod cs po nezdařené indukci, těhotenská cukrovka, vyšší odhad váhy plodu, vyšší věk, atd), dneska mě odeslala do porodnice a tam se na mě tvářili jakože v čem je problém, že by to šlo i přirozeně.. Což mě teda dost zaskočilo
Ale nakonec teda řekli, že naplánujem císař, že nebudem dělat experimenty a to jsem si tu operaci fakt nevynucovala. Chci tím říct, že v porodnici se na to můžou dívat úplně jinak než tvoje doktorka ![]()
@chs.jasmin píše:
@warita a proto snad pisu i o terapii.
a treba by tu jednorazovou situaci vyresil CS? Nebavime se tady o veci, se kterou bude uzivatelka prichazet do styku pravidelne po zbytek jejiho zivota a tudiz by bylo zahodne to poresit, aby ji to ulehcilo zivot. Kolik deti asi tak bude rodit?
Nevidim smysl se tahat po nejakych terapiich, ktere muzou a nemusi pomoct, kdyz reseni je tak jednoduche a hlavne, jednorazove.
Myslim, ze kazda by si mela sama rozhodnout, jak chce rodit.