Čtyřleťák nerad prohrává

Napsat příspěvek
Velikost písma:
lucenka
5.8.15 14:34
@elot píše:
@lucenka Já jenom, že někomu zase nepřijde úplně výchovný nechat dítě schválně vyhrávat. Ale je to tvoje dítě a tvoje výchova. Nebylo by na škodu prostě respektovat výchovu ostatních, každý má hranice nastavený jinde. Já se nechci dohadovat jen jsem ti chtěla naznačit, že každý věci řeší jinak a nemusí to hned znamenat, že je to spatně.

ano ale tím, že ho nechám vyhrát, neobtěžuju okolí ;) Takže sice každý může mít nastavený hranice jinde, ale neměl by svou výchovou/nevýchovou obtěžovat ostatní lidi.

• Citovat
  • Upravit
14809
5.8.15 14:38

Holky, nehádejte se, já to založila spíš pro pobavení, jak to máme s dětmi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
elot
5.8.15 14:44

@lucenka no až se bude vztekat třeba ve školce, že nevyhrál protože tam mu nikdo úlevy dávat nebude tak to bude v pohodě? @eva valoi slibuji už končím :oops:

• Citovat
  • Upravit
14809
5.8.15 14:45

@elot Ve školce bude mít peška.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
5.8.15 14:55
@elot píše:
@lucenka no až se bude vztekat třeba ve školce, že nevyhrál protože tam mu nikdo úlevy dávat nebude tak to bude v pohodě? @eva valoi slibuji už končím :oops:

ve školce nehrají stolní hry ;) a kdyžtak by si tam holt pobrečel (ale pochybuju, že by se k tomu před holkama snížil)

• Citovat
  • Upravit
5283
5.8.15 15:00

Mymu chlapovi je 25 a prohrávat ve společenských hrách neumí do dneška :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
5.8.15 15:13

@vertunka A jak se to u něj projevuje? To mě zajímá. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
5.8.15 15:27

Já dítěti zatajila princip hraní (že vyhraje jen jeden), takže je zatím v klidu a obě jásáme, že jsme dokončily hru :)
Ale určitě to má v genech a přijde to, někdy kolem 5 let jsem po starším bratrovi mrskla plechovou šachovnici, když mi tvrdil, že jsem prohrála - přitom jsem tam těch figurek měla jasně víc!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27281
5.8.15 16:35
@eva valoi píše:
Náš čtyřleťák neumí prohrávat. Při hře je úplně nažhavenej, je vidět, jak se strašně zaměřuje na výhru - aby vyhrál v pexesu, aby to byl on, kdo dobere, aby mu na kostce padlo to, co potřebuje. Dnes jsem ho při hře skoro dohnala a on úplně nadskakoval na židli jen aby tu jedničku (kterou přesně potřeboval do cíle) hodil. Pak se vzteknul u pexesa, protože jsem měla taky hodně, měl pocit, že mám možná víc, tak prý nebude svoje kartičky počítat po párech, ale po jedné. No tak jsem řekla, že takhle ale tedy nehraju.
Je to diskuze spíš pro pobavení, ale i pro poučení, jak tuhle soutěživost a potřebu vyhrát řešíte? Nebo tím vaše děti netrpí?)

Znám tři lidi, kteří neumí prohrávat ani v dospělosti… všem je přes třicet a prostě jsou hry, které fakt nedávají :mrgreen:
Teď jsem si vzpomněla na dalšího… takže čtyři :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5526
5.8.15 20:26

Nase madam tuhle jezdila s o rok mladsi holcickou pred barakem a desne je bavila hra kdo je na jaky strane prvni jedna jezdila na kolobrnde a druha na odrazedlu. Vydrzelo jim to asi 20 minut a vtahovali nas do diskuze neustale kdo byl teda prvni a tak…blazinec a pak jsme s druhou mamkou rezignovali a nechali je tak se zhadali a zacali si hrat s necim jinym a bylo vyreseno :mrgreen:. Pac ani jedna nechtela ustoupit :jazyk:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí