Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj maminky,
moc prosím o radu, co koupit dceri na Vánoce. Má snad úplně všechno (hracky, mobil, tablet,…).
Nějaké hračky si napsala, ale pro nás je to vyhazování peněz, protoze uz si moc s ničím nehraje a nejradeji by trávila čas jen na mobilu. Nemáte nějaký typ na užitečný dárek, popripade, co kupujete detem v tomhle veku vy?
Moc děkuji za kazdou radu.
@Lorein01 knizky? papirovy? pripadne nejkou kosmetiku, jestli nema malovatka tak treba prvni malovatka, lak na nehty atd? treba i nejaky funkcni obleceni nebo treba celkove lepsi obleceni? nejaky cool svrsky, boty atp.
A co si preje? My se ridime dopisem pro Jeziska.
Porad je dite a k detem hracky patri. Takze by tam nemela chybet
. Knizku. U nas potesi lak na nehty. Divci parfem. Obleceni si preje.
Moji dceri bude cerstvych 11 let o Vanocich, napsala si obleceni, hru ma nintendo a chce Pandoru naramek. Koupili jsme ji brusle na led, protoze ty stary uz ji jsou maly, Tasku na brusle, kufr do letadla.
A co treba nejakou kabelku, batuzek?
To je smutné když dítě v tomhle věku zajímá jediné mobil… ![]()
Určitě se nějaké praktické dárky najdou, vc. obleceni..
U nás celý rok vedou koně Schleich, hračky přes rok žádné nekupujeme, takže vždy máme čím překvapit. Naštěstí dcera i dost čte, takže tablet už neviděla ani nepamatuji a mobil víceméně taky leží…
@Leenvecka píše:
@Lorein01 knizky? papirovy? pripadne nejkou kosmetiku, jestli nema malovatka tak treba prvni malovatka, lak na nehty atd? treba i nejaky funkcni obleceni nebo treba celkove lepsi obleceni? nejaky cool svrsky, boty atp.
Malovatka??? Snad ne…
Dcera 11 chce termosku, ponožky deodeles a vlastní holítko.
Hodně frčí i vyráběcí sady, oblečení, křídy na vlasy, laky na nehty, kosmetika.
@pannda tak ono v 10 je každá holka už jinak vyspělá. Některé už mají rozjeté hormony, menstruace v tomhle věku dneska není výjimka, a zajímají se o kluky a vše okolo. Jiné jsou ještě dětské a hrají si. Ale neznám moc holek co by si v tomhle věku hrály s hračkami
U nás je problém v tom, ze ji mame ve střídavé péči (je to parnerova dcera) a je zavalena věcmi. Každý rok na vánoce dostane dohromady od vsech treba 60 věci a uz si tak nějak moc niceho ani neváží.
Oblečení ma spoustu, hracek taky.
Napsala si lol panenky, pak nějakou deskovou hru, pet shopaky, schleich kone, lego, plysaky- na jejim dopise uz bylo taky vidět, ze ani pořádně nevi, co si přát. Na Ježíška jeste veri, tak nějake hracky z dopisu dostane, ale chtela jsem uz i neco jineho, co vim, ze nebude stat na policce, jako spousta veci predtim ![]()
Koloběžku, kolo, inline brusle. Cokoliv co jí vyžene od mobilu. Desková hra, kniha.
Moje nevlastní dcera chtěla loni tu Poopsie panenku, tak tu jsem jí honem rychle sháněla, než ji zdraží. Prý si s ní občas ještě hraje
Jinak letos chce náramek od Pandory a mikinu Champion. Už mám pro ni nakoupeno. Loni ještě dostala značkový oblečení - to chtěla „jen“ Adidasový tričko, legíny a mikinu. Bude jí letos 12 let. Kosmetika, jako deodorant jí taky potěšila. V těch 9, 10 letech chtěla lego Friends a ty koníky od Schleich taky.
Bez rypani, mohu se zeptat jak je mozne ze v 10ti letech veri na jeziska?
Preci jen ve skole spoluzaci, kamaradi atd?
@Lorein01 Kupuju detem mimo jiné právě ty hračky a kravinky na tvoření, aby měly co dělat a nevysedavaly u mobilu. Určitě nic nezkazís legem, sadami na vyrábění třeba krystalů, slizu, fimo hmotou…mimo to budu kupovat dětem ještě kolečkové brusle a velké batohy na oddilove výpravy.
Příspěvek upraven 28.10.20 v 23:16
Má nějaký koníček? Třeba holka od kamarádky má ráda koně, tak dostane kalendář koní, jezdecké boty, nějaký kurz s koňmi atd.. Druhá 11 letá má ráda tanec, tak dostane věci k tomu určené a taky knihy, ráda čte. A společenské hry třeba.
Mě když bylo 10 tak jsem chtěla knížku.
Dostala jsem Gulliverovy cesty.
Teď jsou v oblibě nějaké ty balíčky na vyrobení slizu, pěny atd.