Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@eva valoi obavam se ze t je povahou cloveka to bude celozivotni boj usmernovat muzem zmenit se to asi neda
![]()
@eva valoi píše:
@martina.se Jej, doufám, že v devíti už to bude cajk.)) Já myslela, že je to záležitost předškolního věku, ale Ty a @Tiger-lily mě vyvádíte z omylu.
myslím, že je to vyloženě o povaze, že s tím moc nezmůžeš
@martina.se Tak copak já mám 14 letou dceru a ta taky prská, držkuje a uráží se, ale teď už z jiných důvodů.)) Prostě mám děti různého věku a prskaj všechny, každý z jiného důvodu.
@eva valoi píše:
@martina.se Tak copak já mám 14 letou dceru a ta taky prská, držkuje a uráží se, ale teď už z jiných důvodů.)) Prostě mám děti různého věku a prskaj všechny, každý z jiného důvodu.
@lucenka
hlavně, že radíš jak nejlíp vychovávat. Tohle my moc výchovný nepřijde ![]()
@Tiger-lily Do školky chodí a chodí tam hrozně rád. Myslím, že tam s tím problém nemá, že tam tak nějak funguje dobře.
@eva valoi píše:
@elot píše:
@lucenka![]()
hlavně, že radíš jak nejlíp vychovávat. Tohle my moc výchovný nepřijde
Proč? občas nechat dítě vyhrát a zamezit tím zbytečným scénám je v pořádku. do určitého věku. určitě tak nebude jednat s puberťákem
@lucenka no já jenom, že v jedné diskuzi to vypadalo, že máš nejlepší patent na výchovu ty! Tam to vypadalo, že tvoje výchova je nejlepší a my ostatní to neumíme. Takže jsi to řekla dobře- každému přijde výchovný něco jiného ![]()
@elot píše:
@lucenka no já jenom, že v jedné diskuzi to vypadalo, že máš nejlepší patent na výchovu ty! Tam to vypadalo, že tvoje výchova je nejlepší a my ostatní to neumíme. Takže jsi to řekla dobře- každému přijde výchovný něco jiného
baví tě vytahovat jiné diskuze? A ano, v některých diskuzích žasnu, co rodičům přijde normální (a nejsem sama).
@eva valoi Ja taky neumela prohravat, docela dlouho. Nechavali me vetsinou vyhrat. Ja se nevztekala, ale hystericky plakala (patrne vzdy dost dlouho). Schopnost prohravat prisla s vekem sama od sebe. Hrava jsem doted. A jinak vyhrat chci samozrejme vzdycky, proc bych jinak hrala
.
@lucenka Já jenom, že někomu zase nepřijde úplně výchovný nechat dítě schválně vyhrávat. Ale je to tvoje dítě a tvoje výchova. Nebylo by na škodu prostě respektovat výchovu ostatních, každý má hranice nastavený jinde. Já se nechci dohadovat jen jsem ti chtěla naznačit, že každý věci řeší jinak a nemusí to hned znamenat, že je to spatně.
Jojo, ale naštěstí to dcera nebere tak extrémně vážně, naopak člověk musí hrát znova, aby vyhrála příště:-)
@lucenka píše:
každýmu výchovný přijde něco jinýho. A já nechci klukovi způsobit odpor k hraní her, tak holt občas sáhnu v pexesu vedle.
já kolikrát hraju jen tak naoko, vůbec nevnímám co otáčím, nebaví mě to zrovna, takže nemívám skoro nic:-)