Zvětšená nosní mandle - co dál?

10486
12.1.22 18:10

Zvětšená nosní mandle - co dál?

Dobrý den, dceři byla zjištěna zvětšená nosní mandle. (2-3 stupně) ORL navrhuje mandli nechat odstranit. Dceři je už 8. Je nějaká šance, že se mandle třeba ještě zmenší a nebude nutný žádný zákrok? Co by se stalo, kdyby se mandle nevyndala? Jaká zdravotní rizika to s sebou nese? Chtěli bychom se zkusit vydat ještě alternativní cestou, tak pokud neriskujeme dcery zdraví. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7228
12.1.22 18:40

@marinka5 zkuste konvičkování, ale asi bych si dala třeba max. půl roku, jestli to bude lepší nebo ne, synovi vyndavali v 6 letech měl 3.stupeň, rekonvalescence rychlá, jen uhlídat ho, aby nikde aspoň pár dní nedělal kotouly a přemety, to byl očistec…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26869
12.1.22 18:43

@marinka5 Me ji „ucvakli“ kdyz mi bylo 12. Po nekolika letech trapeni prisla konecne uleva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1210
12.1.22 19:06

Zkoušeli jsme pomocí vyplachování mořskou vodou a podporou imunity zmenšit nosní mandli více než rok. I se nám ho podařilo udržet asi 4 měsíce úplně zdravého, což nám bylo na ORL řečeno, že by to mohlo mít na zmenšení mandle vliv, když nebude drážděná neustálými infekcemi. Efekt to nemělo, jednoho dne syn přestal slyšet na jedno ucho, napuchly mu uzliny a mně bylo jasné, že s experimenty končím. Objednala jsem ho na vyndání nosní madle plazmou a bylo to fajn. Bez bolesti, bez krve, bez traumatu. Syn hned druhý den po operaci dostal zánět nosohltanu - rýma, kašel (není divu, v té době byl nemocný každých 14 dní, takže jsme se s operací trefili akorát do okna mezi nemocemi), ale na vyndanou mandli si nijak neztěžoval. Co se děje, když se velká mandle nechá, to je popsané všude na internetu. Syn trpěl na laryngitidy, rýmy a kašle. Ke konci dýchal hodně s otevřenou pusou. Jiné problémy ho naštěstí nepotkaly. Dnes si vyčítám, že jsem s ním nešla dřív…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí