Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Tak jsem si to pustila a nestačím zírat..jako odsávání Zuzky, to byla síla, to fakt neměli lepší záběry nebo co.
Jinak k propiranym věcem na které jsem se zaměřila, Květa a bordel po stěhování, jako jo, chaos byl a chápu v jakém smyslu řekla že už to vypadá utulne, u toho příjmení nevím jakým způsobem by to ještě měla vysvětlit, řekla jak to je, zrovna tam bych nic nehledala. U těch hor to bylo jiné, nevím jestli to nebylo sestrihane, ale tam řekla na kameru, že řekla rezolutně ne, o žádné domluvě s učitelkou tam nic nepadlo.
Ty běžky bych nehodnotila, to bylo dle mého hlavně pro kameru a bylo to zledovatělé, bylo vidět, že Martin z nich je na tom nejlépe a evidentně pravidelně lyžuje a pak samozřejmě na kameru vypadají lépe záběry na pády že, jestli to měla být nějaká umělecká metafora s otcovstvim, kdo ví.
Kočárky na sneholedu, to bylo též dle mého pro kamery, já se zaměřila na okolí a fakt si štáb vybral na kočárky nejhorší možné místo.
Nicméně nepolemizuju o Jakubovi jako extra sportovci, toho pupika měl a měl ho na více záběrech, ale je mladý a jesitny a rád se chlubí.
O Květe taky jako o supermatce si myslím svoje, tam bohužel je to hodně i tím, že je z decaku.
Zuzka a ten její, prostě vesnicani, jsou tak asi spokojeni a to je hlavní.
A Martin s manželkou, ti opravdu v této sérii byli nejnormalnejsi, nepřišla mi chladná k dětem, ale nechávala Martinovi ten prostor aby se naučil s malou vše co je potřeba, utisit když pláče atd.. Já to dělala stejně, když jsem věděla, že jdu do práce a muž tu zůstane s detma nějaký čas sám, my matky víme, že každé dítě je jiné a na každé platí něco jiného, on i když se dokázal postarat o syna, tak se potřeboval zajet s dcerou.
@medunka23 Ohledně toho příjmení - jo, Květa řekla, jak to je, ale až asi napotřetí. Měla to vysvětlit hned, když se jí Dominika zeptala. Ale ona 2× hnusně řekla, že ne, že Dominika nebude mít stejný příjmení. Vyznělo to hnusně. Na Dominičinu otázku měla hned odpovědět, že si to otec nepřeje. A ještě říkala, že budou mít konečně všichni stejný příjmení, že budou rodina. Dominika k nim nepatří? Květa by měla dvakrát myslet, a potom až mluvit, když hovoří s Dominikou.
@medunka23 píše:
Tak jsem si to pustila a nestačím zírat..jako odsávání Zuzky, to byla síla, to fakt neměli lepší záběry nebo co.
Jinak k propiranym věcem na které jsem se zaměřila, Květa a bordel po stěhování, jako jo, chaos byl a chápu v jakém smyslu řekla že už to vypadá utulne, u toho příjmení nevím jakým způsobem by to ještě měla vysvětlit, řekla jak to je, zrovna tam bych nic nehledala. U těch hor to bylo jiné, nevím jestli to nebylo sestrihane, ale tam řekla na kameru, že řekla rezolutně ne, o žádné domluvě s učitelkou tam nic nepadlo.
Ty běžky bych nehodnotila, to bylo dle mého hlavně pro kameru a bylo to zledovatělé, bylo vidět, že Martin z nich je na tom nejlépe a evidentně pravidelně lyžuje a pak samozřejmě na kameru vypadají lépe záběry na pády že, jestli to měla být nějaká umělecká metafora s otcovstvim, kdo ví.
Kočárky na sneholedu, to bylo též dle mého pro kamery, já se zaměřila na okolí a fakt si štáb vybral na kočárky nejhorší možné místo.
Nicméně nepolemizuju o Jakubovi jako extra sportovci, toho pupika měl a měl ho na více záběrech, ale je mladý a jesitny a rád se chlubí.
O Květe taky jako o supermatce si myslím svoje, tam bohužel je to hodně i tím, že je z decaku.
Zuzka a ten její, prostě vesnicani, jsou tak asi spokojeni a to je hlavní.
A Martin s manželkou, ti opravdu v této sérii byli nejnormalnejsi, nepřišla mi chladná k dětem, ale nechávala Martinovi ten prostor aby se naučil s malou vše co je potřeba, utisit když pláče atd.. Já to dělala stejně, když jsem věděla, že jdu do práce a muž tu zůstane s detma nějaký čas sám, my matky víme, že každé dítě je jiné a na každé platí něco jiného, on i když se dokázal postarat o syna, tak se potřeboval zajet s dcerou.
Už jsem to někde četla i od Květy že je z děcáku, ale jinde byla fotka její maminky s Květou a miminem(Dominika?) a to že zemřela po narození Dominiky.Tak tomu nerozumím ![]()
@pralinka2727 Já nevím a nijak to nezkoumám, ale jak je vidět i na případu Dominiky - člověk může vyrůstat mimo rodinu (např. v pěstounské péči, dříve třeba v DD), i když ji má. Nezájem, závislost, vězení… Případně to mohla být pěstounka nebo adoptivní matka.
@medunka23 píše:
@bart.1983 vím že jsi dost rozohnena v tuto chvíli, o pár příspěvků, tedy spíš stran jsi psala, že Domca je teď jako rozbitá televize a vy se jí snažíte spravit, mohla bych vědět jak?? Jako vůbec nechci rýpat, jen mě to tak zajímá a vzhledem k tomu, že jsi tu o sobě napsala už hodně věcí, tak tohle je maličkost.Taky mě zaujalo, že si k seniorum vodis ty dva malý kluky a tvoje práce spočívá v ohrati oběda a popovidani si s nimi, tak nějak si to jako matka dvou malých ale o něco starších dětí než jsou ti dva nejmladší, nedovedu představit, jak se ještě dokazes věnovat seniorum a jen nehlidas aby jim tam neco neponicili, neskakali do řeči, zkrátka že tě nechaj.
Domcu davame postupně dohromady, už jebu nás čtvrtý měsíc, zatím to není na 100% (což nebude nikdy), ale určité pokroky vidět jsou. Lehce si zlepšila prospěch, doma mame pro ni i ostatní starší deti vytvořený řád, který je v rámci výhod, takže domácí práce = výhody, a funguje celkem dobře. Zároveň chodíme k odborníkům, abychom předcházeli záchvatum vzteku, které mívá, bere lehká antidepresiva na zlepšení nálady atd.
Kluky si k seniorům neberu, to hlídá manžel, když jdu na asistenci, ale jak už jsem psala dřív, mám dvě práce, chodím každý čtvrtek kontrolovat distribuci letáku, coz je takový solich, a tam kluky beru, je to pár hodin kdy jsem v podstatě na procházce a zapisuji.
@pralinka2727 píše:
Už jsem to někde četla i od Květy že je z děcáku, ale jinde byla fotka její maminky s Květou a miminem(Dominika?) a to že zemřela po narození Dominiky.Tak tomu nerozumím
@Slečna Ferka píše:
@pralinka2727 Já nevím a nijak to nezkoumám, ale jak je vidět i na případu Dominiky - člověk může vyrůstat mimo rodinu (např. v pěstounské péči, dříve třeba v DD), i když ji má. Nezájem, závislost, vězení… Případně to mohla být pěstounka nebo adoptivní matka.
Nene, to na fotce je má skutečná matka, podle výrazu v tvari je vidět jeji „nadšení“. Vím, ze teď si hodně nabehnu, ale odložila mne když mi bylo 12 let do ústavu. Já byla hodně problemova, měla se mnou jen trápení. Chtěla „žít“, jezdila si po dovolených, chodila do práce. Zemřela před pěti lety na rakovinu.
@bart.1983 píše:
Nene, to na fotce je má skutečná matka, podle výrazu v tvari je vidět jeji „nadšení“. Vím, ze teď si hodně nabehnu, ale odložila mne když mi bylo 12 let do ústavu. Já byla hodně problemova, měla se mnou jen trápení. Chtěla „žít“, jezdila si po dovolených, chodila do práce. Zemřela před pěti lety na rakovinu.
To pro vas musela byt strasna rana. Ona se vas dobrovolne vzdala?
@Lynette jak sama říkala : chci žít… Já byla třetí, a bohužel nechtěne dítě. Ale co už. Možná to dostatečně vysvětluje, proč i já se zachovala jako prase… I když to je na úvaze každého člověka, jestli to odemne byla prasarna. Ale asi byla…
@Lynette uz se nechci obhajovat, chodim ulicemi a čekám, kdy po mě kdo něčím hodí.. Co jsem udělala, to už se prostě stalo. Stroj času fakt nemám, takže se s tím musim naučit žít. Seriál byl hodně sestrihany, mnoho věcí nebylo dostatečně vysvětleno, tudíž to nás všechny, nejen mne, staví do špatného světla. Kdybych věděla, co mě i ostatní protagonisty čeká, nepřihlásila bych sebe, ani svou rodinu.
@bart.1983 píše:
To je mi líto, a také se tím lecos vysvětluje. Dominika má bohužel nakročeno jít stejnou cestou.
@pralinka2727 píše:
To je mi líto, a také se tím lecos vysvětluje. Dominika má bohužel nakročeno jít stejnou cestou.
Ano, to asi má, ale děláme všechno proto, abychom ji alespoň trochu ten život upravili a mohla se z mých chyb poučit…
@bart.1983 Myslím, že jako „prasárnu“ tady lidi nevidí to, jak se vyvinula situace s Dominikou. Spíš to, že si v takové situaci někdo pořídí další dvě děti bez materiálního zázemí (což ne že by to nemělo jistou logiku, člověk nechce být jako ta matka, která má „užívání“ si nade vším a děti odkládá, naopak to má tak, že děti jsou to nej nej) a jistoty - takže když chlapovi zase rupne v kouli, jde opět do azylu… No a na třetí pokus si najde chlapa, co je zadlužený po uši (a své partnerce lže, jak se ukázalo tady v diskusi v souvislosti s údajným dluhem za byt) a opět si s ním uštrikuje dvě děti.
