Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky, nás kluk, rok a půl, má už čtvrtý den horečky. První den jednou zvracel, včera mensi průjem, ale horečky trvají dál. Už jsme teda druhý den v nemocnici, dělali mu milion vyšetření na všechno možné a nikdo doteď na nic nepřišel. Nemá rýmu, kašel, červený krk, nic takového. Žádné rotaviry apod to taky nejsou. Moc taky v pořádku. Mysleli chvíli, jestli nemá slepáka, ale ten je ok a na ultrazvuku všechny další orgány taky bez nálezu. Virazka apod taky ne… Prostě horečky bez niceho. Má akorát zvýšené CRP a leukocyty, ale nijak dramaticky. Vždycky mu dají nějaký čípek, tak se mu na tři hodiny uleví a hraje si a pak zase bum, 40 a jak hadrová panenka… Mluvit ještě neumí, takže sám k tomu nic nerekne, jestli ho něco boli… Uz jste se s tím někdo setkal? ![]()
Jo a zuby už mám všechny venku a nikdy při tom teploty neměl…
V roce a půl má všechny zuby? Moje děti taky trpěly na horečky, než lezly stoličky, většinou právě předtím, než to vůbec šlo nějak vidět. A proč jste v nemocnici?
@Aduš8 Má všechny, co obvykle dítě na rok a půl mívaji, i stoličky. Čtyři dny čtyřicítky i zvýšené CRP kvůli zubu se mi zdá teda těžce nepravděpodobné. A všechny vyrostlé zuby doteď snášel dobře. Poslal nás pediatr do nemocnice s podezřením na slepák a už nás tady nechali…
To může být spousta věcí, nějaký virus, první epizoda periodických horeček? Těžko přetěžko takhle přes internet. Dle popisu ale dítě vyšetřují zevrubně, my tady víc nevymyslíme. Ať je prckovi brzy dobře.
Nemá třeba 6.nemoc? U kluka to bylo stejné, 4 dny horečky, pak jak když utne a vyrážka a hotovo ![]()
Myslíš, že tady někdo vymyslí víc než lékaři v nemocnici? Jak dlouho tam jste? Nejhorší jistě vyloučili a některé výsledky prostě pár dní trvají. Bude se jednat zřejmě o nějaký virový infekt. Přeji brzké uzdravení.
Nejstarsi mela taky 4 dny v kuse takove horecky, po tydnu chytla trileta, mela 41 horecku, ted to ma mimino, nastesi jen 38.5., moc mi nechce pit, dela se mi z toho retence v prsu a to odsavam, do toho se mu prorezava prvni zoubek, ja mam horecku, na palici to je. Je k tomu takova zadni ryma, ale tak to by asi doktori videli.. taky me napadla prvni epizoda toho syndromu period. horecek, ale urcite jste v dobrych rukach. Jsme na hromade od zacatku listopadu, nejstarsi ma poruchu imunity. S miminem jsem byla na Vanoce v nemocnici nekolik dnu a meli jsme se vyhnout dalsim infektum. Urcite to bude dobry, drzim palce ![]()
U deti jsou bezne vysoke horecky, i u nas. Pokud jste v nemocnici, jste pod kontrolou, najit nemusi nic, proste viroza. Malej mel 4 dny 40,7 a taky nic k tomu. U nas jsou ale vysoke horecky bezne a trvaji nekdy klidne i tyden. Virozy.
@maja45 nemyslím, jenom jsem si chtěla přečíst podobné příběhy…
@blumen u nás ne…už jsme měli různé virózy, rýmy a kasle, i střevní chřipku, ale horečky nikdy u ničeho nemel ![]()
@tajnaorient píše:
A co uši taky všechno ok??? Mi to právě měli
Nevím, do uší mu koukali a nic..ani nevypadá, že by ho nějaký ucho bolelo