Čtvrtá dcera

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
25897
22.7.20 10:17

První mě napadla Anna nebo Magdalena

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
369
22.7.20 10:20

A co tedy nějaká obdoba jména Františka?
Původní tvar Francesca, a nebo Frances, Fanny, Francine, Francisca, ty všechny jdou. Nelíbilo by se něco z nich, když manžel nechce ustoupit? Za mě Františka teda vůbec :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
22.7.20 10:24

@PájitaP Když jí budou oslovovat Františko, tak to ještě jde. Ale Fany mi nelíbí, taky někdy oslovují Fando jako kluka. A mimochodem Franciscovi se říká Paco. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22288
22.7.20 10:28
@Anonymní píše:
@Liška2014
Mě se jméno upřímně ani moc nelíbí. :nevim: :mrgreen: manžel ale polevovat nechce a ja taky ne :P z výše zmiňovaných se mi líbí hodně Sofinka, Amálka. Kamarádka mi třeba navrhovala Zarinu. Toto jméno v obou podobách Zara/Zarina se mi taky celkem líbí :mrgreen: ale nevím teda, jak uspějí s čímkoliv kromě Františky

Heh :mrgreen: jak si chlap postaví hlavu.. :mrgreen: máte dlouhé příjmení? Zarina? Ani neznám..ale na mě moc tvrdé.
A dát dvě jména? Františku lehce odsunout ba druhou pozici :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.7.20 10:30

@Liška2014 dvě jména nechceme. :lol: nechceme aby 3 dcery měly jméno jedno a nejmladší měla 2. Příjmení je krátké (4 písmena), neskloňuje se ani do ženského tvaru (takže bez koncovky ová). Zakončeno na písmenko S

• Citovat
  • Upravit
22288
22.7.20 10:31

Jenže Františka je dlouhá :mrgreen: :D

Třeba Anna Marie..se mi mic líbí, když se na ni volá,,Anemarí,,..ale s Františkou to pravda nepůjde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22288
22.7.20 10:33
@Anonymní píše:
@Liška2014 dvě jména nechceme. :lol: nechceme aby 3 dcery měly jméno jedno a nejmladší měla 2. Příjmení je krátké (4 písmena), neskloňuje se ani do ženského tvaru (takže bez koncovky ová). Zakončeno na písmenko S

Krátké přijmení super. A konec S? Taky zajímavé. O to víc tam ta Františka je teda jak pěst na oko.. :mrgreen: ake Francis..to je pěkné :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
369
22.7.20 10:33

@divine woman Každý máme jiný vkus a jinak vnímáme. Já tyhle měkký, šišlavý, zdrobnělý jména nemám ráda. A jedno jestli František/Františka.
A ano, vím, že se ve španělské podobě Francisco se říká chlapcům Paco. Ale to zakladatelka vědět nemusí, předpokládám, že ve Španělsku nežijí a tudíž její DCERCE nehrozí, že by ji tak někdo oslovil. A i kdyby, těžko by na to slyšela. :wink:
Uvedla jsem pouze možnost dalších obdob tohoto původně italského jména, které se v ČR používá ve tvaru Františka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smajlik345
22.7.20 10:43
@Anonymní píše:
@Liška2014 dvě jména nechceme. :lol: nechceme aby 3 dcery měly jméno jedno a nejmladší měla 2. Příjmení je krátké (4 písmena), neskloňuje se ani do ženského tvaru (takže bez koncovky ová). Zakončeno na písmenko S

Cokoliv jiného jen ne Františka. 3 krásné jména a čtvrté holčičce dát taky hnus, to bude chudák. Mě se teda nelíbí ani František a Františka je o to horší

• Citovat
  • Upravit
22288
22.7.20 10:47

Zakladatelko..a ze srandy, návrh jména u kluka byl jaký? :lol: nebo ani jste neuvažovali..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.7.20 10:51
@Anonymní píše:
@Liška2014
Mě se jméno upřímně ani moc nelíbí. :nevim: :mrgreen: manžel ale polevovat nechce a ja taky ne :P z výše zmiňovaných se mi líbí hodně Sofinka, Amálka. Kamarádka mi třeba navrhovala Zarinu. Toto jméno v obou podobách Zara/Zarina se mi taky celkem líbí :mrgreen: ale nevím teda, jak uspějí s čímkoliv kromě Františky

Chceme dát holčičce jméno Zara, máme v plánu jí říkat Zarinka, nebo Zari. Reakce okolí jsou tak půl napůl někomu se líbí někomu ne. Což nás ale netrápí.

• Citovat
  • Upravit
405
22.7.20 11:10

Meda, Stela, Sofie…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
22.7.20 11:33

@PájitaP Já už jsem dospěla do stavu, že každé jméno je krásné. Ale je třeba vybírat i selským rozumem. Ferrari Lakatoš je prostě extrém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.7.20 11:45

Sestra k Adrianě, Ester, Emmě:

@Anonymní píše:
Ahoj, potřebovala bych poradit. S manželem čekáme čtvrtou holčičku. Vždycky jsme chtěli hodně děti. :lol: nejstarší je 11 let. Jmenuje se Adriana. Po ni máme Ester te je 7 a nejmladší tříleťačka je Emma. Za necele 2 měsíce k nám přibyde čtvrtá slečna a my si vůbec nevíme rady se jménem aby se hodilo k třem straším holkám. Nemáte nějaké návrhy?

Odeta, Jenovefa, Doubravka, Vesna, Zora, Zdenka, Diana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.7.20 12:01

Dívčí jméno

Za naší rodinu navrhujeme tato jména: Jessika, Elena, Charlotta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...