Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, prosím o radu obvodní lékařka mně odeslala na kardiologii na CT a nějaká další vyšetření, absolvoval jste to už někdo v těhotenstvý? v den vyšetření budu 20tt.
Ví, že seš těhotná? (nespoláhalas jenom, že si všimne břicha?)
CT bych se v těhotenství raděj vyhla, ale prej je to dávka záření jako jeden let letadlem, takže když je dobrý důvod… CT čeho?
@Pudloslava jo ví že jsem těhotná mluvily jsme o tom že jsem těhotná ptala se jak dlouho, a ještě řekla že až se budu na kardiu objednávat ať to řeknu že mně vezmou dřív, půjde o srdce
@lecka píše:
@Pudloslava jo ví že jsem těhotná mluvily jsme o tom že jsem těhotná ptala se jak dlouho, a ještě řekla že až se budu na kardiu objednávat ať to řeknu že mně vezmou dřív, půjde o srdce
Asi bych verila, ze k tomu ma dobry duvod. Podrobnosti nepises, zrejme se nejedna o vadu, kterou uz mas treba 15 let a nepusobi ti zadne potize. Vyzadej si olovenou vestu prehodit pres bricho.
@Pudloslava ne o tom že bych šelest měla delší dobu nevím, zjistila jsem to až dneska u doktorky, otec je kardiak ale mně nikdy nic nenašly. Jediné co je že se zadejchávám když jdu do schodů ale nic vážného, takže nějak nevím co a jak zda je to pro miminko nějaký riziko nebo to raději odmítnout?
A nepleteš si to? Jeslti Tě poslala na kardio, tak tam se primárně dělá UZ srdce.. nebo máš přímo žádanku na CT?
Kdyz jsem byla jako tehotna u obvodacky kvuli razitku do prukazky, taky mela podezreni na selest, ale poslala me jenom na sono srdce, selest se potvrdil, ale pouze hranicni, takze dal jsme to neresili.
@BellinkaX žádanka je přímo na CT
pak ještě jedno vyšetření to je asi ten UT
@lecka píše:
@Pudloslava ne o tom že bych šelest měla delší dobu nevím, zjistila jsem to až dneska u doktorky, otec je kardiak ale mně nikdy nic nenašly. Jediné co je že se zadejchávám když jdu do schodů ale nic vážného, takže nějak nevím co a jak zda je to pro miminko nějaký riziko nebo to raději odmítnout?
je to RTG zareni, silnejsi nez RTG, ale porad jeste celkem slabe. Kdyz je dobry duvod, CT se dela. co mas na zadance napsano jako klinickou diagnozu a pozadavek?
Ale šelest srdce se dá vyšetřit i sonem, radím ještě se poptat na té kardiologii. Přece jenom jseš těhotná a jestli to není nutné na CT bych nešla.
Mam přesně HOLTERTK plus TTE když jsem se objednávala tak říkala CT v pátek a pak ještě něco až o týden déle
No nevím, pokud to není život ohrožující asi bych počkala až se miminko narodí, měla sem teď problém s hlavou, děsně mě v ní křuplo, šíleně to bolelo, že jsem teda šla na pohotovost s tím jestli mi tam nepraskla nějaká céva, doktorka na mě koukla a říkala že když sem těhotná, tak mi CT ani RTG neudělá ( byla jsem 30.týden ) a kdyby mi tam nějaká výduť praskla, tak už jsem prý mrtvá
takže asi tak