Křečáky modřiny fitness, pomozte!

2.7.14 22:50

Křečáky modřiny fitness,pomozte!

Ahoj holky, začala jsem trpět na křečové žíly (vnitřní, ne povrchové, čili nic není vidět, tedy nebylo vidět). Mamka má totéž. Vypadalo to, že se těmto potížím vyhnu, že to nebudu mít jako mamka, ale způsobila jsem si to sama:po úraze jsem hodně nabrala (ale pozor, úraz se zhojil, křečáky nebyly, zůstala mi jen nadváha). Abych si vylepšila hlavně bolesti páteře od sedavého zaměstnání a něco zhubla, začala jsem chodit 2×-3× týdně na individuální zdr. cvičení do fitka s trenérem (specializuje se na osoby se zdr. problémy).Opakovaně od května jsem si mu stěžovala na bolesti nohou, že je nemohu napnout, od června už mi bylo jasné, že jsou to žíly, takže jsem mu to opakovala. Přesto mě nutil do cvičení nohou, až když jsem bolestí odpadla, tak řekl, že nohy tedy vynecháme. Ukazovala jsem mu i popraskané žilky, tehdy to začínalo malými žilkami. Bohužel mi tam postupně cvičením popraskaly žily, mám modřiny po celých nohách, ujdu tak 2 ulice. Máma říká, abych byla opatrná, že tam může nastat i embolie. Stavila jsem se jen u praktického, ten mi předepsal Heparoid (v lékárně mi poradili, a´t si radši koupím za své Lioton, že obsahuje víc heparinu),nohy nahoře, studené obklady, beru aspirin.Mohu léčit ještě jinak? Jaké specializované lékařské oddělení léčí žíly? Trenér mi psal, ať přijdu zítra aspoň na cvičení vsedě, vleže, aby se cvičila horní partie těla (mám obtíže s páteří, cvičení mi to udržuje v dobrém stavu).Já ale mám už strach.Je to můj kamarád, mnohokrát jsem mu pomohla-jakoby mu zazlívám, že mě „neohlídal“,když mu i navíc platím, že nerespektoval moje nářky na bolest-já nejsem fňukna, to ví. Užila jsem si spoustu bolesti při každém napnutí nohou a dřepu. Jakoby mu už přestávám věřit. Bojím se. Jestli mi rozumíte. Máma říká, že jsou to popraskané žíly a mám to šetřit. Šly byste na cvičení horní části těla? Já mám strach. Jasně, potřebuji to na páteř, jsem překladatelka, hrbím se u PC celé dny-jakmile cvičit přestanu, mám obtíže, ale já mu (když bolestí nespím)nemůžu nějak „odpustit“,jak mě nutil, i když jsem řekla, že mám bolesti. Ztrácím taky trochu víru v jeho odbornost. Jistě, je to má chyba, jsem dospělá, měla jsem říct NE, cvičit nebudu-ale já věřila jeho zdravot. odbornosti, říkal, že se to poddá. Prosím o váš názor. Jinak:zažila už jsem různé bolestivé věci, třeba vysekávání osmičky v zánětu s minimem anestezie atd.,ale tohle je fakt 24 hod bolest a hlavně jsem jak lazar při každém kroku, péče o rodinu a domácnost jde stranou… jsem ráda, že dojdu na nákup a WC:srdce: :srdce: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15575
2.7.14 23:10

Mamka byla s krecakama na operaci…
Ja bych na to svice i sla jen pokud bych se na to citila a vedela ze neproskucim cely cviceni.
Pokud vis ze to nedas, najdi si na netu cviky na ty zada a jen si je procvic-jak pises ze musis ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4497
3.7.14 07:05

Především bych vyměnila trenéra. Já mám taky hodně problémy se zády a pomohlo mi cvičení podle Mojžíšové což podle mého můžeš v poho cvičit i s křečáky. Ale hlavně! Si zajdi na cévní, to že tě tam neposlala obvodní je dost divné, může dojít k trombóze a to fakt není sranda. Já mám se žílama taky zhoršující se problémy, ale ne tak moc jako ty a na cévní jdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
3.7.14 08:01

