Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Můj tatínek má diagnostikovanou rakovinu prostaty. Vozím ho teď na různá vyšetření a zítra máme jet na CT a namagnetickou rezonanci. Mám zpoždění, takže je i možné, že jsem těhotná, tak bych se chtěla zeptat, jestli nevadí, když s ním jedu jako doprovod. Čekat budu venku v autě, jde mi jen o to, jestli z něho to záření, nemá vliv na mě nebo miminko? Když jsme byli nedávno v oddělění nukleární medicíny, kde mu dělali taky nějaké testy, tak dostal papír s varováním, že by neměl několik hodin k těhotným a mlým dětem. Ale tohle je asi jiné ne?
Denis na nuklearce dostane radionuklid do tela a zari jeste par hodin/dni. na CT ho jen ozarej zvenku, vfsechno proleti, nic v nem nezustane, neboj
Ahoj holky, mám dotaz tento měsíc jsem vysadila antikocepci. Menstruaci jsem měla od 4.-9.5 2019 9.5 jsem měla sex bez ochrany už. Po sexu a při moči jsem měla vždy krev po utření. Odpoledne se mi do levého podbrisku spustili křeče. Druhy den též sex bez ochrany a křeč po sexu zas krev. Nicméně ráno jsem se probudila s výtokem zapachajicim a do růžová
ale proč to píšu je možné že by se jednalo o ovulaci tak brzo po MS? Jsem objednána na CT břicha 22.5. jelikož mám problémy ze zazivanim a bolestech v břiše dlouhodobě. Podle kalendáře mám mít 15.5. ovulaci myslíte ze 6dni po by mi ukázal test zda jsem v tom a kdyby neukazal a po CT břicha bych zjistila, ze jsem v tom mohlo by byt mimi poškozené. Děkuji za vaše odpovědi a omlouvám se za podrobnosti
![]()
@Anonymní píše:
Ahoj holky, mám dotaz tento měsíc jsem vysadila antikocepci. Menstruaci jsem měla od 4.-9.5 2019 9.5 jsem měla sex bez ochrany už. Po sexu a při moči jsem měla vždy krev po utření. Odpoledne se mi do levého podbrisku spustili křeče. Druhy den též sex bez ochrany a křeč po sexu zas krev. Nicméně ráno jsem se probudila s výtokem zapachajicim a do růžováale proč to píšu je možné že by se jednalo o ovulaci tak brzo po MS? Jsem objednána na CT břicha 22.5. jelikož mám problémy ze zazivanim a bolestech v břiše dlouhodobě. Podle kalendáře mám mít 15.5. ovulaci myslíte ze 6dni po by mi ukázal test zda jsem v tom a kdyby neukazal a po CT břicha bych zjistila, ze jsem v tom mohlo by byt mimi poškozené. Děkuji za vaše odpovědi a omlouvám se za podrobnosti
![]()
Proc te radeji neposlou na gastro? CT je uplne zbytecne vysetreni ![]()
@Anonymní píše:
@kelynka byla jsem i na gastru a z tama mě poslali na CT
Neco na gastru nasli?
@Anonymní píše:
@kelynka byla jsem i na gastru a z tama mě poslali na CT
pokud bych měla podežření na těhotenství, CT vyšetření bych odmítla! Je to riskantní, v podstatě opakované snímání RTG paprsky ve stylu sendvič - řezy ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj holky, mám dotaz tento měsíc jsem vysadila antikocepci. Menstruaci jsem měla od 4.-9.5 2019 9.5 jsem měla sex bez ochrany už. Po sexu a při moči jsem měla vždy krev po utření. Odpoledne se mi do levého podbrisku spustili křeče. Druhy den též sex bez ochrany a křeč po sexu zas krev. Nicméně ráno jsem se probudila s výtokem zapachajicim a do růžováale proč to píšu je možné že by se jednalo o ovulaci tak brzo po MS? Jsem objednána na CT břicha 22.5. jelikož mám problémy ze zazivanim a bolestech v břiše dlouhodobě. Podle kalendáře mám mít 15.5. ovulaci myslíte ze 6dni po by mi ukázal test zda jsem v tom a kdyby neukazal a po CT břicha bych zjistila, ze jsem v tom mohlo by byt mimi poškozené. Děkuji za vaše odpovědi a omlouvám se za podrobnosti
![]()
Pokud mas podezreni na tehotenstvi a nemuzes ho 100%ne vyloucit, poslou te pryc a dostanes novy termin, kdy to musis vedet na stopro.
Idealne behem MS. Aspon u nas bysme te poslali pryc
Anonym, at nedostavam SZ ![]()
Pokud nemuzes podepsat, ze nejsi tehotna, CT nebude, dostanes jiny termin.
O indikaci si myslim sve.
V těhotenství je pripustna pouze magneticka rezonance, CT je kontraindikovane.
A na tom gastru byl nějaký nalez? CT je pomerne levné vysetreni ve srovnání treba s MR, ale bez důvodů se tam neposila.
Jestli je nějaká možnost, že jsem těhotná, na CT bych v žádném případě nešla!!! Je to mnohonásobná dávka RTG než obvyčejný RTG.
Navíc mi přijde zvláštní, že tě s gastroproblémy posílají na CT.
Jestli je moznost, ze muze byt tehotna a nebude moci podepsat, ze je tehotenstvi vylouceno, nikdo se ji nebude ptat, jestli CT chce nebo ne,. Proste nebude.
@mroe píše:
Jestli je moznost, ze muze byt tehotna a nebude moci podepsat, ze je tehotenstvi vylouceno, nikdo se ji nebude ptat, jestli CT chce nebo ne,. Proste nebude.
Presne tak.
Minuly tyden jsme taky pacientku oresne kvuli tomu samemu poslali pryc. Mimochodem uplne stejne blba indikace ![]()