CT bederní páteře - mám se bát?

7157
3.7.14 11:50

CT bederni patere?? mam se bat?

Ahoj, podle rentgenoveho vysledku me ceka CT bederni patere. Co vse mi muzou zjistit? Hrozne se bojim, ze mi tam neco spatneho najdou.. Ma nekdo zkusenost???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7157
3.7.14 11:52

Podrobne vysetreni bederni patere k vylouceni diskopatie??? :? ach jo, vzdy to cekani je nejhorsi..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Krakatice88
3.7.14 11:59

Nějak nevím, čeho se bojíš, buď ti řeknou, že diskopatie tam je, nebo že tam není… :think: Nebo jsem dotaz nepochopila? Myslíš, jestli ti tam můžou najít ještě něco horšího?

• Citovat
  • Upravit
7157
3.7.14 12:01
@Krakatice88 píše:
Nějak nevím, čeho se bojíš, buď ti řeknou, že diskopatie tam je, nebo že tam není… :think: Nebo jsem dotaz nepochopila? Myslíš, jestli ti tam můžou najít ještě něco horšího?

ano jestli se tam muze najit i neco horsiho?? teda ja vlastne ani nevim co je to ta diskopatie a jak se resi :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9798
3.7.14 12:03

Diskopatie je porucha, poškození meziobratlové ploténky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7157
3.7.14 12:05
@Jahru píše:
Diskopatie je porucha, poškození meziobratlové ploténky.

dekuji za vysvetleni :think: a jak se pripadne resi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9798
3.7.14 12:11

Od léků na bolest a proti zánětu, přes rehabilitace až po operaci. Záleží na typu a závažnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5473
3.7.14 12:12

Většinou nijak, vyhřezlé ploténky se operují u minima pacientů, kdy už musí být i dlouhotrvající bolesti a výrazný objektivní nález (tzv. kořenová léze- to by bylo z vyšetření neurologa). Ale to se pak ještě dělá magnetická rezonance, která je na vyšetření plotének lepší (CT lépe znázorní kostní struktury). Fakt se není čeho bát, vyšetření nebolí, nekouše a většinou z něj nic neplyne, teda jako ve smyslu radikálních řešení. Nějakou tu diskopatii má od určitého věku prakticky každý, jen většina z nás o tom neví, protože neměla vyšetření :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7157
3.7.14 12:14

Dekuji, uz jsem trochu klidnejsi..no pro me to vysetreni bude narocne, protoze panikarim, kdyz jsem nekde zavrena :(..bude to boj, ale hlavne si rikam, at je vse v poradku.. dekuji moc :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9798
3.7.14 12:18
@Samamama píše:
Většinou nijak, vyhřezlé ploténky se operují u minima pacientů, kdy už musí být i dlouhotrvající bolesti a výrazný objektivní nález (tzv. kořenová léze- to by bylo z vyšetření neurologa). Ale to se pak ještě dělá magnetická rezonance, která je na vyšetření plotének lepší (CT lépe znázorní kostní struktury). Fakt se není čeho bát, vyšetření nebolí, nekouše a většinou z něj nic neplyne, teda jako ve smyslu radikálních řešení. Nějakou tu diskopatii má od určitého věku prakticky každý, jen většina z nás o tom neví, protože neměla vyšetření :mrgreen:.

Jj, většina tomu říká „dneska mě nějak bolí záda“ :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Krakatice88
3.7.14 12:19
@kelynka píše:
ano jestli se tam muze najit i neco horsiho?? teda ja vlastne ani nevim co je to ta diskopatie a jak se resi :(

Diskopatie je výhřez nebo jiné poškození meziobratlové ploténky. Řeší se rehabilitacemi, léky, masážemi, ultrazvukovými metodami, ale samozřejmě i operací. Záleží na tom, v jakém stadiu poškození je, jak moc je omezující v životě a jestli už se vyčerpaly možnosti neoperativní léčby. Myslím, že na CT bederní páteře ti nemůžou najít nic horšího, maximálně ti zjistí skoliózu nebo jinak špatně postavenou páteř, ale to se řeší stejně, jak jsem psala - nejčastěji rehabilitace, cvičení na posílení bederního svalstva. Buď v klidu, tohle má tolik lidí ;) A plno dalších o tom ani neví, protože je nikdo nedostane k doktorovi.. Buď ráda, že zjistíš jak na tom jsi a budeš mít možnost s tím něco dělat :)

• Citovat
  • Upravit
7157
3.7.14 12:21

:lol: :lol: :mrgreen: ajo tak to znam :D..ale k tem zadum mam jakoby spatny tlak do hlavy (spatne prokrveni)..mozna nejaky skriply nerv :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7157
3.7.14 12:22
@Krakatice88 píše:
Diskopatie je výhřez nebo jiné poškození meziobratlové ploténky. Řeší se rehabilitacemi, léky, masážemi, ultrazvukovými metodami, ale samozřejmě i operací. Záleží na tom, v jakém stadiu poškození je, jak moc je omezující v životě a jestli už se vyčerpaly možnosti neoperativní léčby. Myslím, že na CT bederní páteře ti nemůžou najít nic horšího, maximálně ti zjistí skoliózu nebo jinak špatně postavenou páteř, ale to se řeší stejně, jak jsem psala - nejčastěji rehabilitace, cvičení na posílení bederního svalstva. Buď v klidu, tohle má tolik lidí ;) A plno dalších o tom ani neví, protože je nikdo nedostane k doktorovi.. Buď ráda, že zjistíš jak na tom jsi a budeš mít možnost s tím něco dělat :)

no prave to je asi mozna chyba, kdyz to clovek az moc resi, ja jsem hrozne stresujici typ.. snad to bude ok.. dekujiii

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
538
3.7.14 12:39
@kelynka píše:
Ahoj, podle rentgenoveho vysledku me ceka CT bederni patere. Co vse mi muzou zjistit? Hrozne se bojim, ze mi tam neco spatneho najdou.. Ma nekdo zkusenost???

Tohle nechápu, buď to máš anebo ne a vyšetření je jen o tom, zda to chceš vědět anebo ne. Když nechceš, tak tam nechod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6806
3.7.14 12:45
@kelynka píše:
Dekuji, uz jsem trochu klidnejsi..no pro me to vysetreni bude narocne, protoze panikarim, kdyz jsem nekde zavrena :(..bude to boj, ale hlavne si rikam, at je vse v poradku.. dekuji moc :hug:

CT nejsi nikde zavrena, to jen projedes na lehatku takovym prstencem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí