Zužování předkožky u dítětě

63
4.8.15 19:14

Zužování předkožky u dítětě

Nejdřív jsme si myslela, že se mi to zdá, ale bohužel asi ne. Je možné, že se předkožka začne zužovat? když 2 roky předtím nebyl žádný problém? Syn ve 4 letech bez problémů sám přetáhl celou předkožku i když to měl stopořené. Teď v 6ti letech s velkými obtížemi a zdá se mi, že ani ne uplně do konce. Bojím se obřízky, půjde to ještě nějak zachránit? Máme častěji přetahovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1883
4.8.15 19:19

V první řadě skočit k doktorovi, mrkne na to, pravděpodobně napřed doporučí „trénink“ a mastičku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
63
4.8.15 19:25
@AlphaOmega píše:
V první řadě skočit k doktorovi, mrkne na to, pravděpodobně napřed doporučí „trénink“ a mastičku.

Já se v tomto naší pediatry trošku bojím. Už ve 3 letech ho posílala na chirurgii, nikam jsme nešli a ve 4 to šlo samo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1883
4.8.15 19:28

1. By to měl řešit dětský urolog, ne pediatrička.
2. Není přeci problém konzultovat to s jiným doktorem. Bát se doktora 8o :roll: doktor léčbu jen navrhuje, schvaluje si jí každý sám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2614
7.8.15 13:51
@JayLee píše:
@nebo zajit k urologovi urcite nek pediatrovi a tnen rekne co a jak ale 6 let je hranice na pripadne zásahy pokud vim :think:

Mnozí doktoři u nás jsou pod vlivem takzvané Gaidnerovy chyby, a tak mají zastaralý názor, že to musí být stažitelné do 6 let a když ne, tak se to musí chirurgicky řešit. Přitom novější výzkumy prokázaly, že průměrný věk, kdy je stažitelné je až 10,4 roku. Někteří kluci to mají stažitelné až ke konci puberty.

Pokud znám situaci v Německu, tak tam jsou v tomto pediatři v pořádku, mnozí dětští urologové jsou tam však problematičtí, protože velice rádi obřezávají, protože jim to finančně vynáší. Jak čtu příspěvky na tomto fóru, tak vidím, že je to u mnohých našich dětských urologů obdobné. Mnozí tvrdí, že obřízka je jediné řešení, i když to není pravda.

Toto napsal Dr. Paul Fleiss z Los Angles:

Předkožka vašeho syna je stále užší. Nemůže už být přetažena. Musí být obřezán!

Někdy se může stát, že dříve volně přetahující předkožka už nemůže být přetažena bez odporu, z důvodů, které nemají nic společného s přicházející pubertou. V těchto případech otvor předkožky vypadá suše a pálí to při močení. Toto zjištění však již dnes není indikací k operaci, je to něco jako rozpraskané rty: předkožka jen dělá svou práci. Ve skutečnosti při neexistující předkožce bude nezdravě suchý žalud a ústí močové trubice. Popraskání kůže je často způsobeno příliš chlórovanými bazény, nevhodným mýdlem, perličkovými koupeli a přílišným množstvím sladké stravy. Toto jsou faktory, které ničí přirozenou rovnováhu pleťových bakterií a je jim třeba se vyhnout, pokud dojde k oné suchosti. Předkožka není tak dlouho přetažitelná, pokud se neobnoví přirozená bakteriální rovnováha.

Více zde: http://www.obrizka-chlapcu-cz0.cz/…zaneho-syna/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.8.15 14:03

Tak u syna to bylo stejné. DO 7 let to šlo v pohodě, pak jsme říkali, že je už velký a rozumný tak, že si dá pozor a bude sám přetahovat :mrgreen:. Bohužel zapoměl. Přišla jsem na to na dovče nešlo to vůbec ani kousek. Na řadu přišla obvodní ani se nepodívala a rovnou na urologii. Tam doporučili mastičku 2× denně po dobu 2 měsícu. Už jsem trnula, že bude chtít dělat obřízku. Postupně se to uvolňovalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2614
7.8.15 14:23

Tak to je dobře, že někde jsou v pořádku. Dnes už tyto mastičky zaberou až z 95% Ty účinné jsou však známé teprve tak asi 10 let, dříve nabyly. Někteří doktoři to však rádi řeší zcela zbytečnou operací. Před pár dny tu byl příspěvek, kdy doktor existenci těchto mastiček popíral a té mamině tvrdil, ať nevěří tomu, co je o nich na internetu.

Ale ani když je předkožka těsná (zúžená), její úplné nebo částečné odstranění není jedinou možností léčby. Naopak, většina případů zúžené předkožky se dá léčit pomocí tzv. kortikoidové masti, která se nanáší většinou 2× denně po dobu 3 - 4 týdnů. Kortikoidová mast pomůže přibližně u 95% případů (to je 95 ze sta), pouze je někdy třeba léčbu vícekrát opakovat. Namísto obřízky je také možné zúženou předkožku rozšířit plastickou operací. Tenhle způsob je ale časově i finančně náročnější.

Více zde: http://www.mojepuberta.cz/…chni-stejni/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2614
29.3.16 04:55
@AlphaOmega píše:
1. By to měl řešit dětský urolog, ne pediatrička.
2. Není přeci problém konzultovat to s jiným doktorem. Bát se doktora 8o :roll: doktor léčbu jen navrhuje, schvaluje si jí každý sám.

A jak si ji schválí malé dítě? Znám případy, že i dospělé v tomto doktoři, kteří preferují amputaci předkožky obelhali, nedávno jsem dostal od jednoho takového email. Teď shání informace ohledně obnovení předkožky.

@AlphaOmega:

Promiň, ale svým výpadem vůči mé osobě ses dostal do mého hledáčku. Z těchto tvých příspěvků je mi jasné, že nejsi tím z www.doktorka.cz. Když byly psány tyto příspěvky, tak jsem ještě neuměl toto fórum důkladně monitorovat, teď bez problému najdu i příspěvky těch, kdo je mají uzamčené pro své přátele.

Myslím si, že jsi jenom vybouchl. Proto bych byl pro to vzájemné smazání. Tonda Vlas

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí