Bolest hlavy po covidu 7.leté dítě

Anonymní
11.1.22 21:38

bolest hlavy po covidu 7.leté dítě

Dobrý den, máte prosím radu ohledně bolení hlavy v oblasti čela u dítěte po prodělaném covidu? Můj syn 7.let si už měsíc stěžuje na každodenní bolest hlavy v oblasti čela, dnes se k tomu přidal i pocit na zvracení. Je bledý. U pediatra jsme byli dostali jsme žádanku na dětskou neurologii. Mám strach z PIMS. Prosím maminky zažili jste to samé a odeznělo to? (covid prodělal deltu začátkem prosince) Děkuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12.1.22 00:58

Mám zkušenost s bolestí u o trochu staršího syna než je váš a neporadím, všechna vyšetření v pořádku a hlava na čele a spáncích bolívala 1/2 roku denně, teď cca ob den, covid neměl před rokem, když to tu řádilo, potvrzený, možná byl bezpříznakový, v době testu už negativní.. Částečně uleví potření čela a spánků olejem 31bylin od Just, můžete zkusit i tygří nebo jinou kafrovou mast. Paralen a ibalg. nezabírá. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
12.1.22 08:20

Dobrý den, nejsem lékař, jen studující laik:) Ale z toho, co jsem zatím měla možnost se dozvědět, jsou bolesti hlavy, poruchy čichu a chuti a různé další příznaky, neurologického charakteru. Ovšem většinou nikdo neví, co s nimi. Já vám napíšu, co bych zkusila já, nic tím nezkazíte, ublížit tím nemůžete, maximálně tím můžete napomoct k rychlejší postcovidové regeneraci nervové soustavy ( a nejen té). Ideální je tzv. magnesiový protokol podle Dr. Morleyho, bohužel postup pro děti není přeložený do češtiny, ale pokud byste chtěla, napíšu Vám odkaz do zahraniční FB skupiny, kde dětský protokol najdete, Tady Vám ho shrnu, jak ho praktikujeme my (dcera epilepsie) - kvalitní hořčík - začíná se minerálními kapkami do pití (máme Mineral drops od firmy Remedicum) - 1 kapka na 2kg hmotnosti. Já ty kapky nakapu do pití na celý den (do cca 1,6l) a v tom to dcera ani necítí. Zároveň do toho pití dám 25ml Vincentky jako zdroj jódu. Zároveň s kapkami se začne na nohy stříkat hořčíkový olej (ze začátku může trochu lechtat, pomáhá tření těch míst). Po cca týdnu se přidá další kvalitní zdroj magnézia (malát ráno nebo bisglycinát večer - čisté formy mají např. na www.terrapotheka.cz, já to mám od nich v prášku a sypu to do želatinových kapslí z lékárny, do jedné kapsle se vejde 1/2 odměrky, takže dcera má 1/2 odměrky malátu ráno a 1/2 odměrky bisglycinátu večer). K tomu všemu je třeba dávat pozor na vitamíny B, hlavně B6 a B12 u nervové soustavy (my bereme 3× denně tabletu pangamin klasik a do jídla přidávám lahůdkové droždí), dále taurin, zinek a selen (celkem dobře zastoupený v mase a ořeších), boron (je v sušeném ovoci a by 1× za 3 dny dáváme kapsli boronu od firmy NOW, je non toxic). Dále 2× týdně koupeme v epsomské soli, musí tam vydržet alespoň 20 minut, dává se 1/2 hrnku na každých 30kg hmotnosti. Dále je třeba podávat kvalitní olej z tresčích jater (rosita, blue ice), je vhodné k tomu přidat i olej z pšeničných klíčků jako zdroj fullspektra vitamínu E. U celého protokolu je třeba dávat pozor na draslík ve stravě, aby ho byl dostatek (banány, brambory, kořenová zelenina, sušené meruňky). Vitamín C podávat pouze přírodní formou, např. acerola prášek je takový asi nejchutnější a dá se schovat do skleničky džusu. Před celým protokolem se vypouští všechny syntetické vitamíny, multivitamíny, doplňky stravy atd. Vše u protokolu musí být čistý nebo přírodní zdroj, Tohle je ve zkratce, ale nás to zatím drží fakt ve formě, dcera díky tomu natrpí vedlejšími účinky antiepileptik a zvládá skvěle školu a vše kolem jako normální dítě. Vše, coje v protokolu obsaženo, ochraňuje a regeneruje nervovou soustavu. Kdybyste měla dotazy, klidně napiště, zkusím zodpovědět. Jinak skvělá videa o protokolu mají holky na youtube ze skupiny Svět non toxic, od nich jsem na začátku hodně čerpala, pak i ze zahraniční skupiny, když už jsem o protokolu něco věděla. Ze začátku je to i trochu finančně nákladné, ale když už vše máte, tak jen dokupujete, když dojde. Držte se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.1.22 08:38
@janule1940 píše:
Dobrý den, nejsem lékař, jen studující laik:) Ale z toho, co jsem zatím měla možnost se dozvědět, jsou bolesti hlavy, poruchy čichu a chuti a různé další příznaky, neurologického charakteru. Ovšem většinou nikdo neví, co s nimi. Já vám napíšu, co bych zkusila já, nic tím nezkazíte, ublížit tím nemůžete, maximálně tím můžete napomoct k rychlejší postcovidové regeneraci nervové soustavy ( a nejen té). Ideální je tzv. magnesiový protokol podle Dr. Morleyho, bohužel postup pro děti není přeložený do češtiny, ale pokud byste chtěla, napíšu Vám odkaz do zahraniční FB skupiny, kde dětský protokol najdete, Tady Vám ho shrnu, jak ho praktikujeme my (dcera epilepsie) - kvalitní hořčík - začíná se minerálními kapkami do pití (máme Mineral drops od firmy Remedicum) - 1 kapka na 2kg hmotnosti. Já ty kapky nakapu do pití na celý den (do cca 1,6l) a v tom to dcera ani necítí. Zároveň do toho pití dám 25ml Vincentky jako zdroj jódu. Zároveň s kapkami se začne na nohy stříkat hořčíkový olej (ze začátku může trochu lechtat, pomáhá tření těch míst). Po cca týdnu se přidá další kvalitní zdroj magnézia (malát ráno nebo bisglycinát večer - čisté formy mají např. na www.terrapotheka.cz, já to mám od nich v prášku a sypu to do želatinových kapslí z lékárny, do jedné kapsle se vejde 1/2 odměrky, takže dcera má 1/2 odměrky malátu ráno a 1/2 odměrky bisglycinátu večer). K tomu všemu je třeba dávat pozor na vitamíny B, hlavně B6 a B12 u nervové soustavy (my bereme 3× denně tabletu pangamin klasik a do jídla přidávám lahůdkové droždí), dále taurin, zinek a selen (celkem dobře zastoupený v mase a ořeších), boron (je v sušeném ovoci a by 1× za 3 dny dáváme kapsli boronu od firmy NOW, je non toxic). Dále 2× týdně koupeme v epsomské soli, musí tam vydržet alespoň 20 minut, dává se 1/2 hrnku na každých 30kg hmotnosti. Dále je třeba podávat kvalitní olej z tresčích jater (rosita, blue ice), je vhodné k tomu přidat i olej z pšeničných klíčků jako zdroj fullspektra vitamínu E. U celého protokolu je třeba dávat pozor na draslík ve stravě, aby ho byl dostatek (banány, brambory, kořenová zelenina, sušené meruňky). Vitamín C podávat pouze přírodní formou, např. acerola prášek je takový asi nejchutnější a dá se schovat do skleničky džusu. Před celým protokolem se vypouští všechny syntetické vitamíny, multivitamíny, doplňky stravy atd. Vše u protokolu musí být čistý nebo přírodní zdroj, Tohle je ve zkratce, ale nás to zatím drží fakt ve formě, dcera díky tomu natrpí vedlejšími účinky antiepileptik a zvládá skvěle školu a vše kolem jako normální dítě. Vše, coje v protokolu obsaženo, ochraňuje a regeneruje nervovou soustavu. Kdybyste měla dotazy, klidně napiště, zkusím zodpovědět. Jinak skvělá videa o protokolu mají holky na youtube ze skupiny Svět non toxic, od nich jsem na začátku hodně čerpala, pak i ze zahraniční skupiny, když už jsem o protokolu něco věděla. Ze začátku je to i trochu finančně nákladné, ale když už vše máte, tak jen dokupujete, když dojde. Držte se.

