Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Doma mame tri ctecky. Vsechny PB. Touch Lux 3, Touch Lux HD a 650 Ultra. Vsechny v obalu, vsechny cestuji a vsechny jsou OK.
Co se tyce velikosti, uz jsem psala, ze 6" je dostacujici. Nejlepsi je se na ne podivat v obchode, kdyz neveris. Elektra je mivaji. Ty vetsi ctecky se asi hure drzi (a ja si rada ctu v posteli vleze).
Co se mi na tech novych modelech libi je, ze si ctenar nastavi teplotu svetla. Nekdo ma radeji do zluta, nekdo do bila.
Na YT najdes i videa.
My pořídili v rodině postupně celkem 4 Pocketbooky a už roky naprostá spokojenost. Displej zatím neprasknul, a to jsem čtečku brala často do kabelky, asi 2× mi omylem spadla na zem (naštěstí v pevném obalu) a displej to přežil.
Aktuálně mám už přes 2 roky Inkpad3 - a neměnila bych.
Můžete mi prosím ještě říct… Na té čtečce lze i prohlížet a číst zprávy na webu? Případně i hrát hry?
Vybrali jsme tuto https://m.heureka.cz/…40-inkpad-3/#…
Koupila jsem novou pred par tydny a je skvela: Inkpad Pro 3.
Velky display, rychle a funkcni ovladani, je super lehka a tenka.
@Anonymní píše:
Můžete mi prosím ještě říct… Na té čtečce lze i prohlížet a číst zprávy na webu? Případně i hrát hry?
Vybrali jsme tuto https://m.heureka.cz/…40-inkpad-3/#…
Ctecka slouzi primarne ke cteni knih. Inkoustovy displej pracuje jinak, takze nacitani stranek je pomale. Jako multifunkcni zarizeni si kupte tablet ![]()
Nekdo tady doporucoval obchod axos. Nacti si stranky https://ebookexpert.cz/ dozvis se tam o cteckach vse potrebne a pochopis, na jakem principu funguji ![]()
@cecetka Na sudoku stačí i čtečka. Moje pár základních her podporuje, ale je fakt, že čtečka je prostě na čtení.
Audioknihu si člověk dá i do mobilu. A hry taky… Ono i ty knihy už mnoho lidí čte z mobilu… ![]()
@KeckaJ Tyhle jednoduche hry ty ctecky maji. Stejne jako maji web prohlizec (Ale kdo ma na to nervy, ze jo?). Moje Ultra 650 ma dokonce i mp3 prehravac a vystup na sluchatka. Ale primarne je to ctecka, ktera slouzi ke cteni eknih. Pokud zakladatelka pozaduje viceucelovy produkt, musi hledat v jine kategorii.
@Takyjedna píše:
Počkám si na odpověď. Už mám třetí, tu jsem používala cca rok, a je taky rozbitá. A vždycky se mi rozbije ten monitor. Jestli se mi rozbije i případná čtvrtá, tak jí rozdupu a na všechny čtečky světa se už úplně vykašlu!!
Jakou mas? Muj prastarej kindl slouzi doted drahe polovicce bez chyby. Mam kindla Oasis asi 2 roky, tatovi sem koupila kindla paper white a vsechny jedou skvele.
@Baba To bude pristupem. Znam jen jednu osobu, ktere se rozbil displej. A ta priznala, ze ctecku v posteli nechtene prilehla ![]()
@cecetka To nepopírám, nervy na to nemám, proto píšu ze Audioknihu bych dala spíš do mobilu. Stejně tak hry a internet…
Navíc proč hrát hru na čtečce že…
Autorka by si měla rozmyslet co očekává a podle toho vybrat zařízení.
Pokud chce číst knihy - čtečku.
Pokud chce hrát hry - kvalitní pc.
Pokud poslouchat Audioknihu - mobil nebo lepší mp3 přehrávač se sluchátky.
Pokud projíždět net i s daty apod. - mobil.
Pokud tohle všechno - tablet.
Ale kam pak vyšplhá cena, aby to bylo kvalitní pro všechny účely to nevím…
@cecetka píše:
@Baba To bude pristupem. Znam jen jednu osobu, ktere se rozbil displej. A ta priznala, ze ctecku v posteli nechtene prilehla
Ale co s tim dela? Ja s milackem nijak setrne nezachazim, zrovna pred chvili se mi zritil z postele na tvrdou podlahu displejem dolu ![]()
@Baba už jsem tu psala, naposledy tu pocket book touch lux, co tu Cecetka obhajuje. Předtím taky Pocketbook. Nedělám s tím nic závažnýho, nosím pořád v kabelce a vytahuju v MHD, no. Asi jí vadí otřesy. Displej mi vyditelně nepraskl nikdy, jenom přestane fungovat. Asi jsou citlivky a jsou jenom na takové to domácí počtení v křesílku. Na to já ale čas nemám. A s telefonem zacházím o moc hůř, a ty mi celkem ( na telefony) držej.
A u těch se mi stávají jiné závady, než prasklý displej.
Příspěvek upraven 02.11.20 v 07:26
@cecetka píše:
@Baba To bude pristupem. Znam jen jednu osobu, ktere se rozbil displej. A ta priznala, ze ctecku v posteli nechtene prilehla
Mně třeba ten pocketbook praskl samovolně, respektive přestal fungovat na dotek a měla jsem přes něj čáru. Večer jsem ji položila na její místo a druhý den nefungovala. K předchozímu Nooku jsem se chovala dost macešky, bez obalu ho tahala všude a vydržel několik let, než odešlo zapínání.
@Takyjedna mám pocketbook, zachází s ním podobně… Hodit do kabelky vytáhnout, hodit do kabelky, hodit s kabelkou. ![]()
Večer do vany (ne není voděodolný). A funguje stále skvěle.
Asi je to kus od kusu. ![]()
Pocketbook už bych nechtěla. Měla jsem verzi Aqua a samovolně mi u ní praskl displej (po měsíci používání
). Teď mám přes rok Kindle a naprostá spokojenost.