Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
A co tedy nějaká obdoba jména Františka?
Původní tvar Francesca, a nebo Frances, Fanny, Francine, Francisca, ty všechny jdou. Nelíbilo by se něco z nich, když manžel nechce ustoupit? Za mě Františka teda vůbec ![]()
@PájitaP Když jí budou oslovovat Františko, tak to ještě jde. Ale Fany mi nelíbí, taky někdy oslovují Fando jako kluka. A mimochodem Franciscovi se říká Paco. ![]()
@Anonymní píše:
@Liška2014
Mě se jméno upřímně ani moc nelíbí.![]()
manžel ale polevovat nechce a ja taky ne
z výše zmiňovaných se mi líbí hodně Sofinka, Amálka. Kamarádka mi třeba navrhovala Zarinu. Toto jméno v obou podobách Zara/Zarina se mi taky celkem líbí
ale nevím teda, jak uspějí s čímkoliv kromě Františky
Heh
jak si chlap postaví hlavu..
máte dlouhé příjmení? Zarina? Ani neznám..ale na mě moc tvrdé.
A dát dvě jména? Františku lehce odsunout ba druhou pozici ![]()
@Liška2014 dvě jména nechceme.
nechceme aby 3 dcery měly jméno jedno a nejmladší měla 2. Příjmení je krátké (4 písmena), neskloňuje se ani do ženského tvaru (takže bez koncovky ová). Zakončeno na písmenko S
Jenže Františka je dlouhá
![]()
Třeba Anna Marie..se mi mic líbí, když se na ni volá,,Anemarí,,..ale s Františkou to pravda nepůjde
@Anonymní píše:
@Liška2014 dvě jména nechceme.nechceme aby 3 dcery měly jméno jedno a nejmladší měla 2. Příjmení je krátké (4 písmena), neskloňuje se ani do ženského tvaru (takže bez koncovky ová). Zakončeno na písmenko S
Krátké přijmení super. A konec S? Taky zajímavé. O to víc tam ta Františka je teda jak pěst na oko..
ake Francis..to je pěkné ![]()
@divine woman Každý máme jiný vkus a jinak vnímáme. Já tyhle měkký, šišlavý, zdrobnělý jména nemám ráda. A jedno jestli František/Františka.
A ano, vím, že se ve španělské podobě Francisco se říká chlapcům Paco. Ale to zakladatelka vědět nemusí, předpokládám, že ve Španělsku nežijí a tudíž její DCERCE nehrozí, že by ji tak někdo oslovil. A i kdyby, těžko by na to slyšela. ![]()
Uvedla jsem pouze možnost dalších obdob tohoto původně italského jména, které se v ČR používá ve tvaru Františka.
@Anonymní píše:
@Liška2014 dvě jména nechceme.nechceme aby 3 dcery měly jméno jedno a nejmladší měla 2. Příjmení je krátké (4 písmena), neskloňuje se ani do ženského tvaru (takže bez koncovky ová). Zakončeno na písmenko S
Cokoliv jiného jen ne Františka. 3 krásné jména a čtvrté holčičce dát taky hnus, to bude chudák. Mě se teda nelíbí ani František a Františka je o to horší
Zakladatelko..a ze srandy, návrh jména u kluka byl jaký?
nebo ani jste neuvažovali..
@Anonymní píše:
@Liška2014
Mě se jméno upřímně ani moc nelíbí.![]()
manžel ale polevovat nechce a ja taky ne
z výše zmiňovaných se mi líbí hodně Sofinka, Amálka. Kamarádka mi třeba navrhovala Zarinu. Toto jméno v obou podobách Zara/Zarina se mi taky celkem líbí
ale nevím teda, jak uspějí s čímkoliv kromě Františky
Chceme dát holčičce jméno Zara, máme v plánu jí říkat Zarinka, nebo Zari. Reakce okolí jsou tak půl napůl někomu se líbí někomu ne. Což nás ale netrápí.
@PájitaP Já už jsem dospěla do stavu, že každé jméno je krásné. Ale je třeba vybírat i selským rozumem. Ferrari Lakatoš je prostě extrém.
@Anonymní píše:
Ahoj, potřebovala bych poradit. S manželem čekáme čtvrtou holčičku. Vždycky jsme chtěli hodně děti.nejstarší je 11 let. Jmenuje se Adriana. Po ni máme Ester te je 7 a nejmladší tříleťačka je Emma. Za necele 2 měsíce k nám přibyde čtvrtá slečna a my si vůbec nevíme rady se jménem aby se hodilo k třem straším holkám. Nemáte nějaké návrhy?
Odeta, Jenovefa, Doubravka, Vesna, Zora, Zdenka, Diana
Za naší rodinu navrhujeme tato jména: Jessika, Elena, Charlotta