V tom kontextu je těžké nemít pocit, že Dominika byla trochu „hozena přes palubu“ kvůli dalším dětem.
Ale jinak za mě teda klobouk dolů za tu otevřenou komunikaci, kterou tu můžeme číst. ![]()
@Slečna Ferka píše:
@bart.1983 Myslím, že jako „prasárnu“ tady lidi nevidí to, jak se vyvinula situace s Dominikou. Spíš to, že si v takové situaci někdo pořídí další dvě děti bez materiálního zázemí (což ne že by to nemělo jistou logiku, člověk nechce být jako ta matka, která má „užívání“ si nade vším a děti odkládá, naopak to má tak, že děti jsou to nej nej) a jistoty - takže když chlapovi zase rupne v kouli, jde opět do azylu… No a na třetí pokus si najde chlapa, co je zadlužený po uši (a své partnerce lže, jak se ukázalo tady v diskusi v souvislosti s údajným dluhem za byt) a opět si s ním uštrikuje dvě děti.V tom kontextu je těžké nemít pocit, že Dominika byla trochu „hozena přes palubu“ kvůli dalším dětem.
Ale jinak za mě teda klobouk dolů za tu otevřenou komunikaci, kterou tu můžeme číst.
Vy to ale pořád blbě chápete. S Dominikou jsem šla do azylu. Protože neumím byt sama, nasla jsem si druhyho manžela, s ním jsem mela dve děti ale pořád jsem mela i Dominiku. Až když nas vyhodiki z pronajmu, a manžel číslo dvě se neměl k řešení situace jinak, než uprkem, musela jsem holky načas dát. Jedna sla k otci, druhá k babičce. Gábinu mi babicka bez problémů vratila hned, jak jsem mela vyřešené bydlení. Domcu mi nevrátili. Fakt jsem bojovala. Ale to už nebudu rozebírat. A s Jirkou mam plánovaného jen Adama, insolvence přišla až po jeho narození, a protože jsme v Pražském bytě neměli možnost trvalého bydliště, a majitelka dala byt k prodeji za 3 mil., na což jsme neměli, šli jsme na vesnici. Takže žádný ze byla Dominika na druhé koleji. Jezdila k nám od chvíle, kdy ji vzala babička do PP a to po vzájemné dohodě, i s Dominikou že zustane v Praze, protože jsme ji nechtěli měnit školu, kde už jsou na ni zvyklí. Když jsme se nastěhovali do Prahy, babička mi ji vratila, protože už sama pochopila, že dítě potřebuje matku a ona užít duchodu. Prehlasila jsem Dominiku do stejné školy jako Gabinu a Aleska, ale po dvou dnech mi ředitel volal, ať se nezlobím, ale že je Dominika velice problemova, na což jsem ho dopredu informovala, a že udelala problém na výletě, děvčata ze třídy ji neprijaly mezi sebe a ze by to nedelalo dobrotu. Tak se vratila do te původní skoly kam chodila od první tridy.
@Slečna Ferka píše:
@bart.1983 Myslím, že jako „prasárnu“ tady lidi nevidí to, jak se vyvinula situace s Dominikou. Spíš to, že si v takové situaci někdo pořídí další dvě děti bez materiálního zázemí (což ne že by to nemělo jistou logiku, člověk nechce být jako ta matka, která má „užívání“ si nade vším a děti odkládá, naopak to má tak, že děti jsou to nej nej) a jistoty - takže když chlapovi zase rupne v kouli, jde opět do azylu… No a na třetí pokus si najde chlapa, co je zadlužený po uši (a své partnerce lže, jak se ukázalo tady v diskusi v souvislosti s údajným dluhem za byt) a opět si s ním uštrikuje dvě děti.V tom kontextu je těžké nemít pocit, že Dominika byla trochu „hozena přes palubu“ kvůli dalším dětem.
Ale jinak za mě teda klobouk dolů za tu otevřenou komunikaci, kterou tu můžeme číst.
Souhlasím, a musím říct, že Květy dobrý písemný projev mi připadá v rozporu s jejím životem. Oceňuji také že i přes některé husté provokace to se ctí ustála. Nejsem její fanynka, ale kamera jí má ráda a pěkně se na ni koukalo, na rozdíl od Zuzany.
@pralinka2727 píše:
Souhlasím, a musím říct, že Květy dobrý písemný projev mi připadá v rozporu s jejím životem. Oceňuji také že i přes některé husté provokace to se ctí ustála. Nejsem její fanynka, ale kamera jí má ráda a pěkně se na ni koukalo, na rozdíl od Zuzany.
Musím uznat, že písemný projev je fajn. Ale se ctí to neustála, pár příspěvků bylo pro porušení pravidel smazáno ![]()