@LenkaN26 Ta Mojzisova je dobra i na skoliozu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1347
3.7.14 08:12

No já bych tedy v prvé řadě řešila křečové žíly. Já sama jsem po dvou operacích. Mám genetickou zátěž z obou stran rodiny, po dvou těhotenstvích jsem je měla v hrozném stavu.
Určitě si dojdi na cévní, praktický lékař ví s prominutím prd. Cévní doktor ti udělá UTZ, zjistí, jestli fungují nebo nefungují cévní chlopně, jestli je to k operaci. Problém s těmi vnitřními křečáky je ten, že se mnohdy operovat nedají. :-/
Nicméně cvičení ve fitku asi nebude to pravé ořechové. Já třeba běhám, byť křečáky mám furt a musím chodit na pravidelné sklerotizace, abych zase nemusela pod kudlu. Prostě genetiku neočůrám, ale u tebe to asi bude podobné. Mimochodem koukám, že jsi z Prahy. Nevím odkud, ale já chodím (i mě operoval) k MUDr. Simonu Julínkovi v Palas Athena na Hájích. Dělají tam jednodenní chirurgii.
A ad váha, zkusila bych nejdříve změnu jídelníčku. Manžel takhle zhubl 25 kilo za cca půl roku, hubl kilo týdně. Nechal si sestavit jídelníček dietoložkou na základě celkové vyšetření na těch jejich spešl přístrojích. Samozřejmě to jde ruku v ruce s pohybem, ale zásadní je opravdu ta strava. :-) Pokud budeš cvičit a k tomu se blbě stravovat, bude to k ničemu.
Jo a poslední věc, zdaleka nejvíce heparinu obsahuje tento přípravek http://www.lekarna.cz/…-gel-175592/ je volně prodejný.
Tak držím palce, vím, jak křečové žíly dokážou potrápit!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2603
3.7.14 08:20

@sabrinafromprague ahoj. Je mi to líto, ale jak píšeš, jsi dospělá a měla jsi říct NE. Na tvém místě bych nejprve došla na cévní, pak bych změnila trenéra, nebo si najdi u vás v okolí cvičení zaměřené na problémy s páteří. Také mám problémy s páteří, chodím do posilovny, cvičím bez trenéra. Cviky a jaké stroje a kolik si můžu naložit ( tréninkový plán) mám udělaný z rehabilitačního ústavu. Pokud mám nějaké zdravotní problémy a cítím, že bych si cvičením ublížila, tak posilovnu vynechám a zacvičím si doma jen protahoací cviky a cviky na posílení svalstva které mi pomáhají držet páteř. Zkus to. A hlavně se nyní šetři. Trombóza není sranda!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4497
3.7.14 09:05

@kaja00 já mám skoliozu, lordozu, posunutý krční obratel a problémy s kostrčí a mojžíšová je skvělá :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
3.7.14 11:50

@LenkaN26 Dekuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.7.14 12:52

@bloumik Dekuji.Jinak k hmotnosti:byla jsem u 15 (!!!)dietologu, poctive (!)jsem dodrzovala co mi rekli, ale bez uspechu. Nejim sladkosti, jim zdrave, male porce vicekrat denne.Mohu se zeptat, kde byl manzel u dietologa? moc Ti dekuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1347
3.7.14 14:32

@sabrinafromprague byl zde www.dietolog.cz Je to u Ženských domovů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.7.14 17:29

@bloumik dik moc. objednala jsem se na cevni, tak uvidim-obvolala jsem spoustu cevnich ambulanci, nakonec jsem kvuli dovolenym sehnala nejakou az na druhem konci prahy. dekuji ti za ochotu a dekuji za rady a nazory i ostatnim! cvicit jsem nakonec byla, holt cvicim horni cast tela.je mi lip a vsem preji krasne leto!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.7.14 17:57

@bloumik mohu se jeste zeptat, jaka vysetreni konkretne delali u toho dietologa? Vzpomnel by si prosim manzel? Mam za sebou cca 15 dietologu, mnoho konzultaci, poctive jsem dodrzovala jejich doporuceni, ale bez valneho vysledku. Prosim prip. pisni i SZ.Budu zavazana, mas to u mne :-)!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí