Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Pominu-li úpadek české politiky, přijde mi dost mimo volit mezi pravicovou ODS a levicovou ČSSD. Člověk by si asi měl v prvé řadě rozmyslet na které straně stojí a pak teprve volit, tedy ODS vs TOP09 nebo ČSSD vs KSČM či KDU.
Souhlasím s @LenkaN26. Pravice a levice, to je jako míchat hrušky s jabkama…
Jinak k odpovědi na původní otázku, já jsem věrným voličem ODS a i nadále jím zůstávám.
@slavuska1 píše:
Politika je trapná.
Jenže ovlivňuje příliš mnoho věcí, které se nás týkají. ![]()
Jde mi o to, že studuji dálkově a v občance jsme měli za úkol odevzdat do konce května seminárku na téma Politická scéna v ČR, kde jsme měli srovnat politické strany, náš pohled na politiku atd.
Já jsem práci odeslala už začátkem května, ve středu jsem koukala do e-learningu a učitel mi napsal ze seminárky 4. Konečnou známku mi napsal 4 přitom tam mám 1 z testu, 1 z velkého testu, 2 z ústního zkoušení, 1 z referátu a 4 z téhle seminárky. Jelikož kámošce napsal taky 4, tak jsem jí napsala a zjistila jsem, že obě kritizujeme v seminárce ODS, takže mě napadlo, že on je tak trochu na jejich straně a tímto se nám mstí. Já to možná v té práci přehnala, protože jsem ODS kritizovala až moc, ale stejně si nemyslím, že to bylo na 4. Proto jsem chtěla znát váš názor, jestli jsem jediná, která má tuto stranu ve spojitosti s tím nejhorším.
@slavuska1 píše:
Politika je trapná.
No, jen bych to doplnil - česká politika je trapná, protože je prováděná v nemožných kulisách a hodně provařenýma figurama. Výsledek tomu plně odpovídá…
A k debatě levice versus pravice - ono je potřeba si ujasnit pojmy. Pravice razí teorii „jedině kombinace silný občan a slabý stát umožní plné využití občanských práv a svobod“. Mezi svobody patří i svoboda volného nabývání majetku… I svoboda pohybu… I svoboda vyjadřování…
No a levice zase razí zásadu „představitelé státu nejlíp vědí, co je pro občana dobré - a v dostupné míře jsou povinni mu to zajistit“. Za to ale požadují, aby se občan některých (postatných) svobod vzdal. Například možnosti vzepřít se nesprávnému rozhodnutí státních orgánů…
Takže se mně dere na jazyk stokrát omílaná otázka - byl Hitler pravičák nebo levičák? A včíl mudrujte…
Prijde mi mimo porovnavat pravicovou stranu s levicovou. Jaky je ucel diskuze?
@MaminkaMartinka píše:
Jde mi o to, že studuji dálkově a v občance jsme měli za úkol odevzdat do konce května seminárku na téma Politická scéna v ČR, kde jsme měli srovnat politické strany, náš pohled na politiku atd.
Já jsem práci odeslala už začátkem května, ve středu jsem koukala do e-learningu a učitel mi napsal ze seminárky 4. Konečnou známku mi napsal 4 přitom tam mám 1 z testu, 1 z velkého testu, 2 z ústního zkoušení, 1 z referátu a 4 z téhle seminárky. Jelikož kámošce napsal taky 4, tak jsem jí napsala a zjistila jsem, že obě kritizujeme v seminárce ODS, takže mě napadlo, že on je tak trochu na jejich straně a tímto se nám mstí. Já to možná v té práci přehnala, protože jsem ODS kritizovala až moc, ale stejně si nemyslím, že to bylo na 4. Proto jsem chtěla znát váš názor, jestli jsem jediná, která má tuto stranu ve spojitosti s tím nejhorším.
Jo, holka smiř se s tím, že tady žádná demokracie není. Musíš držet hubu a krok, jako před třiceti lety. Akorát barvy se změnily. ![]()
@MaminkaMartinka a nebude to spíš tím, že ta tvoje seminárka byla blábol?
@Aliki píše:
@MaminkaMartinka a nebude to spíš tím, že ta tvoje seminárka byla blábol?