Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Nebo mě napadlo předplatné nějakých těch vzorkových boxů jak to bývá..
U nás jede Lego a i když je dcerce 13let a už puberťačí vždy si přeje Lego a naposledy si vybrala Lego architecture Dubai - je nádherné a opravdu už pro větší děti a dospělé, no a pak mě napadá nějaké krásné povlečení do pokojíčku, výroba slizu, nebo obraz z kamínků, který si vytvoří dle předlohy sama – letos si taky dcera přeje no a hlavně čupr hadříky a tendy ![]()
Dělala jsem sadu na scrapbook, aby si puberťačka vytiskla fotky a udělala album. K tomu tiskárnu právě na fotky z mobilu ![]()
@Elen8 to si s přítelem rikame taky, jak je to možný ![]()
Jinak kolobezku i kolo ma, tvořící sady dostava kazdy rok a nektere ani neotevrela, lego od jeziska otevrela po pul roce a ve finale ho skladal pritel, ale neco z vašich napadu vyberu ![]()
@Lorein01 píše:
Ahoj maminky,
moc prosím o radu, co koupit dceri na Vánoce. Má snad úplně všechno (hracky, mobil, tablet,…).
Nějaké hračky si napsala, ale pro nás je to vyhazování peněz, protoze uz si moc s ničím nehraje a nejradeji by trávila čas jen na mobilu. Nemáte nějaký typ na užitečný dárek, popripade, co kupujete detem v tomhle veku vy?
Moc děkuji za kazdou radu.
Cokoliv na tvoření, nejde jen o různé komponenty, ale třeba na takovém Agátině světě mají super prefabrikované sety. Jinak na komponenty bych zase doporučila Think Creative. Využívám hojně oboje. Je potřeba ji něčím zaujmout.
@Lorein01 píše:
U nás je problém v tom, ze ji mame ve střídavé péči (je to parnerova dcera) a je zavalena věcmi. Každý rok na vánoce dostane dohromady od vsech treba 60 věci a uz si tak nějak moc niceho ani neváží.
Oblečení ma spoustu, hracek taky.
Napsala si lol panenky, pak nějakou deskovou hru, pet shopaky, schleich kone, lego, plysaky- na jejim dopise uz bylo taky vidět, ze ani pořádně nevi, co si přát. Na Ježíška jeste veri, tak nějake hracky z dopisu dostane, ale chtela jsem uz i neco jineho, co vim, ze nebude stat na policce, jako spousta veci predtim
Tím materiálním balastem to dítě úplně ničíte. Nedivím se, že si ničeho neváží. Na jejím místě bych byla nešťastná, přepodnětovaná a v depresi.
@pannda proc ne? do skoly samozrejme ze ne, max lak na nehty nebo lesk na pusu, ale at se muze vyblbnout kdyz ma volno nebo prespavaji u ni kamaradky tak na holcici vecer. Alespon pak az se zacne naostro malovat tak uz bude mit v ruce grif a bude vedet jak na to aby to vypadlo prirozene a ne jak nektery holky v 15ti se silenyma linkama a rozmazanou rasenkou.
@Elen8 píše:
Bez rypani, mohu se zeptat jak je mozne ze v 10ti letech veri na jeziska?
Preci jen ve skole spoluzaci, kamaradi atd?
Dceri je 8r, taky veri, ac od prvni tridy to do ni husti spoluzaci. Ona jim na to odpovi - u vas mozna nechodi, ale u nas jo. Dite veri, dokud verit chce. Premyslim, zda u nas bude letosek prelomovy nebo zda se bude jeziska i nadale drzet.
Mám doma taky desetiletou slečnu. Dostane nový iPad protože ten její jí asi před rokem spadnul a je na něm prasklina přes celou obrazovku. To bude překvápko, protože v to ani nedoufá. Na jejím seznamu přání je: Kožené tenisky Vans, batoh, kosmetika Florence by mills (fanoušci Stranger Things ví), chci jí koupit nějakou knížku o lidském těle a nějaký dívčí románek. Ještě nějaké hadříky, pochopitelně černé a víc nevím.
