Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Nektere deti proste mivaji vysoke horecky, jen tak bez niceho.
Jeste muze mit sestou nemoc.
Tomu mému miminku už je teď 16 let, ale když ještě neuměl mluvit, tak měl jednou horečky a CRP vysoké. Nic na něm neviděla naše dětská, tak ho poslala na ambulanci do nemocnice, tam na něm taky nic neviděli, už si nás tam chtěli nechat, ale ještě nás poslali pro jistotu na ušní. A byl to oboustranný zánět středního ucha. Na malém nebylo vůbec vidět, že by ho uši bolely. Ale jestli do uší koukali, tak tahle možnost padá.
@Pajka89 uši jsou zrádné, jen zkus zmáčknout boltec jestli bude reagovat, mi právě měli 4 dny teploty přes 39 a nic nepomáhalo, nakonec to bylo ucho, hned po píchnutí horečky opadly ![]()
2 leté dítě známých mělo takhle horečky, dokonce zkolabovalo u doktora, v nemocnici taky dlouho na nic nemohli přijít. Nakonec to byl nějaký bacil (nevím jestli bakterie
) nejspíš od slepic. Na to jsem si teď vzpomněla. Jinak mě nejdřív napadly zuby (to píšeš že ne) a šestá nemoc.
Držím pěsti ať je malý brzy v pořádku ![]()
To mela kamaradka s dcerou nakonec to byla myslim 6 nemoc ale u te se na to proste neprijde dokud nevyrasi vyrazka. Tohle jsem mela s obema dcerama a u obou sesta nemoc.
Nemocnice neni neomylna, kdysi sme tam leteli s vyrazkou a tvrdili nam nestovice, i mne se to nezdalo taky nebyli nase dr potvrdila sedmou nemoc a byla slezli jim pak nehty.
Jo jeste jsem si vzpomnela, zapal plic a to jako fakt moc nekaslala spis vubec. Podle mne byl virovy protoze mladsi dcera dostala atb uz preventivne aby ho nechytla a ani prd. A u virovyho by se crp neprojevilo
Nevím fakt
Pořád šli po nějakých střevních potížích, infekcích, i já jsem se k tomu první dva dny přikláněla, ale nic konkrétního se nepotvrdilo a už to zase ani tak nevypadá… Musíme tvrdnout ve špitále a čekat, co z toho bude… Doufám, že tady nebudeme navěky.
To CRP je nízké na bakteriální infekci, hodně nízké na čtvrtý den horeček. Je to viróza. Že jste u předchozích viróz neměli horečku, neznamená, že u žádné virózy horečku mít nebude. Ve hře bude hlavně šestá a covid.
@Pajka89 píše:
@blumen u nás ne…už jsme měli různé virózy, rýmy a kasle, i střevní chřipku, ale horečky nikdy u ničeho nemel
To neznamena, ze je mit ale nemuze. Je pod dohledem, ja stridam pokazde paralen a nurofen, k doktorovi ani pokazde nejdu. Nejdyl meli horecky kolem 40 tyden myslim.
@JanaDaR tak ale ne do nejakych extra vysin. Nebo aspon jsem doted mela pocit ze vysoke crp ukazuje na infekci bakterialniho puvodu ne viroveho. Taky jsou limity ale u bakterialniho zapalu plic bych asi ocekavala vysoke crp.
@JanaDaR To se mi nejak nezda. Crp ukazuje preci zanetlive markery v krvi, a uz od toho to crp je aby se nasadila atb protoze na pripadne virove nemoci treba i ten zapal plic by pak atb nezabrala.
@Barunkaska no tak bohužel, přesně takhle může dojít ke zbytečnému nasazení antibiotik, to samozřejmě. Virové onemocnění nakonec odejde samo a klidně v časové souvislosti s antibiotiky, ale souvislost může být právě jen časová.
@JanaDaR presne takhle bohuzel myslim dopadli i me dcery. Ja nejsem doktor ale nejak jsem mela ten pocit protoze cela ta lecba i ty okolnosti byli divne a crp dr neudelala. Ted uz se to nedozvim, ale dcery meli take vysoke horecky bez zjevnych doprovodnych priznaku a jednalo se opravdu o zapal plic. Proto jsem tu nastinila i tuhle moznost. Jednu dobu to pomerne dost litalo virove pneumonie.
Samozrejme i u bezne virozy muzou byt horecky to nepopiram. Jen kazda mama sve dite zna, a kdyz je nahle neco jinak nez vzdycky tak ma pravo pochybovat
@Pajka89 to může být spousta věcí, CRP je nízký, snad opravdu nějaký virus.