Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Holky, nehádejte se, já to založila spíš pro pobavení, jak to máme s dětmi.
@lucenka no až se bude vztekat třeba ve školce, že nevyhrál protože tam mu nikdo úlevy dávat nebude tak to bude v pohodě? @eva valoi slibuji už končím ![]()
@elot píše:
@lucenka no až se bude vztekat třeba ve školce, že nevyhrál protože tam mu nikdo úlevy dávat nebude tak to bude v pohodě? @eva valoi slibuji už končím
ve školce nehrají stolní hry
a kdyžtak by si tam holt pobrečel (ale pochybuju, že by se k tomu před holkama snížil)
Mymu chlapovi je 25 a prohrávat ve společenských hrách neumí do dneška
![]()
Já dítěti zatajila princip hraní (že vyhraje jen jeden), takže je zatím v klidu a obě jásáme, že jsme dokončily hru ![]()
Ale určitě to má v genech a přijde to, někdy kolem 5 let jsem po starším bratrovi mrskla plechovou šachovnici, když mi tvrdil, že jsem prohrála - přitom jsem tam těch figurek měla jasně víc!
@eva valoi píše:
Náš čtyřleťák neumí prohrávat. Při hře je úplně nažhavenej, je vidět, jak se strašně zaměřuje na výhru - aby vyhrál v pexesu, aby to byl on, kdo dobere, aby mu na kostce padlo to, co potřebuje. Dnes jsem ho při hře skoro dohnala a on úplně nadskakoval na židli jen aby tu jedničku (kterou přesně potřeboval do cíle) hodil. Pak se vzteknul u pexesa, protože jsem měla taky hodně, měl pocit, že mám možná víc, tak prý nebude svoje kartičky počítat po párech, ale po jedné. No tak jsem řekla, že takhle ale tedy nehraju.
Je to diskuze spíš pro pobavení, ale i pro poučení, jak tuhle soutěživost a potřebu vyhrát řešíte? Nebo tím vaše děti netrpí?)
Znám tři lidi, kteří neumí prohrávat ani v dospělosti… všem je přes třicet a prostě jsou hry, které fakt nedávají ![]()
Teď jsem si vzpomněla na dalšího… takže čtyři ![]()
Nase madam tuhle jezdila s o rok mladsi holcickou pred barakem a desne je bavila hra kdo je na jaky strane prvni jedna jezdila na kolobrnde a druha na odrazedlu. Vydrzelo jim to asi 20 minut a vtahovali nas do diskuze neustale kdo byl teda prvni a tak…blazinec a pak jsme s druhou mamkou rezignovali a nechali je tak se zhadali a zacali si hrat s necim jinym a bylo vyreseno
. Pac ani jedna nechtela ustoupit
.
ano ale tím, že ho nechám vyhrát, neobtěžuju okolí
Takže sice každý může mít nastavený hranice jinde, ale neměl by svou výchovou/nevýchovou obtěžovat ostatní lidi.