Ještě měla dostat airpod sluchátka, ale manžel nevydržel její psí oči, tak jí je už dal. ![]()
Naší bude 10 v zimě a v dopise Ježíškovi překvapivě stále vedou hračky
Jediná výjimka - chytrý hodinky, resp. náramek (bude Xiaomi myBand), asi ovlivněná tím, že je mají kamarádky, sama by na ně asi nepřišla. Pak se teda na chvíli zbláznila do značkových Desigual kraťasů (protože je viděla na nějaký holce v reklamním videu na YT
), ale to zas považuju za naprostou blbost já za ty peníze
Naštěstí je v její velikosti ani nemaj. Takže u nás budou dost hračky, knížka, tričko… Radost by jí určitě udělala už i nějaká kosmetika - lak na nehty, pomáda na rty, voňavej sprcháč (DMko má teď asi limitku s pěknýma obalama se zvířátkama). Určitě bude i nějaká deskovka. Věci na tvoření taky mívají úspech - k narozeninám to byly dvě sady výroby šperků Nebulous, to mělo docela úspěch. K loňským Vánocům sada na výrobu krystalů, taky dobrý.
Raději anonym, dítě sem občas z mýho PC zabloudí ![]()
Ještě mě napadlo - na jaře jsem koupila Exit Puzzle - složí se obrízek a pak se v něm hledají a řeší různé rébusy. To běžný je na dítě moc složitý (aspoň na to naše - skládala se mnou, ale nemá na tolik dílků trpělivost), ale teď jsem viděla, že dělají i jednodušší varianty Kids, to by se taky mohlo líbit.
Ad Ježíšek - u nás se pořád mluví jakože Ježíšek, píše se Ježíškovi, ale myslim, že už spíš hrajeme hru všichni. My, že Ježíšek existuje, ona, že nám to baští
Protože teď zrovna každou chvíli vyzvedávám balíčky, který před ní nechci rozbalovat. O prázdninách nám naservírovala komplet svůj scénář, jak toho Ježíška tady děláme (kde máme schovaný dárky a kdo je dává pod stromeček) - a trefila to prakticky přesně
Ale jak přijde na Vánoce, mluví se o Ježíškovi a píše se dopis.
Jestli dítě na vánoce dostane 60 dárků, tak je mi ho velmi líto
nemůže z toho mít vůbec radost!
naše holky (11) už taky dostávají dívčí kosmetiku, oblečení s top oblíbenými postavami (Porty, Lollipoopz. Stranger Things), vždy knížky, to být musí
hračky si už od loňska nepřejí.. a ladem zůstal i mikroskop.. jednu společnou rodinnou deskovku ANO
a každá jeden hlavní dárek - elektronika - která jim dosloužila..
myslím, že to opravdu bohatě stačí… nechtěla bych děti vést v tak obrovské míře ke konzumu…
Já jsem loni četla článek, že dítě by pod stromek mělo dostat ideálně 4 dárky.
1. Něco co potřebuje
2. Něco co chce
3. Něco na sebe
4. Něco na čtení
U nás tenhle počet sabotují babičky. Ale i ty už se začínají krotit. Bohužel rodina od Ex jede stylem čím víc tím líp.
@Netopirek ano, tohle jsem sdílela možná i já a opravdu doporučuji ![]()
Z hlediska psychologie je příliš podnětů a hraček opravdu špatně.
@Elen8 ahoj, nase dcera verila jeste pred par mesicema a to ji bude brzo 11 let. Uz jsem ji to rekla a brecela 2 dny. Docela zdrcena. A byla jsem prekvapena z jeji reakce. Pritom to slysi v TV, ve skole… takze odpoved asi neni, jak to, ze jeste deti veri v 10 letech.