Moc děkuji, jsem ochotná zkusit cokoliv, protože už je to opravdu neúnosné, syn je strašně bledý a už si začínám všímat, že je mu špatně i ve škole. Děkuji za rady, přípravky si dokoupím.

• Citovat
  • Upravit
40
12.1.22 09:38

Říkáte, že je bledý…nedělali jste železo v krvi rozbor? Jak je na tom s játrovou paštikou? Jednou ze součástí protokolu je i podávání bio hovězích jater. Mě by to dcera nepozřela, takže vyrábím paštiku podle kuchařky pro dceru (ona ji má z drůbežích jater a já dělám z těch bio hovězích). Bio hovězí játra seženete na farmě rudimov - mají webovky a rozvážejí po většině republiky. Je důležité, aby byla bio, kvůli tomu, aby se v játrech zvířat neusazoval toxický odpad. Tato játra obsahují důležitou měď, ta velice důležitým kofaktorem železa. Lidé často doplňují železo, ale přitom mají primární potíž s mědí. Měď je i v ovesných vločkách, sušených meruňkách, ale v těch játrech to máte v ideální kombinaci. Já dceři mažu co druhý den jeden krajíček chleba s tou paštikou. Jak syn jinak jí? Bylo by dobře, kdyby do sebe dostával často kvalitní masokostní vývar (ideálně bio samozřejmě, ale v rudimově mají kosti a žebra za celkem snesitelnou cenu), domácí vejce nebo vejce z volného chovu, zeleninu, ovoce (zeleninu teď v zimě spíše vařenou). Zkuste i tak dát pozor, aby ho jídlo teď spíše zahřívalo, syrového jen minimum, omezit mléčné výrobky, ty hodně ochlazují tělo. Dávejte pozor na jeho ledviny a nohy, ať je má v teple. Můžete mu občas k televizi udělat zábal ze soli - vezmete hrubozrnnou sůl (takové ty krystaly), ohřejete na pánvi a nasypete do ponožek, ty přiložíte ze spodu na plosky nohou a upevníte třeba obinadlem a dalšími ponožkami (musí to být snesitelná teplota, at ho nespálíte). Necháte třeba 30 minut, dodává to teplo ledvinám. Místo kysaných mléčných výrobků na čas, než bude tepleji, zařaďte třeba kvašenou zeleninu nebo kvalitní probiotika (ideální jsou smidge sensitive, ale ty jsou dost drahé - i když my je bereme všichni a máme je na rok, takže ve výsledku jsou levnější, než ty obyčejné z lékárny). Třeba i pečivo jde sehnat kváskové… chápu, že je toho moc, já se k tomu všemu propracovávala skoro dva roky…ale věřím, že by mu to pomohlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.1.22 10:52

Žádný rozbor lékař neudělal, on zástava názor zbytečně nepichat do děti… Snažila jsem se, ale neuspěla, je bledý má červené oči, ale ne jako zánět spojivek spíš jako z unavy, kruhy pod očima, ale spí normálně cca 9 hod denně.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.1.22 11:23

Ovoce zeleninu ji normálně, ale maso ji málo, převážně kuřecí, zkusím jatrovou paštiku, díky za tip

• Citovat
  • Upravit
40
12.1.22 11:31
@Anonymní píše:
Ovoce zeleninu ji normálně, ale maso ji málo, převážně kuřecí, zkusím jatrovou paštiku, díky za tip

Zkuste, ta játra jsou tak neuvěřitelně výživná, že pokud by se jednalo o anémii, dokáží ji velmi rychle vyřešit. V tomto ohledu jako podpůrné mohou pomoct i červené potraviny - arońiová šťáva, šťáva z bezinek, z červené řepy…vše se dá koupit, skvělou kvalitu mají na **** - mají tam bio šťávy bez cukru od firmy Sanct Bernhard za dobré ceny. Kdybyste cokoliv z věcí sháněla a nemohla sehnat, napište mi, už mám otestované všechny dodavatele a vím, kde mají co nejlepší a nejlevnější :D

Edit adminem: smazán odkaz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.1.22 11:53

@janule1940 Také děkuji za informace a zkušenosti, je toho pro začátek mnoho, ale zní to nadějně. Syn je při bolest hlavy taky šíleně bledý-navíc je hodně blonďáček, takže si toho všimnou i učitelky např. Fe doplňujeme ve formě ovocného sirupu, Mg mu dávám svůj Magnosolv-není to přírodní.. Prozkoumám produkty, o kterých píšete. Díky. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
12.1.22 12:16
@Panipavoukova píše:
@janule1940 Také děkuji za informace a zkušenosti, je toho pro začátek mnoho, ale zní to nadějně. Syn je při bolest hlavy taky šíleně bledý-navíc je hodně blonďáček, takže si toho všimnou i učitelky např. Fe doplňujeme ve formě ovocného sirupu, Mg mu dávám svůj Magnosolv-není to přírodní.. Prozkoumám produkty, o kterých píšete. Díky. :srdce:

on magnoslov je hlavně oxid hořčíku, v podstatě nulová vstřebatelnost, je to takové dobré projímadlo :lol: oxid hořečnatý obsahuje sice hodně elementárního hořčíku, ale vstřebatelnost pro tělo je někde kolem 4%, zbytek tělo vyloučí, takže z něj můžete brzy dostat průjem, čímž se ochuzujete o další potřebné živiny. Doplňování železa synteticky může být často prý kontraproduktiví (pochopila jsem to od dr. morleyho tak, že se zvýší nevázané železo v krvi, které ale paradoxně může tělu způsobovat potíže), důležité je mít železo doplněno spolu s jeho „kamarády“ kofaktory (mědí a dalšími), což je ideálně právě v potravinách. Železo je také prvek, který tělo často přiškrtí při boji s nemocemi (spousta patogenů se „živí“ železem). Každopádně doplňování železa by mělo jít v první řadě stravou, jen tam si můžeme být jisti, že se s tělem nebudeme „přetlačovat“. U hořčíku je to s potravou těžké, minerály obecně se ze stravy od 60. let ztrácejí, konvenční hospodářství způsobilo „vyhladovění“ půdy a tím i nedostatek minerálních látek v potravinách. Takže tam se já snažím o co „nejčistší“ doplňky. Ale zase upozorňuji - jsem jen poučený laik, co poslední 2 roky studuje, kde může, včetně zahraničích zdrojů a studií. Nejsem lékař a říkám jen, co funguje nám a co nám nefunguje a co jsem se kde dozvěděla. Musíte si sama vybrat a vyhodnotit, co může být cesta pro Vás. Přeji Vám hodně zdaru a synovi brzké uzdravení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí